NIKAD LUĐA LIGA ŠAMPIONA: Ako vam se svideo neverovatan utorak, šta tek reći za mečeve PSŽ - Barsa i Atletiko Madrid - Borusija Dortmund?

Novosti online

10. 04. 2024. u 22:55

Posle "čuda od fudbala" na startu četvrtfinalne faze Lige šampiona, a utorak su odigrani mečevi Arsenal - Bajern 2:2), i Real Madrid - Mančester siti (3:3), dan kasnije su odigrana i preostala dva četvrtfinala duela. I, ništa manje nisu bila interesantna. Spektakl su priredili Pari Sen Žermen i Barselona (posle dva preokreta bilo je 2:3), dok je Atletiko u Madridu pobedio Borusiju Dortmund sa 2:1.

НИКАД ЛУЂА ЛИГА ШАМПИОНА: Ако вам се свидео невероватан уторак, шта тек рећи за мечеве ПСЖ - Барса и Атлетико Мадрид - Борусија Дортмунд?

FOTO: Tanjug/AP

Kako je Atletiko savladao Borusiju?

Već posle četiri minuta došlo je do prvog uzbuđenja. Ogromna greška golmana Borusije Gregora Kobele dovela je Atletiko u sjajnu šansu koju je Rodrigo de Pol pretvorio u gol. Inicijativa izabranika Dijega Simeonea se nastavila. Ređali su Madriđani priliku za prilikom i Samjuel Lino je na asistenciju Antoana Grizmana povećao prednost Atletika na 2:0 u 32. minutu. Grizman i družina su nakon visoke prednosti prepustili inicijativu "milionerima" ali se sa istovetnim rezultatom otišlo na pauzu.

Dortmund je krenuo u drugo polvreme odlučnije, ali i pored toga nije bilo pogotka. Odolevao je Atletiko Madrid svim pokušajima Borusije da dođe do gola. Madriđani su umrtvili igru i time mirno čuvali rezultat, međutim Dortmund se nije predavao. Imala je Borusija šansu iz slobodnog udarca u 72. minutu preko Žulijana Branta ali nije uspeli da dođu do pogotka. Na kraju se nemačka upornost isplatila i Sebastijan Haler je smanjio na 2:1 u 82. minutu. Međutim "milioneri" nisu mogli više od ovoga, iako su u poslednjim sekundama pogodili čak i stativu, pa pred revanš na svom stadionu imaju jedan gol minusa.

Spektakl u Parizu

Druga utakmica večeri donela je mnogo više uzbuđenja. Pari Sen Žermen je imao inicijativu na početku, ali je Barselona odbila svaki taj prvobitni nalet. Polovinom prvog dela igre, inicijativu je preuzeo katalonski gigant i u narednih desetak minuta vršio je pritisak na izabranike Luisa Enrikea. Kada je malo pritisak popustio i kada je delovalo da su Parižani odoleli naletu Barselone, smušena reakcija odbrane i Đanluiđija Donarume omogućili su Rafinji da postigne pogodak i goste iz Španije dovede u vođstvo u 37. minutu.  A to je bio tek prvi od pet pogodaka, i prvo od ukupno "tri različita vođstva" na ovom meču.

Krenuli su silovito Parižani u drugom delu utakmice i Osman Dembele je već posle četiri minuta postigao sjajan pogodak. Samo tri minuta trebalo je Pari Sen Žermenu da potpuno preokrene rezultat. Vitinja se sjajno sanšao u šesnaestercu i doneo 2:1 domaćinima.

Međutim, "sveci" su smanjili inicijativu posle preokreta, a Barselona je to umela da kazni.

Ponovo je Rafinja bio najspretniji pred Donaruminim golom i doneo izjednačenje.

Barselona je nastavila da vrši inicijativu, i u 77. minutu uspela da preokrene meč. Ovaj put je bio strelac Andreas Kristensen iz kornera. Nastavila se ljuta borba dva rivala do samog kraja utakmice, međutim promene rezultata nije bilo i Barselona se vraća na "Kamp nou" sa golom viška.

Pored sjajnog fudbala meč je obeležila nestvarna koreografija navijača PSŽ-a.

Revanš mečevi su na programu sledeće nedelje.

BONUS VIDEO: (P)OD PREČKU: Sjajan gol Kastilja oduševio navijače Partizana

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave