SADIK NAPUŠTA PARTIZAN? Klub iz Belgije želi napadača crno-belih

V. N.

27. 09. 2020. u 21:28

EVROPA je ove jeseni ostala nedosanjan san za Partizan, klub iz Humske ostao je bez značajne finansijske injekcije iz evropske kuće fudbala.

САДИК НАПУШТА ПАРТИЗАН? Клуб из Белгије жели нападача црно-белих

FOTO: M. Vukadinović

Sada je u situaciji da je pred crno-belima neprofitabilna borba na dva domaća fronta, a rešenje za koliko-toliko normalno funkcionisanje, predstavlja prodaja igrača.

I pre eliminacije od Šarlroa, bilo je jasno da su u Partizanovom izlogu najprimamljiviji Filip Stevanović i Umar Sadik, a za razliku od tadašnjeg opredeljenja, da je samo jedan od pomenute dvojice na prodaju, sada bi moglo da dođe do zaokreta i da do 5. oktobra i mladi vezista i visoki napadač završe misiju u Humskoj.

Poslednjih dana u žiži interesovanja bilo je nekoliko francuskih klubova za Filipa Stevanovića, Umar Sadik je nekako bio u drugom planu, ali bi poziv iz zemlje gde je Partizan upravo završio evropsku misiju mogao sve da promeni. Tamošnji šampion Briž je navodno Partizanu ponudio 7,5 miliona evra za napadača kojeg je "snimio" tokom prošle sezone, ali problem predstavlja činjenica da Belgijanci nisu raspoloženi da odmah isplate kompletno obeštećenje srpskom vicešampionu, već planiraju to da učine u ratama.

Da podsetimo, Partizan je Sadika pre nešto manje od godinu dana, posle odličnih izdanja u Ligi Evrope, procenjivao na minimum 12 miliona evra, ali su se, u međuvremenu, okolnosti znatno promenile. Nema sumnje da bi u Humskoj bili zadovoljni i realizacijom posla sa Brižom u slučaju da kompletna suma na ime obeštećenja bude uplaćena odmah.

Visoki Nigerijac nije postigao nijedan gol u Evropi dok je na osam utakmica u Superligi  tresao mreže dva puta.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a