MEDIJI: Čeferin se neće ponovo kandidovati za mesto predsednika UEFA

Tanjug

08. 02. 2024. u 14:50

PREDSEDNIK Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin saopštio je danas da se 2027. godine neće ponovo kandidovati za ovu funkciju, prenosi Skaj sports.

МЕДИЈИ: Чеферин се неће поново кандидовати за место председника УЕФА

FOTO: FSS

Britanski mediji navode da je Čeferin ovu odluku saopštio u Parizu gde se održava Kongres Evropske fudbalske unije.

Takođe, navodi se da je Kongres UEFA doneo odluku o promeni Statuta, koji omogućava Čeferinu da se i posle isteka sadašnjeg mandata 2027. kandiduje za mesto prvog čoveka UEFA.

Međutim, Čeferin je odlučio danas u Parizu da se po završetku mandata 2027. godine ne kandiduje ponovo za mesto predsednika UEFA.

Šef fudbala UEFA Zvonimir Boban podneo je pre dve nedelje ostavku zbog, kako je tada objasnio, namere Čeferina da promeni Statut i da se ponovo kandiduje za prvog čoveka "evropske kuće fudbala".

"Sa tugom i teška srca, nemam izbora osim da napustim UEFA. Ne pokušavam da budem neka vrsta heroja, posebno jer nisam jedini koji ovako razmišlja", naveo je Boban tada u saopštenju.

Čeferin je predsednik UEFA od 2016. godine. On je na mestu predsednika UEFA zamenio Mišela Platinija, koji je bio suspendovan zbog finansijskih malverzacija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)