REMONTOVANA ODBRANA ZA JAVOR: Partizanova poslednja linija na udaru Miloševića posle blamaže u Novom Pazaru

M. Blažić

07. 08. 2020. u 21:13

POVETARAC koji je povremeno duvao u poslednjoj liniji Partizana u Kruševcu, pretvorio se u tornado četiri dana kasnije u Novom Pazaru.

РЕМОНТОВАНА ОДБРАНА ЗА ЈАВОР: Партизанова последња линија на удару Милошевића после бламаже у Новом Пазару

Frenk Banjak u duelu sa Nikolom Miloševićem Foto FK Partizan

Malo je nedostajalo da posledice te "nepogode" na svojoj koži oseti trener crno-belih Savo Milošević. Po principu "menjaj ih, da ne bi oni menjali tebe" strateg srpskog vicešampiona će u predstojećem prvenstvenom meču protiv Javora u nedelju u Humskoj ozbiljno remontovati defanzivnu četvorku. Četvorku koja je protiv devetoplasiranog tima Prve lige iz prošle sezone delovala kao "bambi na ledu".

Štoperski tandem Ostojić - Vitas sasvim izvesno neće biti u kombinaciji za sutrašnju utakmicu što bi trebalo da donese najmanje tri promene u odnosu na startere iz Novog Pazara. Novajlija Frenk Banjak će spreman ili ne morati da se prihvati izazova, dok će se na desnoj strani štoperskog tandema najverovatnije naći Nemanja Miletić. Njegovom promenom uloge u odnosu na ono što je već godinama standardna slika Partizanovog tima doći će i do izmene na desnom boku. Taj deo terena će, po svemu sudeći, pokriti Aleksandar Lutovac, momak koji se tokom pripremnog perioda na Zlatiboru profilisao na ovoj poziciji.

Najmanje zamerki posle blamaže u sredu stručni štab crno-belih je imao na učinak i zalaganje levog beka Slobodana Uroševića, ali nije isključeno da i na toj strani dođe do rokade što bi pružilo priliku Rajku Brežančiću da posle dužeg vremena izbije u prvi plan. Najmanje izgleda za rokadu ima na golu, ne zato što je mladi Aleksandar Popović učinio mnogo toga značajnog i pozitivnog u prva dva kola, već zbog pravila o bonusu, jer i dalje (po)stoji procena da je velika gužva u veznom redu i da tu ne bi bilo mesta za dva mlada igrača.

Vatreno krštenje Frenka Banjaka će neminovno dovesti do rokada i u veznom redu s obzirom na to da je Kamerunac peti stranac. Od preostale četvorice fudbalera iz "uvoza" (Natho, Suma, Asano i Sadik) jedan će morati da se nađe van protokola. Pored ovih moguća je još jedna promena i to kod bonus igrača ukoliko stručni štab proceni da su blede partije Filipa Stevanovića u prva dva meča dovoljne za privremeno hlađenje.

SPEC.

PARTIZAN je u poslednjih šest godina slavio na 12 uzastopnih utakmica protiv Javora (deset prvenstvenih i dva u kupu) i samo na jednom od tih mečeva nije uspeo da postigne dva gola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri