PIKSI NIJE HTEO OVO DA VIDI! Englezi, rivali Srbije na EURO 2024, odigrali dramatičan meč na Vembliju (VIDEO)

Novosti online

26. 03. 2024. u 22:47

Fudbalska reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu u fudbalu čiji je domaćin ove, 2024. godine, Nemačka igrati u grupi B protiv Engleske, Slovenije i Danske, a upravo su Englezi, kao najzvučnije ime od pomenutih, ovog utorka umalo doživeli drugi uzastopni poraz na novom "Vembliju".

ПИКСИ НИЈЕ ХТЕО ОВО ДА ВИДИ! Енглези, ривали Србије на ЕУРО 2024, одиграли драматичан меч на Вемблију (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što su izgubili od Brazila (za šta se pobrinuo jedan 17-godišnjak, o čemu su vam "Novosti" već pisale), Englezi su u 95. minutu izbegli poraz od Belgije - rezultat je bio 2:2.


Po veoma snažnom pljusku, rivali su se borili kao da je u pitanju takmičarski meč, ali vremenski uslovi nisu omogućili baš vrhunsku predstavu. Uostalom, na samom početku se povredio engleski reprezentativac Stons, čija je zamena samo smanjila broj očekivanih startera na EURO 2024 i otežala "skauting posao" našoj reprezentaciji. Sigurno da je selektor naših fudbalera, Dragan Stojković, priželjkivao "korisniji" meč za posmatranje, ali njegov kolega sa klupe "gordog albiona", Garet Sautgejt, rešio je da uglavnom pružio šansu "drugopozivcima", jer je ovo bio poslednji test Engleske pred objavljivanje spiska za šampionat Evrope. 

Belgijance je ka trijumfu poveo Juri Tilemans i činilo se, do pred sam poslednji sudijski zvižduk, da će u tome i uspeti.

Tilemans je u 11. minutu, posle greške Engleza u ispucavanju i pravovremenog dodavanja Onane, postigao gol za 0:1 (VIDEO).

Engleska reprezentacija je poravnala na 1:1 penalom koji je izborio i realizovao Ajvan Toni (VIDEO) no od tog, 17. minuta, egal je potrajao svega 19.

 

Naime, u 36. je viđena najlepša akcija na ovoj utakmici - Lukaku je fantastično uposlen dijagonalnim dugačkim dodavanjem, a onda je sa desnog krila, levicom, i to spoljnim delom kopačke, savršeno centirao - Juri Tilemans je "zaplivao" kroz vazduh i glavom vratio prednost Belgijancima 1:2 (VIDEO)

Pokušavali su izabranici Gareta Sautgejta (čija je startna postava bila Pikford - Konsa, Dank, Stons, Čilvel - Belingem, Rajs - Bouven, Foden, Mainu - Toni) na razorazne načine da se spasu poraza, a to su uspeli tek u petom minutu sudijske nadoknade vremena.

Votkins i Madison su se pobrunili da se poslednji napad na meču ne završi bežanjem lopte u gol-aut, već su je na kraju dodali Džudu Belingemu a nova zvezda Real Madrida postavila konačan rezultat (VIDEO).

Do meča sa Srbijom, Engleska će još odigrati dve utakmice, protiv Bosne i Hercegovine, te protiv Islanda.

Kada i protiv koga Srbija igra na EURO 2024?

Podsetimo, Srbija "otvara" EURO 2024 16. juna od 21 sat u Gelzenkirhenu, kada će joj prvi rival biti Engleska.

Potom 20. juna "orlovi" u Minhenu igraju protiv Slovenije u tri popodne, a grupnu fazu (iz koje dve najbolje ekipe, a možda i trećeplasirana, idu dalje), izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija završavaju 25. juna kada će ponvo na minhenskog Alijanc areni, od 21 sat igrati protiv Danske.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!