NEMAČKA ZAVIJENA U CRNO: Umro legendarni fudbaler i osvajač Svetskog prvenstva

Novosti online

16. 04. 2024. u 10:07

Nemačka fudbalska zajednica je u dubokoj žalosti zbog gubitka legendarne fudbalske ikone Bernda Holcenbajna, svetskog šampiona iz 1974. godine.

НЕМАЧКА ЗАВИЈЕНА У ЦРНО: Умро легендарни фудбалер и освајач Светског првенства

Foto: Shutterstock/canadastock

Holcenbajn je preminuo u 78. godini nakon duge borbe sa bolešću, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u istoriji nemačkog fudbala.

Najbolji strelac Ajntrahta Holcenbajn je ostvario impresivnih 160 golova u 420 utakmica Bundeslige, ostavljajući neizbrisiv pečat na terenu i u srcima navijača. Njegova smrt predstavlja veliki gubitak za nemački fudbal, ali i za klub koji je bio njegov dom.

Holcenbajn je bio ključni igrač u finalu Svetskog prvenstva 1974. protiv Holandije, gde je izborio odlučujući penal za Nemačku, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji fudbala. Njegova uloga u trijumfu Nemačke na tom turniru je nešto što će zauvek biti upamćeno.

Smrt Holcenbajna teško je pogodila njegov bivši klub Ajntraht Frankfurt, ali i sve ljubitelje fudbala širom sveta. Holcenbajn nije bio samo igrač, već i graditelj tima, ostavljajući neizbrisiv pečat na istoriju kluba i nemačkog fudbala uopšte.

Jedan od nezaboravnih trenutaka u karijeri Bernda Holcenbajna bio je gol udarcem glavom protiv Bukurešta u Kupu UEFA 1979. godine. Taj trenutak ga je vinuo u legendu, ostavljajući dubok trag u istoriji fudbala i upisavši se u sećanja navijača širom sveta.

Nemački fudbal i ljubitelji fudbala širom sveta opraštaju se od legendarne ikone, a sećanja na Holcenbajna će zauvek živeti kroz njegove velike uspehe i nezaboravne trenutke na terenu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave