„TIP” ANALIZIRA PORTUGALSKU LIGU: Sporting muči 0:7, a jedan sudbinski rezultat prati Tondelu

B. Antić

25. 07. 2020. u 10:00

Ni Benfika, ni Sporting, nisu u dobrom raspoloženju pred gradski derbi u poslednjem kolu prvenstva Portugala (nedelja, 17.00).

„ТИП” АНАЛИЗИРА ПОРТУГАЛСКУ ЛИГУ: Спортинг мучи 0:7, а један судбински резултат прати Тонделу

Foto: EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Domaći su u nastavku posle korone olako prepustili titulu Portu, dok gosti nisu uspeli tokom šampionata ni da se primaknu vodećem dvojcu.

Pred 150. međusobni duel, računajući sva takmičenja, Benfika može da se pohvali podatkom da osam puta zaredom u prvenstvu nije izgubila od Sportinga – 4 4 0. Ove sezone, „orlovi“ su dvaput pobedili „lavove“, i to uz ubedljivu gol-razliku. Najpre je Benfika trijumfovala u Superkupu (5:0), pa onda kao gost u ligi (2:0).

BENFIKA - SPORTING

SVI DUELI
71 41 36
PRVENSTVO
60 40 29
TITULE
37 18

REZULTAT 1:1 KAO SUDBINA

IZ ovog malog statističkog teftera “Tipa” posebno se izdvaja portugalski Moreirense. A evo i zašto. Naime, ovaj tim najčešće u ligi igra gol-gol, ali je i treći po broju tuakmica na kojima nije bila više od dva pogotka, što nas je nateralo da istražimo na koliko mečeva ove ekipe je konačan rezultat bio 1:1, i tako dođosmo do brojke 10. Dakle, skoro trećina ove sezone.

Zanimljivo je da Moreirense u poslednjem kolu dočekuje Tondelu, a ishod prvog meča ovih rivala u sezoni verovali ili ne je bio baš 1:1.

Da priča bude interesantnija pobrinula se i Tondela kojoj je još samo bod potreban kako bi izbegli ispadanje, jer ima lošiji međusobni odnos sa konkurentima sa dna tabele.

Kladioci, koji posle svega nabrojanog nemaju nameru da okušaju sreću sa 1:1 ili iksom na svojim tiketima, neka zavire u istoriju orkšaja osvih timova i vide da je na poslednjih devet dvoboja bilo ili dva ili tri pogotka. Dakle, i po ovom parametru remi sa pogotkom na obe strane je sasvim moguć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)