SPORTSKI DIREKTOR PARTIZANA IVICA KRALJ PRVI PUT POSLE SUSPENZIJE: Štitio sam klub prozivanjem sudija

M. Bl.

08. 04. 2024. u 09:50

SPORTSKOM direktoru Partizana Ivici Kralju je istekla šestomesečna suspenzija zbog izjava na račun suđenja posle utakmice prvog kola Superlige između TSC i Partizana.

СПОРТСКИ ДИРЕКТОР ПАРТИЗАНА ИВИЦА КРАЉ ПРВИ ПУТ ПОСЛЕ СУСПЕНЗИЈЕ:  Штитио сам клуб прозивањем судија

FOTO: Arhiva novosti

 U prvom javnom obraćanju, u podkastu kod Nebojše Viškovića i Gojka Andrijaševića prvi čovek sportskog sektora kluba iz Humske tvrdi da je i tada govorio sve ono što misli i danas.

- Jedini sam kažnjen što sam izneo mišljenje povodom suđenja, stojim i danas iza reči izgovorenih posle prvog kola. Kasnije se ispostavilo da su ljudi koji su me kaznili smenjeni, a kazna je ostala. Možda sam i ja preterao, ali sam morao da kažem šta mi je na duši i da zaštitim klub. Bez obzira na sve, neke stvari se ponavljaju. Uvek sam za razgovor, za iznošenje mišljenja, samo tako možemo da napredujemo, a neko drugi misli drugačije, da je moguće zatvoriti se u četiri zida... To je naša realnost i ponavlja se mesecima, skoro godinu dana. Dešavaju se stvari o kojima ne smem da razgovaram - istakao je Kralj.

Legendarni golman se nada da bi situacija u srpskom fudbalu ipak mogla da se vrati u normalu.

- Verujem da će se stvari promeniti. Činjenica je da ima dosta anomalija, ali verujem da bi bilo bolje ulaskom bivših igrača, kvalitetnih ljudi, ako im se omogući sloboda da iznesu mišljenje. Makar bilo i pogrešno, ne može da vlada jednoumlje, već da se vodi debata. Iz toga ćemo doći do rešenja. Za to je potrebno vreme. Ako ja, koji sam ceo život u sportu i nepopravljivi sam optimista, pričam negativno, onda je to zabrinjavajuće. Potrebno je u naš fudbal ubaciti malo pozitive. Nije baš tako crno kao što se govori.

Suđenje Pavla Ilića u poslednjem večitom derbiju je izazvalo sportskog direktora Partizana da ga sarkastično pohvali za "odličnu arbitražu"

- Rekao sam šta sam mislio. Ko je hteo da razume - razumeo je. Na čitaocima je da procene da li je bilo sarkastično. Na derbiju nismo bili na nivou, ali smo uzeli bod, posle toga smo dvaput kiksnuli, što je i normalno, jer je nemoguće da u nizu dobijete 150 ili 200 utakmica. Na kraju krajeva, nekad je i moguće. Kad smo izgubili prvo mesto, noge su postale teže, opterećenje veće, ne igramo sjajno, ali pobeđujemo - zaključio je Kralj.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)