SRBIN, A NAJBOLJI! Fudbaler Milana bez premca u Italiji

Novosti online

21. 05. 2024. u 14:54

Jan Karlo Simić, potencijalni nosilac dresa fudbalske reprezentacije Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu, proglašen je za najboljeg odbrambenog igrača italijanske lige za igrače mlađe od 19 godina.

СРБИН, А НАЈБОЉИ! Фудбалер Милана без премца у Италији

Foto: Profimedia

Simić, član slavnog Milana, proveo je sezonu nastupajući za mladu ekipu tog kluba, odigrao je 19 utakmica, postigao jedan gol i upisao dve asistencije.

Debitovao je Simić i za seniorski sastav Milana, na prvom meču je zatresao mrežu, a u Seriji A i Kupu Italije nastupio je ukupno šest puta.

Momak rođen 2005. godine u Nemačkoj odabrao je da nastupa za reprezentaciju Srbije.

Bio je u sastavu mlađe kadetske ekipe na Memorijalnom turniru „Miljan Miljanić” 2021. gde je debitovao na susretu s vršnjacima iz Bugarske.

Nastupao je na Evropskom prvenstvu u kadetskom uzrastu naredne godine, tu je bio strelac protiv ekipe Danske u četvrtfinalu, dok je u polufinalu reprezentacija Srbije eliminisana.

U septembru iste godine dobio je poziv u mlađu omladinsku selekciju za dvomeč s Italijom, a dva meseca kasnije pozvan je u omladinski sastav za kvalifikacioni ciklus utakmica i debitovao je u pobedi nad San Marinom, postigavši pogodak za konačnih 4:0.

Standardno je nastupao u kvalifikacijama tokom takmičarske 2022/23, posle kojih Srbija nije uspela da ostvari plasman na završni turnir.

Nastavio je da igra za omladinski sastav i uz svoju generaciju, te je bio u sastavu za Memorijalni turnir „Stevan Ćele Vilotić” u septembru 2023. Pogodio je na njegovom otvaranju, protiv ekipe Mađarske, na Gradskom stadionu u Subotici.


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone