USKORO NEĆE IMATI KO DA SUDI: Čak šestorica srpskih arbitara na hlađenju

N. Iljukić

22. 09. 2020. u 20:50

ODIGRANO je tek osam kola domaće fudbalske Superlige, a čak šestorica srpskih sudija je dokazalo da ne ume da radi svoj posao, ili da ne mogu da se nose sa pritiskom koji im je na plećima posle svakog vikenda.

УСКОРО НЕЋЕ ИМАТИ КО ДА СУДИ: Чак шесторица српских арбитара на хлађењу

Foto: N.Paraušić

Na sve ovo nadovezuju se saopštenja za javnost kojima ove sezone, vatru prva uglavnom pali Crvena zvezda, a ulje na tu vatru svojim odgovorima doliva Partizan.

Da apsurd bude veći, ova šestorica sudija su uglavnom "padala" u nemilost javnosti i kritičara posle mečeva Crvene zvezde i Partizana pošto su pravila očigledne i skandalozne greške, posle kojih nije jasno ko je i zbog čega njih svrstao na takozvanu Elit listu ili u Prvu grupu sudija.

Sve je počelo još u prvom kolu kada je Danilo Grujić, prestrogo, ali opravdano dosudio penal za Partizan u Kruševcu protiv Napretka, a Crvena zvezda već tada reagovala saopštenjem za javnost.

Grujić je kratko bio na hlađenju, a onda su redom na ispitu padale njegove mlađe kolege Lazar Lukić, Miloš Đorđić i Srđan Jovanović, svi odlukama na štetu rivala Crvene zvezde, TSC, Čukaričkog, pa i nepostojeći penal za TSC kod kuće na meču sa Radničkim, a pre nekoliko dana i Zoran Široki i njegov prvi pomoćnik Ivica Stojanović na utakmici Zlatibor - Partizan (poništen čist gol crno-belima i prestrog penal za goste).

Postavlja se prosto pitanje: ko će sa Elit liste sudija ili iz Prve grupe da sudi normalno i opušteno u nastavku šampionata, ako su već posle osam kola čak šestorica sama sebe lošim odlukama, na izvestan period izbrisala sa brojnog stanja? Zvani i nezvani, pismeni i nepismeni, ko treba i ko ne treba, dali su sebi za pravo da se jave za reč posle svakog kola Superlige. I da odvlače pažnju sa suštine: ovde se igra loš fudbal!

ŠTA ĆE NAM STRANCI?

SUPERLIGA i FSS su dobili nedavno podršku 35 domaćih klubova na konstataciju da je suđenje u Srbiji - nikad bolje. A 17. oktobra će se igrati večiti derbi, pa hajka na sudije deluje kao providna priprema terena da tabloidne ideje o tome da taj meč treba da sude stranci. Ako FSS dozvoli sebi ovaj luksuz i da krila kreatorima ove ideje, priznaće sopstveni poraz i poslati poruku da je suđenje u Srbiji - loše!

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)