MAJSTORI ZA KUP: Arsenal osvojio Komjuniti šild, Obamejang heroj

Novosti online

29. 08. 2020. u 20:33

FUDBALERI Arsenala osvojili su Komjuniti šild kup pobedom nad Liverpul nakon boljeg izvođenja penala (5:4). Tokom 90 minuta fudbala bilo je 1:1.

МАЈСТОРИ ЗА КУП: Арсенал освојио Комјунити шилд, Обамејанг херој

Foto: EPA-EFE/ Andrew Couldridge / POOL

Navijači "tobdžija" kao da žive u bajci u poslednjih mesec dana. Prvog dana avgusta izabranici Mikela Artete su pobedili Čelsi u finalu FA Kupa.

Možda je titula misaona imenica za klub iz Londona, ali za Kup je postao specijalista.

Arsenal je zasluženo došao do pobede na praznom "Vembliju". "Tobdžije" su do prednosti stigle u 12. minutu posle pravog majstorstva Pjera-Emerika Obamejanga.

Primio je Gabonac loptu na levoj strani, uneo je u sredinu i sjajnim udarcem pogodio malu mrežu gola koji je čuvao Alison.

Nije Liveprul uspevao da zapreti rivalu koji je odlično stajao na terenu, pa je prvo poluvreme okončano vođstvom tima Mikela Arete.

Pokušao je Jirgen Klop u nastavku utakmice izmenama da razmrda ekipu i to je dalo rezultata.

Japanac Takumi Minamino je u 73. uspeo da donese izjednačenje, ali je ono došlo kao plod velike greške rezerviste Arsenala Sedrika Soareša. Izašao je napadač "crvenih" jedan na jedan sa Martinezom i lako pogodio mrežu.

Do kraja utakmice promene rezultata nije bilo pa su penali odlučili pobednika, a tu je Arsenal bio nepogrešiv. Odlučujući penal je realizovao Obamejang i pokazao da će i ove sezone biti udarna igla kluba iz Londona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!