VLASNIK ZVEZDINE OAZE USRED TIRANE: U mojoj porodici se uvek pratila srpska muzika i sport

Novosti online

25. 08. 2020. u 11:50

DA ljubav prema Crvenoj zvezdi ne poznaje granice potvrdilo se još jednom i u Tirani.

ВЛАСНИК ЗВЕЗДИНЕ ОАЗЕ УСРЕД ТИРАНЕ: У мојој породици се увек пратила српска музика и спорт

foto: FK Crvena zvezda

Nije retkost naići na navijače crveno-belog širom sveta. Tako je bilo i u glavnom gradu Albanije, kada je ekipa iz Beograda naišla je na zvezdaški kafić, koji je u vlasništvu Milete Dašića.

Vlasnik ovog objekta poreklom je iz Crne Gore, međutim rođen je u Tirani i ceo život je proveo u glavnom gradu Albanije. Upravo zbog velike ljubavi prema Zvezdi i udaljenosti od Beograda odlučio je da otvori ugostiteljski objekat koji je pravo mesto za uživanje svih zaljubljenika u crveno-bele boje. Motivi Crvene zvezde u ovom lokalu mogu da se uoče na svakom koraku.

- Poreklom sam iz Crne Gore, ali me je deda još dok sam bio dete naučio da pričam srpski. U mojoj porodici se uvek pratila srpska muzika i sport, a poznato je da je Jugoslavija imala velike sportske uspehe, kao što to sada čini Srbija - rekao je Mileta Dašić.

Naš domaćin istakao je da crveno-bele prati od malih nogu, a uspehe ostvarene devedesetih godina kako i sam kaže zauvek će pamtiti.

- Crvena zvezdu smo uvek pratili, u periodu kada je postala prvak Evrope imala je izuzetno jak tim. Veliki broj odličnih igrača je bio deo Crvene zvezde u poslednjih trideset godina kako sadašnji trener Dejan Stanković, tako i Vladimir Jugović, Robert Prosinečki i naravno Darko Pančev. Tim iz 1991. godine zaista je bio neverovatan i predstavljao opasnost za svaku ekipu.

Otvaranje zvezdaškog kafića za njega je bila životna želja.

foto: FK Crvena zvezda

Kafić u Tirani

- Imao sam želju još od malih nogu da otvorim kafić koji će biti pravo zvezdaško mesto za uživanje. Nikada nije bila sporna želja za otvaranje ovakvog objekta i čim sam stekao finansijske uslove to sam i učinio. Svaku posetu Beogradu koristio sam kako bih kupio neki rekvizit Crvene zvezde i polako opremao kafić u koji je uloženo mnogo truda i ljubavi. Drago mi je što imam podršku svojih sugrađana, koji nemaju ništa protiv moje klupske opredeljenosti i neretko posete upravo ovaj kafić.

U razgovoru sa Miletom Dašićem dobili smo i zanimljiv odgovor na pitanje za koga će navijati u večerašnjem duelu. Bez ikakve sumnje istakao je da će njegovo srce večeras biti uz šampiona Srbije, ali i rekao da bi za Crvenu zvezdu navijao i u situaciji da mu rođeni brat igra u protivničkom timu.

- Mislim da će biti dobra i tvrda utakmica, pošto dobro poznajem i tim Tirane, ali i pored toga mislim da je Crvena zvezda bolja ekipa i da će odneti pobedu.

Govorio je Mileta Dašić i o navijačima našeg kluba, koji će zasigurno nedostajati na tribinama na večerašnjoj utakmici.

- Navijači Crvene zvezde su zaista fenomenalni, mogu slobodno da kažem i najbolji na svetu. Pre mnogo godina bio sa na stadionu “Rajko Mitić” i priustvovao utakmici koju je Crvena zvezda odigrala protiv Dinama iz Drezdena. Rezultat je bio 3:0 za našu ekipu i sećam se da sam tada plakao od sreće - zaključio je Mileta Dašić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

ODUŠEVLJENA: Venus poslala poruku Noletovim klincima (FOTO)