NI U SNU NE MOŽETE DA ZAMISLITE: Evo koliko timova Premijer lige je skuplje od celokupne Superlige Srbije u fudbalu

Александар Илић
Aleksandar Ilić

29. 12. 2023. u 21:14

SRPSKI fudbalski klubovi doživeli su pravi debakl u evropskoj jeseni. Po prvi put naša zemlja imala je direktnog predstavnika u Ligi šampiona, još jednog u kvalifikacijama, kao i doigravanju za popunu Lige Evrope i Konferencija, nikada više učesnika, a nikada veći debakl.

НИ У СНУ НЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАМИСЛИТЕ: Ево колико тимова Премијер лиге је скупље од целокупне Суперлиге Србије у фудбалу

FOTO: A. Ilić

Jedinu pobedu u Evropi ostvario je Partizan i to u kvalifikacijama, bilo je to u duelu protiv Sabaha, poraženi su crno-beli u prvom meču 2:0, a potom identičnim rezultatom dobili su revanš.

U Ligi šampiona Crvena zvezda je grupu završila na poslednjem mestu, iza Jang Bojsa, Lajpciga i Mančesters sitija. TSC je grupu Lige Evrope završio sa jednim bodom, dok je Čukarički u Ligi konferencija ostao bez bodova.

Šampion Srbije na svojoj koži iskusio je kako je igrati protiv milijardera - Mančester sitija, trenutno najjačeg i najvrednijeg tima na svetu, nisu se obrukali izabranici Baraka Bahara, prvi meč dobio je šampion Evrope 3:1, revanš u Beogradu 3:2...

No, da stvari postavimo na pravo mesto, srpski fudbal daleko je od nerealnih očekivanja koja su navijači postavili svojim mezimcima.

Ukoliko se u obzir uzme podatak da po zvaničnim podacima portala "Transfermarkt" vrednost svih klubova najelitnijeg takmičenja Srbije iznosi 270.60 miliona evra, a primera radi, čak 17 premijerligaških klubova vredi više od cele Superlige Srbije.  

Crvena zvezda najvredniji je srpski klub - 71,30 miliona evra, daleko iza nalazi se Partizan - (37,28), a Čukarički je trećeplasiran - (22,80), TSC iz Bačke Topole ukupnu vrednost ima 22,10 miliona.

FOTO: Printskrin/Transfermarkt

Najjača liga na svetu, kako po vrednosti (11,02 milijarde evra), tako i po uefa koeficijentu je Engleska.

Upravo protivnik Zvezde - Mančester siti važi za jedan od najvrednijih klubova na svetu, čija je vrednost 1,29 milijardi evra.

Arsenal je procenjen na 1,1 milijardu, dok su Čelsi (983.80 miliona), Liverpul (866,60) i Mančester junajted (754,80) među najvrednijim klubovima Engleske, ali i Evrope.

Zanimljiv je i podatak da su  samo tri kluba jeftinija od celokupne Mocartbet Superlige Srbije.

To su Barnli (252,65), Šefild (144.85) i novajlija Luton (103,40).

FOTO: Printskrin/Transfermarkt

BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!