ŠOU NA “ENFILDU”: Osam golova, Liverpulova pobeda protiv Čelsija i emotivno podizanje šampionskog pehara(VIDEO)

N. St.

22. 07. 2020. u 23:13 >> 00:14

KAKAV način da se odigra poslednji meč na svom terenu.

ШОУ НА “ЕНФИЛДУ”: Осам голова, Ливерпулова победа против Челсија и емотивно подизање шампионског пехара(ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Laurence Griffiths, Pool via AP

Pravi šou na “Enfildu” su pripredili fudbaleri Liverpula i Čelsija svima kraj malih ekrana i malobrojnim ljudima na tribinama. Na kraju - 5:3 (3:1).

Sve je pokrenuo Nabi Keita u 23. minutu fenomenalnim pogotkom. Samo 15 minuta kasnije je Trent Aleksander-Arnold majstorijom iz slobodnog udarca uvećao prednost da bi Vajnaldum posle užasne reakcije odbrane “plavaca” dodatno povećao vođstvo. Olivije Žiru je u trećem minutu nadoknade pratio akciju, uklizao posle intervencije Alisona i smanjio zaostatak.

Firmino je zatim postigao prvi gol posle 19 utakmica. Na novu asistenciju Arnolda, čak 13. u Premijer ligi. Izgledalo je da će to biti to. Onda je Frenk Lampard napravio duplu promenu, uveo Pulišića i Abrahama. Ekspresno mu se to isplatilo.

Pulišić je prvo u 61. minutu asistirao Abrahamu, da bi u 73. i sam postigao pogodak i vratio neizvesnost (4:3). Napadali su gosti, da bi u 84. minutu usledila brza kontra “crvenih”, odličan centaršut Robertsona, Džouns je pametno pustio loptu, a Okslejd-Čembrlen samo pet minuta po ulasku u igru postavlja konačan rezultat.

Moglo je da bude i više golova da je Salah bio precizniji u nekoliko izglednih šansi, posebno što je čuvar mreže gostiju Kepa bio veoma nesiguran među stativama...

EMOCIJE I PEHAR

Kada je sve bilo završeno, na red je došlo ono što se čekalo 30 godina. Svečana ceremonija uručenja pehara šampionu. Mnogo bi bolje bilo da su tribine pune, ali je i pred praznim, zbog virusa korona, bilo emotivno. Kapiten Džordan Henderson je sa povređenim kolenom došao i visoko u vazduh podigao trofej.

Potom su svi, zajednički, odlučili da otpevaju i čuvenu himnu "Nikad nećeš hodati sam". Jirgen Klop je obećao da će biti prava žurka čim se pobedi virus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVE INFORMACIJE: Evo u kakvom je stanju sin Dejana Stankovića