RAZLIČITA RASPOLOŽENJA POSLE LŠ: Juventus želi Poketina, Gvardiola gleda ka peharu, Zidan nema nameru da napusti Real

U MANČESTERU i Lionu "pucaju" od sreće i samopouzdanja, u Madridu uveravaju da nije katastrofa, a u Torinu - trenerska "seča".

РАЗЛИЧИТА РАСПОЛОЖЕЊА ПОСЛЕ ЛШ: Јувентус жели Покетина, Гвардиола гледа ка пехару, Зидан нема намеру да напусти Реал

Foto: Tanjug/Peter Powell/Pool Photo via AP

Pirova pobeda Juventusa nad Lionom rezultatom 2:1 nije bila dovoljna (1:0 prvi meč) da "stara dama" nastavi put u Ligi šampiona i izvadi vizu za "fajnal ejt" u Lisabonu, a cenu toga je ekspresno platio Maurisio Sari, koji od danas više nije trener italijanskog tima.

Nekadašnji stručnjak Napolija i Čelsija, posle samo godinu dana je ostao bez posla u Torinu, a odluka je pala posle jučerašnjeg zasedanja čelnika kluba koji su, nezadovoljni učinkom u elitnom takmičenju, povukli radikalan potez.

- Maurisio Sari je oslobođen dužnosti trenera prvog tima. Želim da se zahvalimo treneru što je ispisao novu stranicu u istoriji Juventusa osvajanjem devete uzastopne titule prvaka - stajalo je u saopštenju italijanskog velikana, koji je prema natpisima medija već našao rešenje u vidu Maurisija Poketina.

I dok nad nebom Torina kruže crni oblaci zbog preuranjenog ispadanja, u Lionu vlada euforija. Ipak, ni u četvrtfinalu ih ne čeka nimalo lakši posao u duelu sa Mančester sitijem, ali momci Rudija Garsije su ubeđeni da David još jednom može da potuče Golijata.

- Morali smo da izađemo na kraj sa evropskim velikanom, izbacili smo tim sa velikim imenima. Svesni smo toga, a kada igramo timski, budemo i nagrađeni. Vreme je za slavlje, ali umereno. Znamo šta želimo i koliko možemo, u jednoj utakmici je sve moguće. Moramo da budemo ambiciozni sada kada smo ostavili Juventus iza sebe, i da pucamo još više bez obzira na to što mnogi ne veruju u nas. Čvrsti smo kao stena i možemo da se borimo sa velikim timovima - optimistično poručuje golman Liona Antoni Lopes, ponet euforijom posle velikog trijumfa.

Nešto drugačiji i oprezniji tonovi dolaze iz plavog dela Mančestera u kojem trofej Lige šampiona čekaju "kao ozebli sunce". Nadaju se da će im ga prvi put doneti Pep Gvardiola koji prihvata ulogu favorita protiv francuskog tima.

- Uradili smo odličan posao i veoma je važno što smo dobili Real dva puta. Zidan nikada nije izgubio dvomeč u eliminacionoj fazi. Mi smo ovde da pokušamo da osvojimo Ligu šampiona, a ako želimo da podignemo pehar, moramo da pobeđujemo velike klubove. Već sam pričao sa skautima o Lionu, i rekli su da budemo u pripravnosti - bile su reči Gvardiole posle velikog trijumfa.

A kada su u pitanju Madriđani, deluje da poraz u dvomeču od Mančester sitija nije nešto što će uzdrmati temelje "Santijago Bernabeua". Jeste da su greške Rafaela Varana koštale Zidana mita o nepobedivosti u elitnom takmičenju, ali se sezona svakako može smatrati uspešnom posle povratka pehara La Lige u klupske vitrine.

- Ostajem ovde i naredne sezone, osim ukoliko se nešto nepredviđeno ne desi. Ponosan sam sam na igrače i sve što smo postigli ove sezone. Naravno, niko nije srećan kada se izgubi, ali dali smo sve od sebe i nešto nam je nedostajalo. Sada idemo na odmor, pa se vraćamo naredne sezone za koju očekujem da bude još bolja - podvukao je legendarni francuz Zidan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRANSFER BOMBA U ITALIJI?! Roma zainteresovana za napadača Juventusa