MESI IZOSTANCIMA SA TRENINGA ČINI PREKRŠAJ: Barselona ima pravo da mu uskrati plate, ali to još ne čini

Novosti online

31. 08. 2020. u 14:25

SAGA oko Lionela Mesija i Barselone se nastavlja i u njoj niko ne popušte.

МЕСИ ИЗОСТАНЦИМА СА ТРЕНИНГА ЧИНИ ПРЕКРШАЈ: Барселона има право да му ускрати плате, али то још не чини

foto: EPA

Argentinac je odlučio da se ne priključi pripremama tima i da dođe na prozivku novog trenera Ronalda Kumana. Od trenutka kada je tražio raskid ugovora sa Barselonom on sebe više ne smatra obaveznim da prisustvuje treninzima.

Ali, na drugoj strani je klub u kom se Mesi proslavio, u kome je proveo 20 godina karijere i predvodio ga do skoro kao kapiten. Isti taj klub smatra da je Leo i dalje njihov kapiten i prema kolektivnom ugovoru on pravi ozbiljan prekršaj.

Aneks kolektivnog ugovora predviđa da ako igrač bez pravog razloga tri puta zaredom izostane iz rada ostaje bez 25 odsto plate.

Mesija još niko ne kažnjava, ali i uprava je oprezna i ne želi da šire vatru. Iz kluba znaju da moraju da preduzmu neke mere, ali ne žure. I dalje se nadaju da će promeniti smer razvoju situacije.

Leo Mesi smatra da nije ništa skrivio, jer on za sebe više nije igrač Barselone. On ni u nedelju nije bio na obaveznom PCR testiranju, što je ujedno bio i početak priprema za novu sezonu.

Postoje najave da će se krajem nedelje sastati predsednik Barselone Marija Bartomeu i Horhi Mesi, Lionelov otac i agent. Čini se da sastanak neće proći u zbližavanju strana, jer obojica ostaju čvrsti u svojim stavovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)