MITAR NAKON PODRŠKE SVOM PARTIZANU: Sadik me oduševljava

Đ. SAMOILOVIĆ

24. 08. 2020. u 08:10

ZBOG dobro poznatih epidemioloških mera, navijači nisu mogli da uživaju u prvoj ovosezonskoj "petardi" Partizana, ali zato njihov ljubimac Aleksandar Mitrović jeste.

МИТАР НАКОН ПОДРШКЕ СВОМ ПАРТИЗАНУ: Садик ме одушевљава

FOTO. AP

Nekadašnji golgeter crno-belih, svratio je u subotu u Humsku 1 i uživao u predstavi izabranika Save Miloševića, a pritom je izdvojio vremena i za "sedmu silu" i naglasio da mu se mnogo sviđa sadašnji napadač Umar Sadik...

- Poslednji put sam gledao Partizan u Humskoj pre tri godine, na finalu kupa kada je Bleki (Nikola Milenković) dao gol za 1:0. Sada se pogodilo da imam slobodan dan pre okupljanja reprezentacije i eto me - rekao je raspoloženi Mitrović.

Srpski napadač je pre početka meča posetio svlačionicu u kojoj je boravio godinu dana i napravio prve velike fudbalske korake. Na radost svih, održao je motivacion govor sadašnjim prvotimcima Partizana.

- Lepa sećanja i fine emocije, uspomene... Nadam se da će biti još lepih uspomena u dresu Partizana - rekao je Mitrogol.

BITNA JE LIGA NACIJA

USKORO počinje nova sezona u Ligi nacija, ali mnogima je u glavi baraž sa Norveškom 8. oktobra.

- Ne rezonujem tako. Najbitnije su prve utakmice. To su susreti sa Rusijom i Turskom. Ligu nacija bi trebalo da shvatimo ozbiljno, jer nas je ona i dovela u situaciju da se kroz baraž plasiramo na Evropsko prvenstvo, iako nismo uspeli kroz kvalifikacije. Ubeđen sam i da selektor shvata baraž ozbiljno. Bićemo spremni, pa da počnemo pobedom - kaže Mitrović.

Monotonija na tribinama fudbalskih borilišta već se ustalila otkako je pandemija zavladala svetom, i jasno je da pogotovo na ovim prostorima u velikoj meri nedostaju.

- Lepše bi bilo sa navijačima, lakše igračima, ali takva je situacija. Nije prvi put ovako. Momci imaju iskustva, igrali su mnogo utakmica pred zatvorenim tribinama. Sigurno su se već navikli, iako znamo da su navijači najveći deo kluba. Definitivno nedostaje njihova podrška - objašnjava "devetka" Fulama.

Prokomentarisao je i sadašnjeg napadača Partizana, Umara Sadika.

- Baš sam pričao sa Savom o njemu. Što ga više gledam, više mi se sviđa. Stvarno je dobar igrač, mlad je i može da napreduje. Ima sreću da mu je Milošević trener, čovek koji je postigao mnogo golova u karijeri. Ima još prostora za napredak. Brz je, jak, zna fudbal, lucidan...

FOTO: N. Paraušić

Mitrović je oduševljen Umarom Sadikom

Sa 27 golova, Mitrović je bio najbolji strelac u Engleskoj.

- Iza mene je dobra sezona na privatnom i timskom nivou. Ispunili smo cilj plasmanom u Premijer ligu, uz to što su došli moji golovi, što je plod timskog rada i dobre igre ekipe. Sve se lepo poklopilo - kaže srpski napadač.

ISPLATIO SE RIZIK U FINALU

U FINALU plej-ofa Čempionšipa protiv Brentforda, Mitrović je ušao pred kraj meča, posle nedovoljnog oporavka od povrede, čime je dosta rizikovao..

- Velika je to utakmica. Jesam malo rizikovao, ali nekad u životu moraš i to da radiš. Hvala bogu, nisam obnovio povredu, ekipa je pobedila, a ja upisao asistenciju. Sve je ispalo dobro.

Po svemu sudeći, "Krejven Kotidž" će biti njegov dom i naredne godine.

- Da, 90 odsto. Nikad se ne zna u fudbalu, ali imam ugovor još četiri godine. Ekipa je mlada, trener takođe, imam dobre uslove, klub želi da napreduje, a ja želim da budem deo tima koji stremi da napravi nešto više. Mnogo toga lepog mi se desilo u Fulamu, i meni i porodici, tako da verovatno ostajem - otklanja sve sumnje Srbin.

Već petu godinu zaredom Mitrogol gazi engleske travnjake, i ne namerava da se vraća u kontinentalni deo Evrope.

- Skućio sam se tamo. Već pet godina sam u Engleskoj, tamo se igra najbolji fudbal, probaću da ostanem tamo, igram na zahtevnom nivou dokle god mogu. Želim da se takmičim sa najboljim ekipama i igračima, to je trenutno u Engleskoj. Nikad se ne zna šta može da se desi u budućnosti, ali sam trenutno srećan - apostrofira popularni Mitar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna