SRBI GLAVNA VEST U RUSIJI! Ono što se desilo u Beogradu ganulo je sve Ruse (FOTO/VIDEO)

Novosti online

11. 02. 2024. u 17:50

Rat u Ukrajini, odnosno "Specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, na pomalo neočekivani način "uvukao" je u vesti i sportski događaj u Srbiji. Tačnije, utakmicu koju su na stadionu "Rajko Mitić" odigrali Crvena zvezda i Voždovac.

СРБИ ГЛАВНА ВЕСТ У РУСИЈИ! Оно што се десило у Београду гануло је све Русе (ФОТО/ВИДЕО)

Foto N. Skenderija

Podsetimo, kao što su vam "Novosti" u jučerašnjoj velikoj analizi skrenule pažnju, navijači Zvezde su priredili čak 14 koreografija na ovom meču.

Rusiju su ganula dva momenta.

Najpre kada su se na početku drugog poluvremena na severnoj tribini zavijorilo nekoliko desetina ruske zastava, a to sve praćeno posebnim skandiranjem o kojem smo vam javili još tokom utakmice...

Delije sa ruskim zastavama na meču Zvezda - Voždovac / Foto: Č. Vuković

... a potom kada se, nešto kasnije, desilo da je na "severu" iscrtan veliki grb Spartaka iz Moskve, sa čijim navijačima "delije" gaje bratske odnose:

Grb Spartaka iz Moskve kao koreografija "delija" / twitter / jzk_cz

Veoma veliki broj ruskih medija je javio šta se to desilo na "Marakani".

U danima kada nema baš mnogo javne podrške Rusiji na evropskom tlu, a uz Sjedinjene Američke Države, upravo su brojne zemlje Evrope te koje su uvele najveći deo sankcija Ruskoj Federaciji zbog rata u Ukrajini, scene iz Beograda su ganule Ruse.

"Navijači srpskog fudbalksog kluba Crvena zvezda su na meču sa beogradskim Voždovcem mahali ruskim zastavama i skandirali: Rusi i Srbi, braća zauvek!", javila je ruska novinska agencija "RIA Novosti".

Na jednom od najvećih, ako ne i najvećem, ruskih sportskih sajtova, "Čempionatu", glavna vest je na nekoliko sati bila ovako predočena informacija sa "Marakane":

"Navijači Crvene zvezde mahali su ruskim zastavama tokom utakmica 20. kola srpske Superlige sa Voždovcem na svom stadionu.

Na fotografijama može da se vidi kako su navijači pomenute ekipe iz Srbije mahali ruskim zastavama, priredili pirotehnički šou, a onda velikim komadima papira/kartona iscrtali grb moskovskog Spartaka.

U ovom trenutku, posle 20 odigranih mečeva Sueprlige Srbije, Zvezda je druga sa 49 bodova (jedan više ime Partizan), a Voždovac je sedmi sa 28.

Napominjemo, u martu se održava prijateljski meč fudbalskih reprezentacija Rusije i Srbije, koje će igrati na stadionu "VTB Arena - Centralni stadion Dinama nazvan po Lavu Jašinu". Prošle godine, reprezentacija Rusije je odigrala osam prijateljskih utakmica, tri kao domaćih. Kod kuće je pobedila Irak u Sankt Peterburgu (2:0), Kamerun u Moskvi (1:0) i Kubu u Volgogradu (8:0)", navodi "Čempionat".

Podsetimo, Crvena zvezda je u pomenutom nestvarnom ambijentu pobedila Voždovac i tu o prilično zanimljivom fudbalskom dvoboju.

Bonus video: "Delije" poslale poruku Rusiji na meču Crvena zvezda - Voždovac

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!