SRPSKIM SUDIJAMA PREKIPELO: Stop pritiscima Zvezde i Partizana – Crtaju nam metu na čelu i pozivaju na linč

Tanjug

23. 09. 2020. u 17:02

СРПСКИМ СУДИЈАМА ПРЕКИПЕЛО: Стоп притисцима Звезде и Партизана – Цртају нам мету на челу и позивају на линч

Foto: N. Paraušić

SUOČENI sa gotovo brutalnim pritiscima od strane klubova i odgovornih pojedinaca, mi sudije Superlige Srbije ovim putem želimo da izrazimo nezadovoljstvo zbog svakodnevnih medijskih napada, poručuju najbolji fudbalski arbitri Srbije.

- Svesni svoje odgovornosti i jasne namere da igri podarimo ono najbolje, želimo da naglasimo da je naš jedini kriterijum bio i ostao samo fudbalski, isključivo u duhu Pravila igre i propisanih kriterijuma FIFA i UEFA. Od pritiska koji podrazumeva naš posao, nismo i ne želimo da bežimo, ali da ostanemo imuni na sada već otvorene pozive na linč i praktično crtanje meta na čelo od strane, pre svega Crvene zvezde i Partizana, nećemo i ne možemo da ćutimo. Zbog fudbala i pravde, svega onoga što ova igra predstavlja", ističe se u saopštenju koje su potpisali svi arbitri Super i Prve lige Srbije


Kako se navodi, svi zajedno odgovorno tvrdimo da nikada do sada nismo imali nijedan poziv ili bilo kakav pritisak od čelnika Sudijske komisije Milana Karadžića, Boška Jovanetića i Milovana Srećkovića, kao ni čelnika FŠ Sleviše Kokeze, Nenada Bjekovića, Marka Pantelića i Jovana Šurbatovića, niti bilo koga drugog iz fudbalske organizacije.

- Svojim potpisima izražavamo bunt zbog svojevrsnog verbalnog nasilja kojem smo izloženi, uz jedinstven stav da ukoliko se sa pretnjama i linčom nastavi, moramo da razmislimo o nekim radikalnijim merama. Zbog sebe, naših porodica, ali pre svega istine i pravde, zaštite sudijskog integriteta", poručuju najbolje srpske sudije.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)