"RUSI ME PODSEĆAJU NA ENGLEZE!" Dragan Stojković Piksi i vrlo zanimljiva konferencija za štampu u Moskvi

Novosti online

20. 03. 2024. u 17:52

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da je Rusija kvalitetan rival i dodao da želi da njegov tim odigra najbolje što može na prijateljskom meču u Moskvi.

РУСИ МЕ ПОДСЕЋАЈУ НА ЕНГЛЕЗЕ! Драган Стојковић Пикси и врло занимљива конференција за штампу у Москви

Foto: M.Vukadinović

Fudbalske reprezentacije Rusije i Srbije odigraće u četvrtak od 18 časova po našem, srednjeevropskom vremenu, prijateljsku utakmicu u prestonici Ruske Federacije, a prenos moćete uživo da pratite na portalu "Novosti".

"Saznali smo za ponudu Rusa o odigravanju meča odmah nakon žreba za Evropsko prvenstvo u Hamburgu. Nismo imali ni najmanje dileme da li da prihvatimo ponudu. Ova utakmica biće dobra priprema za EP u Nemačkoj. Želimo da sutra odigramo najbolje što možemo", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Moskvi.


On je potom prokomentarisao i stil igre Rusije:


"Selektor Valerij Karpin forsira moderan stil fudbala u sistemu 4-3-3. Pretpostavljam da sutra neće menjati ništa. Očekuje nas teška utakmica i trudićemo se da se pripremimo najbolje što možemo. Trudićemo se da isprobamo neke naše varijante. Rusiju smatram izuzetno kvalitetnom ekipom. Timski su odlični, a imaju i neke zaista izvanredne individualce. To će biti jedan jedan dobar i pravi test, bez obzira što se radi o prijateljskom meču", rekao je selektor Srbije.

Srbija će na prvenstvu Evrope u Nemačkoj igrati protiv Engleske, Danske i Slovenije.

"Na koga nas Rusi podsećaju? Pre bih rekao na Engleze i možda Dansku, jer Slovenija ne igra u tom sistemu", dodao je Stojković.


On je istakao da je Karpin ostavio veliki igrački trag u Evropi.


"Karpin je veliki prijatelj Gorana Đorovića, koji mi je rekao da je divan čovek. Drago mi je zbog toga. A tu je i Predrag Mijatović, on će da bude naš specijalni gost. Takođe veliko evropsko ime, bivši igrač Reala, o njegovoj karijeri da ne govorim. Biće to dobra utakmica sa puno važnih ljudi i mislim da će svi moći da uživaju u onome što će videti", naveo je Stojković.


Kapiten Srbije Dušan Tadić je rekao da Rusija ima kvalitetan tim.


"Pogledali smo snimke reprezentaciji Rusije, radi se o izuzetno dobroj ekipi koja ima dobar timski kvalitet, sa nekoliko odličnih individualaca. Vidi se da su željni dokazivanja i da dugo nisu imali utakmnice protiv jaki protivnika. Oni će biti silno motivisani da to sutra pokažu, jer nisu dugo igrali sa kvalitetnim rivalom. Očekuje nas jako dobra provera, jedva čekamo da izađemo na teren", rekao je Tadić.


Stojković je najavio da ostaje selektor Srbije do kraja Mundijala 2026. godine, a o tome kapiten kaže sledeće:


"Navikli smo na selektora Stojkovića, zajedno smo ostvarili neke ciljeve, plasman na Svetsko prvenstvo, zatim i na Evropsko prvenstvo, plasman u A diviziju Lige nacija... Napravili smo neke neverovatne stvari zajedno, navikli se i srodili jedni s drugima, mnogo smo srećni zbog toga, igrači dolaze nasmejani, jedva čekaju okupljanje i želimo da budemo još bolji, zajedno da koračamo napred. Mislim da je to jedan logičan splet  događaja i to smo svi očekivali", istakao je Tadić.

Dragan Stojković Piksi i kapiten reprezentaacije Srbije Dušan Tadić / FOTO: FSS

"Daleko od toga da mi je Tadić dosadio!"


Stojković je naveo da je Tadić lider reprezentacije Srbije.
"Dušan i ja smo zajedno već dva ciklusa, ali daleko od toga da mi je dosadio. Biće verovatno još jedan. Reč je o sjajnom momku, lideru reprezentacije. A o igračkim kvalitetima izlišno je trošiti reči. U suprotnom, ne bi toliko dugo igrao na vrhunskom nivou. Pravi je kapiten, primer novajlijama koje tek postaju deo nacionalnog tima. Ovo će mu biti 105. nastup za Srbiju i nalazi se na korak od rekorda i ulaska u istoriju. Ništa to nije slučajno", zaključio je selektor Srbije.
 

Ko igra za Ruse?

Selektor ruske reprezentacije Valerij Karpin je rešio da poziv da obuku novi dres "zbornaje komande" dobiju:

Andrej Lunjov, Aleksandr Maskimenko, Matvej Safonov, Arsen Adamov, Sergej Volkov, Jurij Gorškov, Igor Divjejev, Jevgenij Marozov, Maksim Osipenko, Aleksandar Siljanov, Jevgenij Harin, Danil Hlusevič, Dmitrij Barinov, Danil Hlebov, Aleksandar Golovin, Asren Zaharjan, Anton Zinjkovskij, Daler Kuzjajev, Anton Mirančuk, Aleksej Mirančuk, Andrej Mostovoj, Ivan Obljakov, Sergej Pinjajev, Danil Prucev, Aleksandar Černikov, Ivan Sergejev, Konstantin Cjukavin i Fjodor Čalov.

Na spisku su uglavnom igrači iz najboljih ruskih klubova, a iz inostranstva stižu trenutno najveća zvezda ruskog fudbala, Aleksandr Golovin - član Monaka i kapiten reprezentacije, te Aleksej Mirančuk, Arsen Zaharjan, Daler Kuzjajev i Andrej Lunjev.

Podsetimo, Srbija neće samo igrati u Moskvi u predstojećem periodu.

Pripreme "orlova" za EURO 2024 uključuju zasad četiri prijateljske utakmice: protiv Rusije (21. marta), Kipra (25. marta), ali i Austrije (4. juna) i Švedske (8. juna), kada će se od fudbala i zvanično oprostiti Zlatan Ibrahimović.

Sve o "orlovima", fudbalu, ali i sportu generalno, pratite na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!