NASTAVNICA SA FUDBALSKOM PIŠTALJKOM: Milica Kikanović ima veliku strast prema suđenju

05. 09. 2020. u 21:10

MILICA Kikanović, ugledni nastavnik zdravstvene nege u Medicinskoj školi "Sveti Sava" u Loznici, još pre 17 godina postala je fudbalski sudija, a pre osam godina dobila je zvanje prve kategorije, ponosna je na svaku utakmicu na kojoj je "delila pravdu".

НАСТАВНИЦА СА ФУДБАЛСКОМ ПИШТАЉКОМ: Милица Кикановић има велику страст према суђењу

Foto: V.Mitrić

U gradu, ali u čitavoj Srbiji, znaju je fudbalski sladokusci, od starih do najmlađih. Uvažavaju je kao vrsnog sudiju na terenu, ali i dostojanstvenu osobu u životu i vrsnog nastavnika u školi.

- Kako ne bismo bili ponosni na ovakvu kćerku kad je ljudi oko nas toliko poštuju, vole i obožavaju - kažu njeni roditelji Goca i Vlado Kikanović, koji su Milicu od prvih trenutaka, u svemu, pa i u suđenju, zdušno podržali, na čemu im je zahvalna do neba.

- Sudila sam do 2016. godine. I u tih 13 godina bila sam na tadašnjem najvišem rangu za žene u Srpskoj ligi sedam godina, došla sam na listu kao mahač - priča nam Milica, koja je u Superligi sudila punu deceniju. - Najznačajnije od svega je bilo finale Kupa za žene 2014. godine, zatim inostrani turnir u Sloveniji 2012, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2017, finale Kupa za muškarce Mačvanskog okruga 2016. godine.

Od prestanka suđenja do danas Milica je delegat na prvoj i drugoj kadetskoj i omladinskoj ligi Zapadne regije a od marta ove godine počastvovana je zvanjem posmatrača Superlige i Prve lige za žene.

Foto: V.Mitrić

 

- Led je probijen tek sada, prošlog vikenda (nije moglo pre zbog korone), na utakmici ŽFK Zemun - ŽFK Vojvodina i utisci su fenomenalni - kaže Milica, srećna što je, opet, punim plućima u fudbalu, samo u drugoj ulozi.

Ovdašnjim ljudima nije više čudno kada vide Milicu u nekoj od uloga na stadionima, već im je neobično kada je nema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)