BAČKA TOPOLA PROSLAVLJA ISTORIJSKU POBEDU TSC NA GOSTOVANJU U MOLDAVIJI: Naši momci su lavovi

J.L. - S.B.

29. 08. 2020. u 08:10

PRVO pa muško! Kako drugačije opisati uspeh TSC iz Bačke Topole ostvaren u četvrtak u Kišinjevu, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope na gostovanju moldavskom Petrokubu.

БАЧКА ТОПОЛА ПРОСЛАВЉА ИСТОРИЈСКУ ПОБЕДУ ТСЦ НА ГОСТОВАЊУ У МОЛДАВИЈИ: Наши момци су лавови

FOTO: Jelena Lemajić

Zahvaljujući istorijskoj pobedi, Bačka Topola je prvi put velikim slovima upisana u fudbalsku mapu Starog kontinenta.

U gradu juče nema ko nije pričao o pobedi sugrađana. Iako je iz ovog malog bačkog mesta poteklo nekoliko poznatih fudbalskih imena, poput Nikole Žigića, do sada nijedan sportski klub nije stigao do takmičenja evropskog ranga. A kamoli matirao protivnika.

- Fudbal se u Topoli igra više od veka, ali nikada kao sada! Svaka čast ovim momcima i ljudima koji ih vode, jer se zaista lavovski bore. Kažu, lako im je, ulaže se puno para u fudbal, ali džaba sve pare ako se srce ne ostavi na terenu - kaže nam u dahu Topolčanin Mirko N. - Utakmicu smo gledali uglavnom kod svojih kuća, jer je situacija takva kakva jeste. Žao nam je što ne možemo da idemo na utakmice, bar kad igraju kod kuće, odnosno u Senti.

SLAVILI U AVIONU

FUDBALERI TSC su slavili u avionu, uz raznolik repertoar pesama koji je diktirao golman Filipović.

- On je, pored fenomenalnih odbrana, zadužen i za atmosferu - potvrđuje Đuro Zec, napadač TSC nad kojim su Moldavci napravili penal za potvrdu uspeha. Presrećan sam, ostvarili smo istorijski uspeh.

Navijači, kako grupa "Plavi bećari", tako i ostali koji verno prate njihove uspehe nedostajali su i igračima na terenu u Kišinjevu. Nošeni njihovom podrškom prelazili su etape od treće, druge lige, pa ulazak u Superligu u kojoj su prošle godine kao debitanti osvojili ulaznicu za Evropu.

- Kada se prođe prvo kvalifikaciono kolo u gostima i to bez primljenog gola, svakako da ste zadovoljni - kaže Zoltan Sabo, strateg TSC. - Videćemo koga će nam žreb doneti u ponedeljak.

VARGA: CRVENI IZ NEHATA

TRIJUMFU se najviše radovao Boris Varga, bek Bačkotopolčana, koji je posle pola časa igre morao da napusti teren zbog faula za crveni karton po odluci rumunskog sudije Kolteskua.

- Da nismo prošli, verovatno bih ja bio glavni krivac. Žao mi je što neću igrati u drugom kolu zbog isključenja. To je bio vazdušni duel u kojem sam "po inerciji" podigao ruku da se zaštitim. Naravno da nisam imao nameru da ga udarim, a to nisam ni osetio - kaže Varga.

"Plavi bećari" dočekali su junake meča na beogradskom aerodromu i pipemili im iznenađenje za pamćenje. Njih 50-ak je došlo iz Topole, a priključilo im se 20 Beograđana, te je aerodromom "Nikola Tesla" odjekivala čuvena krilatica "Ojra Topolja".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)