ZRELA IGRA OSTALA BEZ NAPLATE: Analiza - Partizan i u drugom prolećnom derbiju na stadionu "Rajko Mitić" pokazao kvalitet

M. Bl.

22. 04. 2024. u 18:15

UVOD u derbi na jednoj strani Topčiderskog brda idiličan, na drugoj turbulentan sa prvim trenerom i njegovim pomoćnikom u glavnim ulogama.

ЗРЕЛА ИГРА ОСТАЛА БЕЗ НАПЛАТЕ: Анализа - Партизан и у другом пролећном дербију на стадиону Рајко Митић показао квалитет

FOTO: M. Vukadinović

Početak derbija - domaćin kreće sa svim raspoloživim snagama po tri boda koji titulu znače, gosti lišeni usluga, po mnogima, trojice najboljih pojedinaca ove sezone - golmana Jovanovića, iskusnog veziste Natha i prvog strelca Superlige Mateusa Saldanje. Najave sa više strana realno i utemeljene u činjenicama mogu da se svedu u jednu kratku rečenicu - Zvezda će "demolirati" Partizan. I na kraju ozbiljna borba crveno-belih za bod i uz mnogo sreće osvojena sva tri.

Ovaj kao i prethodni derbi su pored činjenice da sudija Pavle Ilić ne zaslužuje da deli (ne)pravdu ni u nižim rangovima srpskog fudbala pokazali da paušalne (pr)ocene kvaliteta dva večita rivala nemaju nikakve veze sa onim što se u 100 i kusur minuta može videti na terenu. Ako je pre mesec i više dana Zvezda i propustila priliku da "ispoštuje" najave i ubedljivo savlada "nikad slabiji Partizan", u subotu uveče to svakako nije bio slučaj.

Odigrao je Partizan lišen pomoći šefa struke možda i najzreliju partiju sezone koja je spletom raznih okolnosti ostala bez naplate. Igrali su crno-beli taktički zrelo, dovoljno hrabro, ne i preoštro u duel igri, sa dobrom kontrolom zbivanja na sredini terena u najvećem delu meča protiv rivala koji je predstavljen kao "bauk" bez pravog razloga. Značajno skuplja i po čitavom nizu drugih parametara kvalitetnija Crvena zvezda je svedena na to da u finišu zavisi od "sudijskog uverenja" čoveka koji bi ukoliko se ovako nastavi uskoro mogao da izjednači broj odsuđenih derbija sa svim ostalim utakmicama u srpskom elitnom rangu.

Posle svega što se izdešavalo u subotu uveče na našem najvećem stadionu ostaće gotovo neprimećena sjajna rola Miloša Krunića, momka koji je nominalno tek treći golman crno-belih (Stevanović završio sezonu zbog bolesti). Ovaj 27-godišnjak, koji je na derbi stigao kritikovan zbog loše reakcije kod trećeg gola Čukaričkog u prethodnom kolu, pokazao je da Partizan nema razloga za brigu čak i kada se među stativama ne nalazi "hobotnica" Aleksandar Jovanović. Dva dobro "pročitana" penala Kange i Kataija (ne i odbranjena), uz nekoliko odličnih intervencija, posebno u drugom poluvremenu, takođe su kao i učinak ostatka tima ostali bez naplate.

- Imao sam prvi penal na ruci i bio sam blizu. Situaciju kod drugog gola nisam dobro video i morao bih da pogledam snimak da vidim da li je postojao faul. Idemo dalje, borićemo se do kraja dok postoje matematičke šanse za titulu - rekao je Krunić posle utakmice.

Posle svega ostaje da se sačeka sreda i četvrti, poslednji međusobni duel najvećih rivala ove sezone - u polufinalu Kupa Srbije. Nije teško pretpostaviti da će u brojnim najavama, da li na društvenim mrežama ili u medijima, Crvena zvezda rasturiti i poniziti Partizan. Teren je do sada "govorio" drugačije... 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)