KAKO JE NIGERIJAC UNIŠTIO NEMCE: Atalanta slavi Ademolu Lukmana posle finala Lige Evrope

N. I.

23. 05. 2024. u 11:55

BERGAMO od srede uveče i zvanično nije predgrađe Milana, kako su ga podrugljivo zvali fudbalski navijači širom Italije. Danas u ovaj grad sleće avion sa osvajačima Lige Evrope koji su u velikom finalu u Dablinu pobedili i ponizili novog šampiona Nemačke. Konačnih 3:0 koji su dugo svetleli na stadionu u prestonici Severne Irske su slika i prilika onoga šta je odbrani moćnog Bundesligaša napravio 26-godišnji Nigerijac Ademola Lukman koji je izbušio mrežu tima Ćabija Alonsa.

КАКО ЈЕ НИГЕРИЈАЦ УНИШТИО НЕМЦЕ: Аталанта слави Адемолу Лукмана после финала Лиге Европе

FOTO: EPA

Na suprotnoj klupi bio je 24 godine stariji Đanpjero Gasperini (66), iskusni i “namazani” italijanski stručnjak koji je taktikom iznenadio i šokirao mlađeg španskog kolegu.

Bukvalno od prvog minuta je Atalanta krenula da “davi” Leverkuzen , tera Nemce na greške koje su po pravilu kažnjavane Lukmanovim golovima.

Sudbina je nekako uzela pravednu vagu u svoje ruke sinoć i izmerila na sledeći način: do pehara je došao tim koji je osvojio prvi evropski trofej u svojoj istoriji protiv tima koji je nedavno osvojio prvu titulu šampiona Nemačke. Teško je da će navijačima Bajera ovo da bude ikakva uteha i teško da će da im pomogne šaka puna “aspirina”, ali oni će već za dva dana da se okupe na tribinama Olimpijskog stadiona u Berlinu. Tamo ih u finalu domaćeg kupa čeka drugoligaš Kajzerslautern. Ovo je idealna prilika da dođu do još jednog trofeja, ali i zamka u koju mogu da upadnu i u kojoj ih umorne i emotivno ranjene čeka član druge lige.

Atalanta u svoju trofejnu salu unosi tek drugi trofej u klupskoj istoriji. Davne 1963. fodine su plavo-crni osvojili Kup Italije. A u Dablinu su stigli do trofeja od 15 kilograma čistog srebra.

ATALANTA - BAJER LEVERKUZEN 3:0 (2:0)

STRELAC: Lukman u 12, 26. i 75. minutu. Stadion: Aviva stadion Dablin. Gledalaca: 47.135.

Sudija: Ištvan Kovač (Mađarska)

ATALANTA : Muso - Đimšiti, Hin, Kolašinac (od 46. Skalvini) - Zapakosta, Kopmajners, Ederson, Ruđeri - De Ketelare (od 57. Pašalić), Skamaka, Lukman.

BAJER LEVERKUZEN: Kovarž - Stanišić (od 46. Fimpong), Ta, Tapsoba - Frimpong, Džaka, Palasios (od 68. Andrih), Inkapije - Virc, Grimaldo (od 68. Hložek) - Adli.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!