ISPOVEST SVEDOKA: Prisustvovali su trenuku kada je munja pogodila trenera Stefana - Svi smo bili u šoku

Z. GLIGORIJEVIĆ

19. 08. 2020. u 22:42

SADA tek razumem šta znači sudbina, kao i reči "grom iz vedra neba".

ИСПОВЕСТ СВЕДОКА: Присуствовали су тренуку када је муња погодила тренера Стефана - Сви смо били у шоку

Novosti

Tokom treninga nije bilo kiše, niti grmljavine. U jednom trenutku, pred sam kraj treninga, jednom je sevnula munja, začuo se prasak i kišica je pala tek toliko da pokrije zemlju. I ta jedna munja pogodila je Stefana, koji je u tom trenutku trčao iza dece koju je trenirao, i pao. U džepu je jedino imao ključ od auta.

Ovo je za "Novosti" ispričao očevidac koji je bio na pomoćnom terenu na kome je grom u utorak oko 19 sati udario trenera mlađih kategorija GFK Jagodina Stefana Pavlovića (31).

Stefan Pavlović - Privatna arhiva

Posle terapije i maksimalne lekarske pomoći, koju su mu pružili lekari Opšte bolnice u Jagodini, kako bi mu stabilizovali životne funkcije, Pavlović je juče prebačen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu. Lekari kažu da je dobro što mu je neko na licu mesta dao veštačko disanje, ali da je u Opštu bolnicu prevezen u besvesnom stanju.

- Bio je u jedinici intenzivnog lečenja, pod budnim okom konzilijarnog pristupa naših lekara, odnosno svih koji su pratili njegove vitalne funkcije na monitoringu. Preduzete su sve mere da se spasi. Njegovo stanje je još uvek kritično, jer je potrebno da prođe neko vreme da bi bio van životne opasnosti. Elektricitet se prazni iz njegovog organizma - izjavio je juče pomoćnik direktora Opšte bolnice u Jagodini Aleksandar Ilić.

Lekari pretpostavljaju da je grom udario u njegovo telo, kroz koje se munja praznila, pa je pitanje kakve je posledice izazvala. Ali, dodaju, cela Srbija je na nogama, lekari VMA su odmah pristali da ga prime, zvali su iz Ministarstva zdravlja, svi nude pomoć. Najpre su hteli da ga transportuju helikopterom, ali su odustali zbog nestabilnog vremena, zbog čega su ga prevezli bolničkim kombijem.

GROMOBRANI NA SVIM REFLEKTORIMA

A gradskom stadionu ima gromobrana na svim reflektorima. Na deset metara od mesta na kome je Stefana udario grom nalazi se pumpa, koja takođe ima gromobran. Teren je sa veštačkom travom ispod koje je guma.

- Na terenu sam bio sa još četvoricom trenera i više od 50-oro dece - navodi trener mlađih selekcija ovog kluba Goran Jović. - Trenirali smo, jer nije bilo grmljavine, ni nevremena. Kada je grom udario, Stefan je pao. Svi smo bili u šoku, ali smo brzo reagovali. Pritrčali su svi treneri i neki roditelji, dali su mu veštačko disanje i ukazali prvu pomoć. Roditelji su utrčali na teren da bi uzeli svoju decu, a deca su potrčala ka roditeljima. Hitna pomoć je došla za pet-šest minuta i odmah su ga odvezli u Opštu bolnicu.

Direktor Omladinske škole Jagodine Nenad Milovanović ističe da su svi zabrinuti za Stefana i da se mole da pobedi u najvažnijoj životnoj utakmici:

- On je dobar momak, davao je sve od sebe i dok je bio fudbaler, ali i u proteklih godinu i po od kada je trener mlađih kategorija. Svi smo u šoku i iščekujemo pozitivne vesti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)