VELIKO PRIZNANJE ZA MIHU: Siniša počasni građanin Bolonje, hvalospevi stižu sa svih strana

Tanjug

27. 07. 2020. u 20:54

PROSLAVLJENI srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović, danas je zvanično postao počasni građanin Bolonje.

ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ЗА МИХУ: Синиша почасни грађанин Болоње, хвалоспеви стижу са свих страна

Foto: EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Odluka je doneta ogromnom većinom glasova na sastanku gradskog Saveta, javnim glasanjem i u prisustvu gradonačelnika Virdžinija Merole.

U obrazloženju se navodi da je Mihajlović zaslužio najveće gradske počasti, kako zbog svojih trenerskih kvaliteta, tako i zbog ljudskih osobina.

- Siniša se vratio u Bolonju početkom 2019. godine u trenutku kada se naš tim nalazio na ivici ambisa. NJegov karakter i trenerska veština doprineli su da se na čudesan način spasemo ispadanja i da oborimo rekord po broju osvojenih bodova u eri predsednika Saputa. Svi smo znali da je na terenu nepokolebljiv, ali način na koji se izborio sa opakom bolešću govori o tome da je i van terena neustrašivi borac - izjavio je Đan Marko De Bjaze, inicijator ideje da se najboljem srpskom treneru u 2019. godini dodeli zvanje počasnog građanina Bolonje.

Kako je naveo, Mihajlović čak i tokom lečenja od leukemije, nijednog trenutka nije okrenuo leđa ekipi i navijačima.

- Odnos koji je za vreme najvažnije životne bitke uspostavio sa građanima Bolonje, prevazilazi okvire sportske strasti i zaslužuje duboki naklon, ne samo Italije, već čitavog sveta. Posebno nam imponuje njegova izjava da se oseća „sinom Bolonje“. Jer Bolonja je takva: prihvata te, pazi te, brine o tebi...Mnogi su u Siniši Mihajloviću pronašli dodatnu energiju da se izbore sa svojim problemima ili da se izleče od teških bolesti - istakao je De Bjaze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)