ZVEZDA ZAUSTAVLJENA U NOVOM SADU: Vojvodina iznenadila šampiona!

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

28. 04. 2024. u 19:25 >> 16:55

FUDBALERI Crvene zvezde prekinuli su seriju od sedam vezanih pobeda u Superligi Srbije, pošto su u drugoj utakmici plej-ofa remizirali protiv Vojvodine kao gosti - 0:0.

ЗВЕЗДА ЗАУСТАВЉЕНА У НОВОМ САДУ: Војводина изненадила шампиона!

FOTO: FK Crvena zvezda

Iako nije bilo golova na "Karađorđu" utakmica je bila sadržajna. Bolje prilike imao je domaći tim, ali mreže su u Novom Sadu ostale netaknute.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu propustio je Zadi Seri koji je u 34. minutu prošao po levoj strani, šutirao je i pogodio stativu.

Vojvodina je nastavila da igra otvoreno, stvorila je još nekoliko odličnih prilika u drugom delu susreta, no Omri Glazer je u par navrata odlično intervenisao.

Mogla je i Zvezda da postigne gol, no dobre prilike nisu iskoristili Aleksandar Katai, Jovan Šljivić i Hvang In Bom, pa je i Lazar Carević ostao nesavladan.

Ovo je šampionu Srbije bio tek drugi meč u prolećnom delu sezone u kojem nije pobedio. Prethodno je odigrao nerešeno sa Partizanom (2:2) i pobedio je 13 puta.

Crvena zvezda je ostala lider na tabeli Superlige Srbije sa 81 bodom, Vojvodina je šestom mesto sa 51 koliko ima i petoplasirani Čukarički.

Podsetimo, ove dve ekipe odmeriće snage još jednom do kraja sezone. Biće to 23. maja u finalu Kupa Srbije u Loznici.

Vojvodina - Crvena zvezda 0:0

Stadion: "Karađorđe". Gledalaca: oko 10.000. Sudija: Novak Simović (Lovćenac).

Vojvodina (4-3-2-1): Carević - Lazarević, Crnomarković, Korać, Giorbelidze - Indio, Savićević (od 79. Vukanović) - Radulović (od 70. Kembel), Zukić, Seri - Ivanović (od 84. Jovanović).

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer - Mimović, Spajić, Dragović, Mijailović - Stamenić (od 61. Šljivić), Hvang - Olajinka (od 89. Endijaj), Katai (od 61. Kanga), Ivanić (od 61. Bukari) - Sremčević (od 46. Kraso).

 

Drugo poluvreme: Vojvodina - Crvena zvezda 0:0

90+4' - Kraj utakmice!

90+2' - Odlično je Hvang napravio poziciju za udarac. Tukao je Korejac iz daljine, no Carević je sjajno intervenisao.

90' - Utakmica je produžena tri minuta.

83' - Dobru priliku imala je Zvezda. Korner je izveo Kanga, bilo je dosta gužve u kaznenom prostoru Vojvodine, ali domaćin je nekako uspeo da otkloni opasnost.

74' - Probao je Olajinka sa 16 metara. Ipak, dobro je bio postavljen Carević i lako je zaustavio udarac Nigerijca.

70' - Utakmica je završena za Radulovića, a Božidar Bandović je umesto njega na teren poslao Normana Kembela.

68' - Neverovatno šta propušta Vojvodina. Najpre je udarac Savićevića izblokirao Dragović, potom je Radulović šutirao iskosa sa desne strane, ali se istakao Glazer. Navijače Zvezde sigurno nisu očekivali da će im protivnici napraviti ovoliko šansi.

61' - Nove promene napravio je Milojević. Osman Bukari, Gelor Kanga i Jovan Šljivić ušli su u igru, a teren su napustili Mirko Ivanić, Aleksandar Katai i Marko Stamenić.

FOTO: FK Crvena zvezda

59' - Još jedna neverovatna prilika nije iskorišćena. Seri se izborio za odličnu poziciju, šutirao je levom nogom, no golman Zvezde je bio dobro postavljen i uspeo je da odbrani udarac fudbalera iz Obale Slonovače.

58' - Dobar napad domaćeg tima. Seri je proigrao Radulovića koji je šutirao iz prve, Mijailović je zakačio loptu koju je na kraju uhvatio Glazer.

49' - Velika prilika za goste. Katai se lažnjakom oslobodio rivala, šutirao je desnom nogom iskosa sa leve strane, ali odlično je reagovao Carević i odbio je loptu u korner.

46' - Počelo je drugo poluvreme u Novom Sadu! Vladan Milojević je napravio prvu izmenu. U svlačionici je ostao Uroš Sremčević, a priliku je dobio Žan-Filip Kraso.

Prvo poluvreme: Vojvodina - Crvena zvezda 0:0

45' - Završeno je prvo poluvreme na "Karađorđu". Nije bilo mnogo izglednih prilika, najbolju je imao Seri kada je u 34. minutu pogodio stativu.

43' - Već treći žuti karton za crveno-bele. Sada je Mimović neoprezno faulirao Serija, pa se našao u beležnici arbitra Simovića.

41' - Odigrali su fudbaleri brz kontranapad. Radulović je centrirao sa desne strane, šutirao je glavom Ivanović, no zasmetao mu je Spajić i lopta je otišla visoko preko gola.

37' - Treći žuti karon na meču. Ovoga puta je Stamenić sa leđa zaustavio Vukana Savićevića i za Simovića nije bilo dileme da li da u beležnicu upiše vezistu šampiona Srbije.

34' - Prva velika prilika na utakmici. Seri je prošao po levoj strani, ali je pogodio stativu. Gosti su ovoj situaciji imali dosta sreće.

32' - Prvi "požuteli" u redovima Novosađana je bivši igrač Zvezde Andrija Radulović zbog prekršaja nad Kataijem.

FOTO: FK Crvena zvezda

31' - Ni posle drugog udarca iz ugla gosti nisu zapretili. Navijači tima iz Beograda nisu očekivali da njihovi ljubimci nakon pola sata igre nijednom ozbiljno ne zaprete Lazaru Careviću.

22' - Izveli su crveno-beli prvi korner na utakmici, ali odbrana Vojvodine je dobro reagovala pa do promene rezultata nije došla.

17' - Prvi žuti karton sudija Novak Simović pokzaao je kapitenu Zvezde Aleksandru Dragoviću koji je oštro startovao na jednog protivničkog igrača.

13' - Sada pretnja i pred Glazerom. Ivanović je probio po desnoj strani, poslao je oštru lopte pred gol, ali je izraelski čuvar mreže dobro reagovao i odbio ju je u korner.

12' - Novi opasan napad gostiju. Ivanić je prošao pored Lazarevića, ostavio je loptu Stameniću koji je šutirao iz prve. To nije uradio kako je želeo pa je lopta otišla pored gola.

11' - Prvi šut na utakmici uputili su crveno-beli. Mijailović je prošao po levoj strani, pronašao je Olajinku koji je pokušao glavom, no lopta je otišla pored stative.

7' - Prva ozbiljnija situacija pred golom Vojvodine. Izveo je Hvang slobodan udarac iskosa sa leve strane, lopta je išla u peterac, ali je jedan igrač domaćeg tima uspeo da reaguje i izbaci loptu.

5' - Nema mnogo uzbuđenja na startu meča. I jedni i drugi kroz pas pokušavaju da dođu do gola rivala.

1' - Počela je utakmica na "Karađorđu".

Sastav timova:

Vojvodina (4-3-2-1): Carević - Lazarević, Crnomarković, Korać, Giorbelidze - Indio, Savićević - Radulović, Zukić, Seri - Ivanović.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer - Mimović, Spajić, Dragović, Mijailović - Stamenić, Hvang - Olajinka, Katai, Ivanić - Sremčević.

Uoči meča:

Izabranike Vladana Milojevića ne očekuje lak zadatak s obzirom na to da je "stara dama" izbuila samo jedan od poslednjih 12 mečeva u svim takmičenjima. To se desilo u prošlom kolu kada je TSC trijumfovao u Bačkoj Topoli sa 3:2.

Ipak, kada ova dva tima igraju na "Karađorđu" tradicija je na strani aktuelnog šampiona Srbije koji je poslednji poražen na severu naše zemlje pre 10 godine.

Zvezda je ove sezone oba puta pobedila Vojvodinu. Na stadionu "Rajko Mitić" bilo je 5:0, a u Novom Sadu 2:1.

Podsetimo, ove dve ekipe odmeriće snage i u finalu Kupa Srbije koje je na programu 23. maja.

BONUS VIDEO: GOL ZA GOLOM NA DERBIJU: Olajinka primio loptu na grudi, pa poslao projektil u mrežu Partizana

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana