ZVEZDA SVE SIGURNIJA: Ubedljiva pobeda u Novom Pazaru podsetila na šampionska izdanja

Z. Ćorović

19. 02. 2024. u 09:50

ONO što je najviše falilo Crvenoj zvezdi u jesenjem delu prvenstva - sigurne pobede, Vladan Milojević je počeo uveliko da vraća. Uspeli su crveno-beli na vrućem gostovanju u Novom Pazaru da pokažu karakter favorita i da strpljivom i zrelom igrom dođu do ubedljive pobede (3:0).

ЗВЕЗДА СВЕ СИГУРНИЈА: Убедљива победа у Новом Пазару подсетила на шампионска издања

FOTO: FK Crvena zvezda

Falili su ambiciznim domaćinima dvojica iskusnih asova, Ljajić i Šćepović, nedostajala im je prava podrška sa tribina zbog kazne, iako se dobro čula vika pa i uvredljivo skandiranje pedestak pristalica, vertovatno prijavljenih kao "službena lica". Očigledno je da nisu samo ptičice cvrkutale oko Gradskog stadiona, kao u ironičnom saopštenju Pazaraca posle utakmice, niti je sudija najveći krivac za "popijenu trojku", kao što žele da prikažu između redova.

Nešto se valjda u ovoj priči pitala i Zvezda, nije visoka pobeda mogla sama da padne sa drveta. U igri srpskog šampiona je već se dobro oseća "ruka" trenera povratnika. Vladan Milojević je u Novom Pazaru promešao karte, promenio taktiku sa trojicom igrača pozadi (Dragović, Điga, Spajić), vratio je Hvanga u prvu postavu da sa Kangom i Mijailovićem učvrsti vezni red, a u špic je od starta gurnuo mladog Sremčevića. Sve te ideje su se pokazale kao dobre, jer je Zvezda već u prvom poluvremenu imala dva gola prednosti, isto kao i na premijeri sa Voždovcem. Jesenas kod Baraka Bahara nije bilo te želje i upornosti da se što pre dođe do pogodaka i napravi razlika, već se često dešavalo da se ekipa muči protiv autsajdera, pa je zbog toga doživela brojna neprijatna iznenađenje i drugo mesto na tabeli.

Te slabosti Milojević je počeo da "leči", čvrstim korakom je startovao u prolećnjom delu i čeka ga jopš mnogo posla. Od kakvoh je materijala njegov tim, tek će videti u naredna tri meča. Sve derbi do derbija, crveno-beli će prvo biti domaćini Čukaričkom, pa gostuju zvaničnom vicešampionu, ekipi TSC i za kraj će na "Marakani" ukrstiti koplja sa najvećim rivalom i trenutnim liderom Partizanom.

- Imali smo zahtevan meč u Novom Pazaru, na nama je da se sada što bolje spremimo za Čukarički, jer u prvih pet kola imamo sve utakmice sa ekipama iz gornjeg dela tabele koje žele Evropu. Bilo je nedostataka koje ćemo analizirati, ali smo se dobro pripremili za utakmicu i od početka smo ispunili ono što je bio plan - istakao je Milojević.

Rodić na poštedi

TRENER Crvene zvezde nije mogao u Novom Pazaru da računa na iskusnog levog beka.

- Imali smo problem sa rovitim Rodićem koji vuče nezgodnu povredu ramena i zato mso hteli da ga sačuvamo. Nadamo se da će biti spreman za sledeće utakmice.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024