NIŠTA OD VELIKIH PLANOVA: Bogataši iz Saudijske Arabije odustali od kupovine NJukasla

Beta

31. 07. 2020. u 11:08

INVESTICIONI fond iz Saudijske Arabije na čelu sa princom Muhamedom bin Salmanom povukao je svoju ponudu za kupovinu Njukasla.

НИШТА ОД ВЕЛИКИХ ПЛАНОВА: Богаташи из Саудијске Арабије одустали од куповине Њукасла

Foto: Tanjug/Lindsey Parnaby/Pool via AP

Taj fond je nameravao da za 300 miliona funti kupi 80 odsto Njukasla i kupovinu je dogovorio s vlasnikom Majkom Ešlijem.

Međutim, nakon četiri meseca čekanja, posao je propao. Kako su ranije pisali mediji, vlasti u Velikoj Britaniji odugovlačile su s odobravanjem ovog posla zbog umešanosti Muhameda Bin Salmana u pirateriju i nelegalno prenošenje fudbalskih utakmica.

Taj posao je, takođe, naišao i na žestoko protivljenje grupa za zaštitu ljudskih prava koje tvrde da Saudijska Arabija pribegava "sportvošingu", odnosno pranju imidža ulaganjem u sport kako bi se skrenula pažnja s kršenja ljudskih prava.

- Odlučili smo da se povučemo iz kupovine fudbalskog kluba Njukasl. To radimo sa željenjem, jer smo bili jako zainteresovani da investiramo u klub i grad i verovali smo da ćemo moći da promenimo istoriju kluba s tradicijom i sjajnim navijačima - navodi se u saopštenju Investicionog fonda.

- Zbog nepredvidivo dugotrajnog procesa, komercijalni dogovor između investicionog fonda i sadašnjih vlasnika Njukasla je istekao i naš plan o preuzimanju kluba nije zaživeo - dodaje se.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)