SSS: Počinje streljačka sezona u Srbiji posle mesec i po pauze

Tanjug

13. 08. 2020. u 10:33

POSLE mesec i po dana pauze, predstojećeg vikenda nastavlja se streljačka sezona u Srbiji, saopštio je danas Streljački savez Srbije (SSS).

ССС: Почиње стрељачка сезона у Србији после месец и по паузе

Foto: SSS

Kako se navodi, u petak će biti održano treće kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije u gađanju MK sport pištoljem za žene, a u subotu i nedelju finalni turnir Kupa u svim olimpijskim disciplinama malokalibarskim oružjem.


Oba takmičenja će biti održana na strelištu ŠS u Beogradu na Carevoj ćupriji, a domaćin trećeg kola i završnog turnira trebalo je da bude SD Novi Sad 1790.

Međutim, u Novom Sadu još uvek nisu dozvoljene sportske manifestacije, pa je ŠS nadmetanja prebacio u Beograd.

Pauza trajala je od kraja juna, a u tom periodu, kalendar je, u skladu sa razvojem epidemiološke situacije, nekoliko puta korigovan i nastavak sezone odlagan.

Sada su se stekli uslovi da strelci, u skladu sa svim odlukama i preporukama nadležnih organa, ponovo počnu da se takmiče, što svi sa nestrpljenjem čekaju.

Pravo učešća na završnom turniru Kupa u svakoj disciplini ima po deset takmičara, na osnovu plasmana u kvalifikacionim kolima.

Finale Kupa u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava (3 puta 40 metaka) za muškarce i MK pištoljem za žene na programu su u subotu.

Za nedelju je zakazano nadmetanje u trostavu za dame (3 puta 40), a oba dana takmičenja počinju u prepodnevnim satima, a završavaju se oko 17.

Satnica finala na završnom turniru Kupa SSS - subota: MK pištolj žene (15), MK puška trostav muškarci (16.30), nedelja: MK puška trostav, žene (16.30).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDARNI FUDBALER MENJA MILOŠEVIĆA: Sergej Barbarez novi selektor Bosne i Hercegovine