GROM JE UDARIO U NJEGOVU KUĆU PRE GODINU DANA: Prijatelji se opraštaju od trenera FK Jagodina koji je nastradao na terenu

Novosti online

26. 08. 2020. u 17:41

TRENERI i prijatelji tuguju za tragično preminulim trenerom FK "Jagodina", Stefanom Pavlovićem (30), koga je udario grom prošlog utorka, a kako pričaju i pored teškog stanja u kom je bio "gajili su nadu da će preživeti".

ГРОМ ЈЕ УДАРИО У ЊЕГОВУ КУЋУ ПРЕ ГОДИНУ ДАНА: Пријатељи се опраштају од тренера ФК Јагодина који је настрадао на терену

foto: Privatna arhiva

Stefan, koji je inače trenirao decu u fudbalskom klubu "Jagodina" preminuo je sinoć na VMA od posledica udara groma. Prvobitno se nalazio na odeljenju intenzivne nege Opšte bolnice u Jagodini, nakon čega je prebačen na VMA, gde su lekari nastavili borbu za njegov život.

- Još smo u šoku od svega, čuli smo da je Stefan preminuo. Gajili smo nadu da će preživeti, iako je zadobio teške povrede. Bio je u indukovanoj komi kako bi prebrodio posledice udrara groma. Posle udara groma bio je kliničkoj smrti, lekari su ga oživeli na terenu, vratili su mu životne funkcije u bolnici, ali ne znamo šta se kasnije događalo na VMA - rekao je trener koji takođe radi u školi fudbala u Jagodini, Goran Jović.

On je takođe rekao da zbog ove velike tragedije škola fudbala neće raditi neko vreme.

- Grom je sevnuo iz vedrog neba, niko to nije očekivao. To je bio samo jedan udar tog dana, ko zna odakle je došao. Mi prekidamo treninge kada vreme počne da se kvari, kada sevne munja odmah se povlačimo sa terena - rekao je trener Jović.

Sreća u ovoj velikoj tragediji, kako napominje Goran Jović, jeste ta da su taj dan trening radili na veštačkoj travi, jer kako kažu stručnjaci, ne sme da razmišlja šta bi se dogodilo da su trenirali na prirodnoj.

- Praktično sav elektricitet je sprovela guma u zemlju. Grom je udario direktno u Stefana, svi smo bili na terenu ili okolo, radili treninge sa ostalom decom - priča Jović.

Još jedna informacija koja ledi krv u žilama, čega se prisećaju i Stefanovi poznanici, jeste ta da je pre godinu dana grom udario baš u njegovu kuću.

Jedan od najboljih Stefanovih prijatelja, ispričao je krajem prošle nedelje za "Telegraf", da je preminuli Pavlović, drugar kojeg bi svako poželeo.

Privatna arhiva

- Upoznao nas je fudbal. Svi smo kao klinci tad krenuli da treniramo fudbal za FK "Jagodina". Više nego reči hvale imam za njega, i ja, a i svako ko ga zna. Takav dečko se retko viđa. Što bi se reklo, da ga svako poželi za prijatelja i druga - rekao je njegov prijatelj.

Rekao je i da je samo 15 do 20 dana, pre nego što ga je udario grom, Stefan proglašen za najboljeg igrača na jagodinskom turniru u fudbalu, koji je održan u jagodinskom selu Glavinci. Trener je postao pre oko godinu dana.

On je takođe napomenuo da je Stefan bio jako dobar momak, miran i lepo vaspitan.

- Uvek je odmeren, razmisli prvo šta će da kaže pre nego što izgovori. U svakom trenutku možeš da se osloniš na njega, šta god da ti treba - pričao je njegov prijatelj.

Stefan nije bio oženjen, ali imao je devojku. Osim fudbala, voleo je i da putuje.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV PEH ZA ROMU: Bitan igrač propušta Bolonju