VLAHOVIĆ PRODUŽIO "PROKLETSTVO"! Baš buran derbi Serije A, da li je šampionska trka u Italiji rešena? (VIDEO)

Novosti online

04. 02. 2024. u 22:40

Inter i Juventus su se sastali u 23. kolu Serije A, a taj derbi italijanskog prvenstva okončan je kako Dušan Vlahović i Filip Kostić nisu želeli - domaćin je pobedio sa 1:0 i, posle prilično burnog drugog poluvremena, dodatno umakao svom najbližem pratiocu, upravo torinskoj "staroj dami" za koju nastupaju pomenuti Srbi.

ВЛАХОВИЋ ПРОДУЖИО ПРОКЛЕТСТВО! Баш буран дерби Серије А, да ли је шампионска трка у Италији решена? (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

U derbi ove runde, a i cele sezone, Inter je kao domaćin ušao sa 55 bodova, a Juventus sa dva manje, i to uz odigrani meč više.

Upravo je ta činjenica bila dodatni motiv za ekipu iz Torina da da sve od sebe u Milanu, ali...

Kada neko tek posle više od pola sata uputi prvi šut ka golu rivala (pritom, lopta ne ode dalje od dva metra, jer je udarac izblokiran), kada za to vreme tačno deset puta strepi od pokušaja rivala, onda i ne čudi što je Juve, za kog su od samog početka igrali srpski reprezentativci, Vlahović i Kostić, bio u prilično podređenom položaju.

Dušan Vlahović i Henrik Mkhatarjan na utakmici Inter - Juventus / FOTO: Tanjug/AP

Da nije bilo Bremera, koji je u poslednji čas sprečio već viđen pogodak Intera preko Tirama, i ranije bi "nerazuri" poveli nego što jesu, mada je veliko pitanje šta bi se desilo da je Vlahović iskoristio veliku priliku u 32. minutu.

Tada ga je Mekeni odlično proigrao u polukontri, a iako je imao mnogo više vremena nego što  napadači obično imaju da se nameste za šut, očajno je primio loptu i ona mu je pobegla pre nego što je mogao da ozbiljnije pripreti golmanu Intera, Zomeru. Srbin se hvatao za glavu zbog toga, a nije dugo prošlo - i kazna je stigla u vidu smeštanja lopte iza leđa čuvara mreže Juventusa, Šćešnog.

Igrao se 37. minut kada je posle centaršuta sa desne strane defanzivac gostiju Gati  nespretnom intervencijom postigao autogol grudima (VIDEO), čime je postavljen konačan rezultat ne baš spektakularne prve polovine susreta. A onda...

Burno drugo poluvreme!

Rešeni da pokažu da nisu samo posmatrači velikog derbija, fudbaleri Juventusa zaigrali su daleko, daleko agilinije posle velikog predaha. Istini za volju, najbolju šansu je najpre stvorio opasni Interov Čalhanoglu, kada je majstorski primio loptu i odmah je, šutem "iz kolena" uputio tako da je ona pogodila stativu, ali onda su se razgoropadili gosti.

Najpre je Filip Kostić dvaput pripretio udarcima s levog krila, potom je Dušan Vlahović probao atraktivno da postigne pogodak, okrenut leđima golu - poslao je loptu preko glave, ali i preko prečke.

Dušan Vlahović pokušava da postigne atraktivan gol za Juventus protiv Intera u Seriji A / FOTO: Tanjug/AP

Tik pokraj stative je zatim pravi projektil uputio Gati, verovatno dodatno motirivsan autogolom koji je postigao, ali je i na drugoj strani terena bilo izuzetno zanimljivo. Naročito kada je Barelin volej Šćešni nogama sprečio da postane pogodak.

Kako se meč bližio kraju, na delo je stupilo nepisano pravilo (a statistički potvrđeno u dosadašnjem toku sezone) da Inter ne prima pogodak u poslednjih 15 minuta prvenstvene utakmice. Tako je ostalo i ovoga puta, uz novu majstorsku odbranu Šćešnog u 88. minutu kada je sprečio Arnautovića da se upiše u strelce, pa je tim trenera Simonea Inzagija "minimalcem" pobedio ekipu Masimilijana Alegrija i uvećao svoju bodovnu prednost na tabeli.

Vlahovićevo "prokletstvo" u Milanu

Juventusu je sada ostalo da se pita - ima li ikakvih šansi da nadonadi ovoliki bodovni zaostatak  (i "čime"?), a Vlahović je ostao na samo jednom trijumfu u karijeri nad "nerazurima", uz tri remija i devet poraza.

I, što je zanimljivo, ostao je na učinku od nula postignutih golova na stadionu "Đuzepe Meaca" / "San Siro", čime se i njegovo malo fudbalsko "prokletstvo" produžilo. Međutim, na sreću po njega, njegove navijače i fudbalsku reprezentaciju Srbije, majstorije koje Dušan Vlahović izvodi ove sezone - najavljuju da će ih, i te kako, biti još.

Serija A, 23. kolo - rezultati

Petak:

Leće - Fiorentina 3:2 (1:0)
(Udan 17, Pikoli 90, Dorgu 90+2 - Mandragora 50, Beltran 67)


Subota: 
Empoli - Đenova 0:0
Udineze - Monca 0:0
Frozinone - Milan 2:3 (1:1)

(Sule 24 pen., Maciteli 65 - Žiru 17, Gabija 72, Jović 81)
Bolonja - Sasuolo 4:2 (1:2)
(Viti 24 a.g., Fabijan 73, Ferguson 83, Salemekers 86 - Torstved 13, Volpato 34)

Nedelja:

Torino - Salernitana 0:0
Napoli - Verona 2:1
(0:0)
(Ngong 79, Kvarackhelija 87 - Kopola 72)
Atalanta - Lacio 3:1 (2:0)
(Pašalić 16, De Keteler 43 pen., 76. - Imobile 84 pen.)
Inter - Juventus 1:0 (1:0)
(Gati 37 a.g.)

Ponedeljak:

20.45 Roma - Kaljari

Tabela Serije A

Foto: Printscreen / Flashscore

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu