MILOJEVIĆ ČUVA ZVEZDINU TVRĐAVU: Partizanov "post" traje pet godina

Novosti online

07. 03. 2024. u 20:30

fudbaleri Crvene zvezde biće u subotu od 17 časova domaćin Partizanu u novom "večitom derbiju", a iako je prvoplasirani tim, pred "parnim valjkom" je težak zadatak, poslednji put su dali gol na stadionu Rajko Mitić 25. aprila 2019. godine.

МИЛОЈЕВИЋ ЧУВА ЗВЕЗДИНУ ТВРЂАВУ: Партизанов пост траје пет година

FOTO: FK Crvena zvezda

U srcima navijača Zvezde posebno mesto zauzima Vladan Milojević, trener koji je doneo Ligu šampiona, evropsko proleće... A sada je pred njim nesvakidašnji zadatak da nastavi tradiciju koju su započeli Dejan Stanković i MIloš Milojević.

Pokušaće da zadrži standard koji su mu prethodnici stavili u amanat. A on glasi: Stadion Rajko Mitić je poslednjih godina neosvojiva tvrđava za večitog rivala.

- Imala je Crvena zvezda, tokom šestogodišnje dominacije, i vrlo skromne partije u večitom derbiju. Posebno na stadionu u Humskoj, ali je najveći srpski stadion poslednjih sezona bio neokrnjen kada god je u goste dolazio Partizan. Ne govorimo samo o pobedama, već činjenici da su crno-beli prethodni put zatresli mrežu Crvene zvezde u prvenstvenim okršajima 25. aprila 2019. godine, u 160. večitom derbiju. Strelac je bio Rikardo Gomeš iz jedanesterca, u dubokoj sudijskoj nadoknadi, kada su crveno-beli golovima El Fardu Bena i Alekse Vukanovića već osigurali pobedu – 2:1, piše "Mocart sport"

Od tada, Zvezda je još pet puta ugostila rivala, upisala tri pobede, a na dva meča mreže su mirovale.

Dejan Stanković je počeo trenersku karijeru remijem protiv čete Save Miloševića 1. marta 2020. godine (0:0).

Potom je Stanković doživeo Kup poraza u junu iste godine, da bi 18. oktobra u Humskoj izborio remi pogotkom Kataija u finišu.

Pred naredni večiti derbi Dejan Stanković je i pored viđene titule bio pod strahovitim pritiskom. Znao je da samo trijumf može da da legitimitet kompletnom klubu, čak i evropskom proleću i pored sjajnih partija u dvomeču sa Milanom. Na kraju je presudio pogodak Mirka Ivanić, mada su crno-beli, tada pod vođstvom Aleksandra Stanojevića, bili blizu vođstva u prvom poluvremenu. Dok je Milan Borjan u samom finišu odbranio zicer Sejdubi Sumi.

Još dva puta Dejan Stanković je vodio Crvenu zvezdu u večitim derbijima kao domaćin. Partija iz februara 2022. godine smatra se jednom od najboljih tokom boravka bivšeg reprezentativca na Zvezdinoj klupi. Suočen sa velikim bodovnim minusom (čak pet), Stanković je vrlo ofanzivnom partijom u prvom poluvremenu rešio pitanje pobednika. Golove su postigli Ohi i Aleksandar Katai.

Mnogo drugačija slika viđena je dva meseca kasnije, u prvom kolu plej-ofa. Praktično bio je to duel za titulu. Bio je to duel sa malim brojem prilika, crno-beli su imali meč loptu preko Nikole Terzića. Njegov udarac je završio preko gola – 0:0.

Na taj način je Stanković nastavio uspešan trend duela sa Aleksandrom Stanojevićem.

Spisak večitih derbija, bez Partizanovog gola, zaključan je 3. marta prethodne sezone. Tada je na klupi Crvene zvezde sedeo Miloš Milojević.

Od aprila 2019. godine crveno i crno-beli su još dva puta igrali na Marakani. Mečevi u Kupu Srbije nemaju zvanje večitog derbija. Partizan je tada uspeo da stigne do pogotka preko Slobodana Uroševića, ali je trijumf 2022. godine odnela Crvena zvezda preko Kataija – 2:1. Sezonu pre toga bilo je 0:0, ali se Stanković radovao posle penal serije.

BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)