LUDNICA U BRAJTONU: Fernandeš sa bele tačke doneo pobedu Junajtedu u destom minutu nadoknade (VIDEO)

Č. V.

26. 09. 2020. u 16:00

FUDBALERI Mančester junajteda upisali su prva tri boda u novoj sezoni Premijer lige, pošto su pobedili Brajton u gostima sa 3:2 u neverovatnoj završnici.

ЛУДНИЦА У БРАЈТОНУ: Фернандеш са беле тачке донео победу Јунајтеду у дестом минуту надокнаде (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/Glyn Kirk / POO

No, da krenemo redom. Svega je bilo na ovoj utakmici. Naravno nije moglo ništa bez VAR-a da prođe, viđen je i preokret "crvenih đavola", poništeni golovi...

Brajton je sjajno počeo meč. Zagospodarili su terenom domaći. Davida de Heu je okvir gola spasao u čak tri navrata, da bi domaćin konačno do prednosti došao u 40. minutu.

Nakon prekršaja koji je načinio Bruno Fernandeš u svom kaznenom prostoru Brajton je stigao do vođstva. Loptu je na belu tačku namestio Mapej i lako savladao Španca - popularnom "panenkom".

Ipak, gosti su uspeli da izjednače do odlaska na odmor i to iz prvog šuta na utakmici. Centrirao je Fernandeš, Matić je bio sam na drugoj stativi, vratio je loptu na peterac, a Donk je zatresao sopstvenu mrežu.

Junajted je u 52. minutu došao do preokreta preko Markusa Rašforda. No, sudija Kris Kavano je nakon konsultacija sa ljudima iz VAR sobe poništio pogodak Englezu.

Ono što nije uspeo tad jeste tri minuta kasnije. Primio je krilni napadač gostiju loptu od Fernandeša, stuštio se u kazneni prostor domaćina, oslobodio se nekoliko igrača i odličnom udarcem savladao Meta Rajana.

Izgledalo je da bodovi sigurno idu u Mančester, ali fudbal je ponovo pokazao koliko je zanimljiv. U petom minutu nadoknade Marč je doneo izjednačenje Brajtonu. Ostao je sam na drugoj stativi i glavom ubacio loptu u mrežu.

Nakon toga usledio je šok za domaće. Izabranici Olea Gunara Solskjera su iznudili korner u devetom minutu nadoknade. Šutirao je Megvajer, a sudija je ponovo odlučio da konsultuje VAR i ovoga puta je pokazao na belu tačku.

Siguran sa 11 metara je bio Bruno Fernandeš, koji je tako u jednom ludom meču doneo prvu pobedu Junajtedu u Premijer ligi.

Sada oba tima imaju po jednu pobedu, s tim da je ovo Brajtonu bio drugi poraz.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024