ENGLEZI POČELI DA IMITIRAJU RUSE: Evo šta sad rade engleski huligani, a vlast ne zna kako da odgovori (VIDEO)

Novosti online

03. 03. 2024. u 16:07

Iako već neko vreme u našoj javnosti kruži rečenica "kako su Englezi rešili problem sa huliganima strogim zakonom", to baš i nije tačno.

ЕНГЛЕЗИ ПОЧЕЛИ ДА ИМИТИРАЈУ РУСЕ: Ево шта сад раде енглески хулигани, а власт не зна како да одговори (ВИДЕО)

EPA/PETER POWELL

Naime, prema poslednjim podacima britanskih vlasti, koji su objavljeni krajem prethodne godine, huliganstvo vezano za fudbalske utakmice je u porastu.


Tačnije, u sezoni 2022/2023 bilo je čak 2.264 hapšenja ovim povodom, što je najveći broj u poslednjih devet godina.


Pritom, engleski navijači koji prave probleme više ne rade to (samo) na stadionima, za šta su i zaprećene najveće kazne, uključujući i doživotne zabrane dolaska na utakmice.


Poput ruskih "kolega", Englezi se sve više kolektivno tuku - van sportskih objekata. I to podalje od njih.


U Rusiji je, podsetimo, početkom 21. veka donet navijački kodeks da se ne koriste nikakva "pomagala" u navijačkim obračunima, a i da se oni odvijaju isključivo van stadiona, na ugovorenim mestima i u ugovoreno vreme, sa unapred određenim brojem učesnika. 


Englezi još nisu dostigli taj nivo "organizacije", ali jesu počeli sa istočnoevropskom praksom, kakva je naročito "razvijena" i u Poljskoj, da se sukobljavaju van stadiona, po dogovoru.


Poslednji primer za to zabeležen je ove subote, kada je posle meča Čempionšipa, u kome je Bristol siti poražen kod kuće o Kardifa, došlo do sukoba navijača ovih grupa u parku.
Scene koje slede su uznemirujućeg sadržaja i molimo maloletna lica, kao i one kojima bi moglo da pozli od scena nasilja, da ne emituju snimak na svom uređaju.
---
--
-


Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, i "delije" i "grobari" zagrmeli kao jedan!
 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024