NIŠTA OD VELIKIH PLANOVA: Bogataši iz Saudijske Arabije odustali od kupovine Njukasla

Beta

petak, 31. 07. 2020. u 11:08

НИШТА ОД ВЕЛИКИХ ПЛАНОВА: Богаташи из Саудијске Арабије одустали од куповине Њукасла

Foto: Tanjug/Lindsey Parnaby/Pool via AP

INVESTICIONI fond iz Saudijske Arabije na čelu sa princom Muhamedom bin Salmanom povukao je svoju ponudu za kupovinu Njukasla.

Taj fond je nameravao da za 300 miliona funti kupi 80 odsto Njukasla i kupovinu je dogovorio s vlasnikom Majkom Ešlijem.

Međutim, nakon četiri meseca čekanja, posao je propao. Kako su ranije pisali mediji, vlasti u Velikoj Britaniji odugovlačile su s odobravanjem ovog posla zbog umešanosti Muhameda Bin Salmana u pirateriju i nelegalno prenošenje fudbalskih utakmica.

Taj posao je, takođe, naišao i na žestoko protivljenje grupa za zaštitu ljudskih prava koje tvrde da Saudijska Arabija pribegava "sportvošingu", odnosno pranju imidža ulaganjem u sport kako bi se skrenula pažnja s kršenja ljudskih prava.

- Odlučili smo da se povučemo iz kupovine fudbalskog kluba Njukasl. To radimo sa željenjem, jer smo bili jako zainteresovani da investiramo u klub i grad i verovali smo da ćemo moći da promenimo istoriju kluba s tradicijom i sjajnim navijačima - navodi se u saopštenju Investicionog fonda.

- Zbog nepredvidivo dugotrajnog procesa, komercijalni dogovor između investicionog fonda i sadašnjih vlasnika Njukasla je istekao i naš plan o preuzimanju kluba nije zaživeo - dodaje se.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)