LUKA JOVIĆ SUSPENDOVAN! Ovo se ne prašta u Italiji

Novosti online

20. 02. 2024. u 17:52

Luka Jović je taman počeo da u poslednje vreme blista u dresu AC Milana, ali ne samo da gostovanje Monci neće pamtiti po dobru, već jedno vreme neće moći ni da igra takmičarski fudbal.

ЛУКА ЈОВИЋ СУСПЕНДОВАН! Ово се не прашта у Италији

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, u meču 25. kola Serije A, srpski reprezentativac je isključen.

Nakon što je Monca golovima Pesine iz penala u 45. minutu, a onda šest minuta kasnije, u okviru sudijske nadoknade vremena, preko Danija Mote došla do 2:0, samo što se borba rasplamsala u drugom poluvremenu, došlo je do incidenta.

Naime, Ico je sa dve ruke odgurnuo našeg golgetera, što sudija Kolombo nije video, a onda je, delić sekunde kasnije, isprovocirani Luka Jović odgurnuo pomenutog rivala.

Kako ga je, u žaru borbe, zakačio malo i po licu, a suparnik pao kao da je nokautiran u ringu, Joviću je pokazan crveni karton:

Srpskom reprezentativcu je danas izrečena kazna:

Suspendovan je na dve utakmice u Seriji A, pa će propustiti megdane sa Atalantom i Laciom.

Ta kazna, naravno, ne važi za međunarodne mečeve, pa će biti na raspolaganju stručnom štabu za meč Lige Evrope sa Renom.

Drama u finišu utakmice

Milan je u pomenuti meč ušao kao treći na tabeli, sa mogućnošću da posle kiksa Juventusa (i pored gola Vlahovića) prestigne "staru damu", za kojom je zaostajao dva boda.

Međutim, dva gola manje i igrač manje, taj zadatak su učinili "nemogućom misijom", iako je rival bio "tek" jedanaestoplasirana Monca.

Pa opet, roso-neri se nisu predavali.

Najpre je rezervista Žiru, brzo po ulasku nakon isključenja Srbina, dao gol kojim je prepolovljen zaostatak, da bi brojčano slabiji Milan stigao i do 2:2, kada je u 88. minutu još jedan igrač koji je ušao sa klupe, asistent kod prvog gola, Pulišić, pogodio metu.

No, od preokreta gostiju "iz snova" - nije bilo ništa.

Razlog?

Milanovi igrači na pozajmici u Monci.

Najpre je i treći rezervista, ali Moncin, dao je pogodak - Bondo je u 90. minutu sa distance, veoma lepim pogotkom zatresao mrežu rivala, za 3:2 u korist domaćina, i to posle dodavanja Milanovog igrača na pozajmici - Danijela Maldinija.

A grogiranog giganta potom je, u šestom minutu nadoknade, "dokrajčio" još jedan momak koji je ušao u igru sa klupe, takođe pozajmljeni igrač roso-nerih, Lorenco Kolombo, postavivši 4:2.

Luka Jović - potpuno nesvakidašnja karijera

Mlad je Luka Jović još uvek, mlad je i ulazio u istoriju srpskog fudbala.

Recimo, samo 16 godina, pet meseci i pet dana od datuma kada je došao na svet (23. decembra 1997.) debitovao je za prvi tim Crvene zvezde, i tog 28. maja 2014. je oborio rekord Dejana Stankovića kao najmlađi strelac crveno-belih u takmičarskom meču.

Ili, 18. oktobra 2014, postao je najmlađi učesnik "večitog derbija":

Imao je tada 16 godina, devet meseci i 25 dana, čime je za devet meseci oborio rekord Dejana Milovanovića.

Pa, i kada je prešao u Benfiku, a kao njen pozajmljen igrač uspeo da zablista u Ajntrahtu, ušao je u istoriju Bundeslige jer je imao samo 20 godina kada je, 19. oktobra 2018, postao najmlađi strelac pet golova na jednom meču nemačkog šampionata.
Da, Jović je mlad ulazio u fudbalsku istoriju.


Ali, baš ta "inercija" ga je i skupo koštala kada se radi o gigantu evropskog fudbala, madridskom Realu.


- Sve je pošlo po zlu od samog početka - rekao je nedavno Luka Jović o prelasku u tabor "kraljevića" i otkriva šta je tamo i tada bio glavni problem:


- Prerano sam napustio Ajntraht. Kada sam stigao u Madrid, sva svetla su bila uperena u mene. Bilo je teško prilagoditi se najvećem klubu na svetu. To je bilo nesrećno iskustvo pored povreda, korone i nepravednog pritiska - istakao je srpski golgeter za italijansku "Republiku".


Posle 27 golova za Ajntraht u sezoni 2018/2019, u naredne tri godine dao je samo tri za Real.

A posle trogodišnje noćne more u Madridu, usledila je selidba na "čizmu". Najpre u Fiorentinu, za koju je dao 13 golova na 50 utakmica, a onda je stigao poziv sa San Sira.

BONUS VIDEO: Vatromet i slavlje "orlova" - Srbija je na EURO nakon 24 godine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)