STRAŠNA PROMENA! Ono što je Dušan Vlahović doživeo u Italiji - malo ko jeste

Novosti online

27. 02. 2024. u 12:12

Dušan Vlahović je, ne tako davno, maltene "teran" iz Juventusa kao neko ko nije opravdao poverenje, niti ogroman novac uložen u njegov transfer iz Fiorentine, ali sada se "promenila ploča" u Italiji. I to drastično.

СТРАШНА ПРОМЕНА! Оно што је Душан Влаховић доживео у Италији - мало ко јесте

Tanjug AP / Ilustracija

"Novosti" su vam tokom vikenda već javile kako je Vlahović spasao Juventus bruke, ali njegove bravure još "odjekuju" Apeninskim poluostrvom.

Juventus i Frozinone su se, podsetimo, sastali u 26. kolu Serije A, a taj meč italijanskog prvenstva obeležio je upravo srpski golgeter.

Ono što je tad uradio, nateralo je ugledne italijanske sportske medije da se oglase i naslovima kao što su: 

"Frozinone pao pred super Vlahovićem!", kako je to pisala "Korijere delo sport", ili "Uramite Vlahovića!", što je bila ocena "Gazeta delo sport".

Razlog su bile bravure srpskog asa, koje možete i sami da pogledate:

Naravno, Frozinone nije svetska sila, pa da neko bude proglašen za fudbalskog heroja samo zbog partije protiv tog kluba, ali imajući u vidu da su samo nastavljene majstorije koje je Dušan Vlahović i te kako izvodio ove sezone, i ne čudi što je u "Gazeti delo sport" danas osvanuo naslov kakvim se malo koji fudbaler može podičiti:

"Juventuse, pravi tim oko Vlahovića!"

U tom apelu najuglednijeg italijanskog sportskog lista, upućenog upravi najpopularnijeg italijanskog kluba, navodi se, pored ostalog, i sledeće:

"Pisali smo to i ponavljali čitavog leta: odustajanje od Vlahovića bi stvarno bila veoma loša ideja. Ne samo zbog njegovih godina, već, pre svega, nemoguće je i u Italiji, ali i u Evropi, naći boljeg.

U pitanju je napadač koji je svakako bio sputan povredama, ali koji je predstavljao i ekonomsku 'imovinu' koja se ne sme devalvirati, ali i jedan istinski tehnički resurs. Taj resurs se brzo pokazao, i to na potvrđen način, kao odlučujući. 

Nepunih sedam meseci kasnije (od kada su Srbina mnogi otpisivali), danas bi mogla da krene još jedna 'kampanja' koju treba snažno podržati: Juventuse, sada izgradi tim za Vlahovića!"

I ne čudi što su Italijani "promenili ploču".

Dušan Vlahović - statistika i "preporod"

Prošle sezone je Vlahović na 42 meča dao 14 golova. Sada je to već nadmašio - 15 puta je bio strelac, na 25 utakmica.

Kada je prvi put od avgusta odigrao 90 minuta (a i tad je, u avgustu, dao gol, i to Bolonji), Vlahović je protiv Salernitane doneo trijumf "staroj dami" golom i asistencijom. I, sve se promenilo. Maltene je "preskočio" manje bitan Kup duel sa Frozinoneom, a onda krenuo sa odličnim partijama uz jedan izuzetak.

Dušan Vlahović u zagrljaju saigrača iz Juventusa / FOTO: Tanjug/AP

Dao je dva gola Sasuolu. Pa dva Lećeu. Pa jedan Empoliju. Istina, "nije se video" previše protiv Intera, u susretu koji je možda odlučio titulu, ali zatim je postigao gol Veroni, pa sa dva gola i astencijomom za trijumf nad Frozinoneom doveo do pomenutih naslova i današnjeg teksta. 

Srbija se raduje!

Dušan Vlahović je pre manje od mesec dana napunio 24 godine. I, već je postao vođa najpopularnijeg kluba u Italiji. Da li će se stvarno graditi tim oko njega i za njega, pokazaće vreme.

Ali nema sumnje da je nova briljantna partija ohrabrenje kako za navijače torinske "stare dame", tako i za pristalice fudbalske reprezentacije Srbije koja se ovog leta, posle 24 godine čekanja, vraća na Evropsko prvenstvo.

Pratite i ono što Dušan Vlahović radi, i ostali "orlovi", na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)