ZVEZDA U POLUFINALU KUPA SRBIJE, ALI... Prvoligaš naterao Milojevića da ubaci startere kad je bila "frka" (VIDEO)

Novosti online

10. 04. 2024. u 20:47

Crvena zvezda uopšte nije očekivala da će se mučiti protiv jedanaestoplasirane ekipe Prve lige Srbije, ali FK Vršac je upravo to priredio u četvrtfinalu Kupa Srbije, gostujući na "Marakani". Na kraju je šampion pobedio ubedljivo, sa 3:0, ali tek kada je njen strateg na teren poslao neke od standardnih prvotimaca.

ЗВЕЗДА У ПОЛУФИНАЛУ КУПА СРБИЈЕ, АЛИ... Прволигаш натерао Милојевића да убаци стартере кад је била фрка (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Trener šampiona Vladan Milojević je rešio da malo "promeša karte", pa su se tako u startnoj postavi našli Popović, Mimović, Milunović, Dragović, Radojević, Mijailović, Stamenić, Šljivić, Katai, Kraso i Sremčević. Iako to nije bila najjača jedanaestorka domaćih, gost iz Banata nije dugo izdržao pred početnim naletom favorita:

Već u šestom minutu Aleksandar Katai je u kontri umakao po levoj strani, a loptu potom poslao u dalji donji ugao gola Vrščana za 0:1.

Malo ko je tada mislio da će se desiti ono što je usledilo: Zvezda jeste imala veći posed (71% vremena u prvom delu meča) i veći broj šuteva (6:1 u okvir gola do velikog predaha) ai su se gosti "isprsili" i, sem u jednoj situaciji u 41. minutu kada su se u šansi našli Kraso, pa Katai, bili na istom nivou kvaliteta kao crveno-beli.

Milojević je zato rešio da na startu drugog poluvremena pošalje "u vatru" i Kangu (baš tada je počinjao i "vatreni" šou Zvezdinih delija na severnoj tribini), a kako se 15-ak minuta slika na terenu i nije značajno promenila, u igru su ušla još dva standardna prvotimca, Bukari i Endijae, umesto Krasoa i Sremčevića.

Upravo su dvojica "novajlija" kaznila optimizam Vršca kada su Banaćani sa više fudbalera počeli da napadaju, ohrabreni nekim dobrim intervalima. Igrao se 64. minut kada je dugačko dodavanje Bukari primirio na desnom krilu, da bi potom proigrao u srcu šesnaesterca Šerifa Endijaea koji je to iskoristio da donese 0:2.

I, bio je to početak kraja sa Vrščane, koji su maštali o tome da, posle Mladosti i Napretka, skinu još jedan superligaški "skalp".

Zvezda, međutim, nije dozvolila takvu senzaciju, dala je i gol za konačnih 0:3 kada je Kangin korner Milunović "produžio" do Bukarija a ovaj lako zatresao mrežu, mada se mora priznati da je šampion teže nego što je mislio - izborila plasman u polufinale Kupa. 

Tamo je moguć i meč sa Partizanom (čime bi se došlo do dva večita derbija u samo četiri dana), jer nema povlašćenih ekipa na žrebanju u petak, no o tome nešto više - kada se četvrtfinale završi.

Do tada, a i od tada - pratite i dalje domaći, evropski i svetski fudbal, a i sport uopšte, na sportskim stranicama portala "Novosti".

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave