MILJKOVIĆ: Neka se ponove emocije i rezultati iz 2010. godine, Stanojević izvlači najbolje iz igrača!

Novosti online

03. 09. 2020. u 16:10 >> 16:12

NAKON trenera Aleksandra Stanojevića, usledio je povratak njegovog imenjaka Miljkovića u Humsku.

МИЉКОВИЋ: Нека се понове емоције и резултати из 2010. године, Станојевић извлачи најбоље из играча!

foto: FK Partizan

Defanzivac je danas predstavljen javnosti, a nedugo zatim izneo je prve utiske nakon parafa dvogodišnjeg ugovora. 

Miljković je u Partizanu igrao u periodu od 2008. do 2013. godine, a bio je neizostavan u Partizanovom pohodu ka Ligi šampiona 2010. godine. Istakao je desni bek crno-belih da je Stanojević trener koji iz igrača izvlači emocije. Nada se fudbaler da će "parni valjak" pružati emocije ali i igru koja ga je krasila tokom prvog mandata dvojice Aleksandra u Humskoj. 

"Posle duže vremena osetio sam pozitivnu tremu. Vraćam se u svoju porodicu. Prvi profesionalni ugovor potpisao sam 2008. godine, međutim, deo sam Partizana od svoje devete godine. Rastao sam uz ovaj klub, srećan sam što se vraćam posle dugo vremena", rekao je Miljković

Dodao je da je sarađivao sa Stanojevićem i pre Partizana

"Možda javnost i ne zna da smo Stanojević i ja, pre Partizana sarađivali i u mladoj reprezentaciji. Bili smo treći na Evropskom prvenstvu. Pobeđivali smo Španiju, Englesku, Italiju i mnoge druge jake reprezentacije. Drago mi je što se vratio na mesto uspeha". 

Miljković ističe da mu znači podrška nekadašnjih saigrača sa kojima će ponovo deliti dres, Stojkovića, Smiljanića, Markovića... 

"Mi smo se i privatno družili, drago mi je što ćemo ponovo sarađivati. Zadovoljan sam što smo ponovo na okupu. Od kapije Teleoptika, do ekonomata, svi su još tu, nije se mnogo toga promenilo. Možda ja jesam, Partizan sam napustio sa 22 godine, a vraćam se sa 30", rekao je Miljković i dodao: 

"Rastao sa ovim klubom i uspesima koje sam imao sa timom. Šest godina smo bili prvaci, svake godine igrali smo u Evropi. To je za mene bilo nešto normalno. Sada imam dozu odgovornosti. Dolazim kao iskusniji igrač. Kada sam ja bio mlađi, velika imena su bila uz mene. Ja sam poštovao te ljude, sada ja trebam da se ophodim prema mlađima na isti način". 

Nakon Partizana usledila je selidba u Bragu, potom je Miljković nastupao za Split, Amkar Perm, Mjeđ i Alaškert. 

"U Bragu sam otišao kao mlad, trenirao ih je veliki Žezualdo Fereira. Osvajao je brojne titule, dočekao me je mnogo lepo. Imao sam nesreću da na poslednjoj kontrolnoj utakmici doživim povredu kolena. On mi je pružio veliku podršku, uz njega sam osetio veliku podršku. Imao sam pehove sa povredama. Nažalost, imali smo loše rezultate, promenio se trener. Seržo Konseisao je doneo odluku da potražim drugi klub. Iz moje generacije mnogo igrača Brage napravilo je velike karijere. Posle sam igrao u Splitu, lepo sam živeo u Hrvatskoj, suprotno predrasudama nisam imao problema. Posle odlazim u Rusiju, ne mogu da kažem da mi je to najbolji period, ali sam fudbalski najviše napredovao. Cenili su me u klubu, igrao sam dve godine standardno. Potpisao sam novi ugovor, a potom, iz finansijskih ili političkih razloga, klub se ugasio. Posle sam možda napravio grešku, čekao sam Rusiju za koju sam se vezao. U Poljskoj nisam želeo da ostanem... Poklopilo se da se vratim ovde. Osvojili smo "duplu krunu" 2010. Deset godina kasnije, tu sam. Volja je božja da se sve namestilo". 

Miljković ističe da teško doživljava neuspehe Partizana. 

"Ja drugačije doživljavam Partizan. Sada se naježim kada se setim "Blatuše", tu je sada veštačka trava. Trenirali smo kao deca kod Ike Zavišića, kasnije kod Vanje Radinovića. Teško sam doživljavao sve, uvek su u prvom timu bili momci sa kojima sam bio u kontaktu. Zvezda je isto napredovala poslednjih godina. Partizan je navikao na ono što sam ja doživljavao u klubu, a nadam se da će ponovo krenuti sa tim".

Kao dete Partizana oseća posebnu draž ka "večitom derbiju".  

"Šef Stanojević je to osećao, a prenosio je i na nas. Kada se setim igrača iz 2010. godine, svi smo tako doživljavali Partizan, a to je nama donosilo te rezultate. U Partizanu nikada nije bio sporan kvalitet. Ali su bitne i druge van fudbalske teme". 

Zanimljivo je da će Miljković prvi put u konkurenciji za prvi tim biti protiv ekipe Rada, a upravo protiv "Građevinara" je debitovao u prvom mandatu kod Stanojevića. 

"Imali smo Rad pa Ligu šampiona, ovog puta biće duel Lige Evrope"

Govorio je i o Stanojeviću. 

"On je emotivan trener koji svojom energijom donosi mnoge stvari. To igrači osećaju. Pričam iz ličnog iskustva. Ne mogu dublje da ulazim u to, to su emocije koje prenosi na sve oko sebe. Ljudi osećaju. Takvu emociju je pokazao gde god je radio. Pokazao je da je takav trener, sa karakterom. Neka se ponovi emocija i rezultati", zaključio je povratnik u Partizan Aleksandar Miljković.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024