FK PARTIZAN KREĆE U BOJKOT FSS: Svi predstavnici kluba podnose ostavke u Savezu

Novosti online

04. 09. 2020. u 12:09 >> 18:32

ODGOVOR na doživljene nepravde je oštar i konkretan. Fudbalski klub Partizan rešio je da bojkotuje FS Srbije - svi predstavnici crno-belih podneli su ostavke u Savezu što je obrazloženo u klupskom saopštenju.

ФК ПАРТИЗАН КРЕЋЕ У БОЈКОТ ФСС: Сви представници клуба подносе оставке у Савезу

Foto: FK Partizan

- FK Partizan je, nakon utakmice u Novom Sadu, potpuno svestan pitanja Bertolda Brehta: "U mračna vremena, hoće li biti pesme? Da, biće pesme o mračnim vremenima." U mračna vremena naš najbolje ocenjeni sudija Jovanović pokušava da se fizički razračuna sa trenerom Partizana, igračima Partizana... U mračna vremena taj sudija jednom drugom klubu ne sme da sudi jer je taj drugi klub to zabranio nakon derbija u kom nije šutnuo u okvir gola. U ta ista mračna vremena, ceo fudbalski savez je u službi samo jednog kluba, onog koji, kada komentariše sudijske odluke na utakmici na kojoj nije učestvovao, taj sudija biva kažnjen nesuđenjem u narednom kolu, kluba, evropskog prvaka u dosuđenim mu penalima, jedinom protivniku uvođenju VAR tehnologije i stranih sudija u srpski fudbal.

Sledstveno svemu ovome, FK Partizan donosi sledeće odluke:

1. Svi predstavnici FK Partizan u institucijama Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Superlige i Prve lige Srbije će podneti ostavke i dalje bojkotovati njihov rad: Miloš Vazura, na mesto člana Skupštine FSS, Milorad Nikolić, na mesto člana skupštine FSB, Vanja Radinović, na mesto člana Omladinske komisije FSS, Goran Arnaut, na mesto Komisije za razvoj fudbala FSS, Svetomir Tanasković, na mesto potpredsednika Zajednice Superlige i Prve lige Srbije i na mesto člana Komisije za ženski fudbal FSS.

2. Zahtevamo da se hitno utvrdi odgovornost svih članova Sudijske komisije FSS i sankcioniše njihov dosadašnji rad.

3. Zahtevamo potpuno transparentno i javno delegiranje sudija po principu definisanja jasnih i precizno formulisanih kriterijuma izbora. Izbor sudija se mora obrazloženo učiniti najmanje tri dana pred prvu utakmicu prvenstvenog kola. Najkasnije dva dana nakon završetka prvenstvenog kola, zahtevamo da Sudijska komisija javno objavi ocene svih sudija koje su sudile to kolo kao i eventualne sankcije u slučaju da se utvrdi da su sudije svojim greškama oštetile bilo koji tim.

 4. FK Partizan nadalje ne priznaje rad Disciplinske komisije FSS i podneće zahtev za ocenu zakonitosti i ustavnosti Disciplinskog pravilnika FSS.

5. FK Partizan najavljuje da će, u slučaju oglušivanja o sve gore navedene zahteve, podneti krivične prijave protiv svih lica koje smatra osumnjičenim za krivično delo iz člana 208b Krivičnog zakonika Republike Srbije - dogovaranje ishoda takmičenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (19)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili