LUDA UTAKMICA NA MARAKANI! Crveno-beli namučili šampiona Evrope, Siti video odličnu Zvezdu

Александар Илић
Aleksandar Ilić

13. 12. 2023. u 20:40 >> 22:16

FUDBALERI Crvene zvezde dočekali su Mančester siti u poslednjem kolu grupe "G" Lige šampiona. Aktuelni šampion Evrope slavio je 2:3 (0:1)

ЛУДА УТАКМИЦА НА МАРАКАНИ! Црвено-бели намучили шампиона Европе, Сити видео одличну Звезду

FOTO: M. Vukadinović

Iako je meč bio bez rezultatskog značaja - Siti je prvi, a Zvezda bez šanse da ostane u Evropi na proleće, gledali su navijači uzbudljivu igru. Pep Gvardiola izveo je kombinovani sastav, ali ni to nije bilo dovoljno domaćima da pobede.

Iako je na momente Crvena zvezda bila ravnopravan rival, uz veliku šansu Koste Nedeljkovića, jedini gol u prvom poluvremenu postigao je Mika Hamilton, izdanak omladinske škole Mančestera, koji je ujedno i debitovao upravo protiv Crvene zvezde.

Sve je krenulo od golmana Stefana Ortege koji je uposlio Džeka Griliša na levoj strani, a završilo se udarcem Hamiltona iskosa, a ruku na srce, mogao je golman Zvezde Omri Glazer bolje da reaguje.

FOTO: M. Vukadinović

Znatno je bolje zaigrala Zvezda u nastavku. Već nakon pet minuta igre imali su domaći dve velike šanse da izjednače. Bukari je pretio izbliza, a Endiaje iz daljine, na velikom ispitu našao se golman Sitija.

Promašene prilike kaznio je u 62. minutu Oskar Bob. Prošetao se mladi fudbaler Sitija kroz odbranu Zvezde, te plasirao loptu u dalji ugao domaćih za 2:0.

IZJAVE NAKON MEČA

Šerif Endiaje

Jovan Mijatović

Vladimir Lučić

Joško Gvardiol

Samo osam minuta kasnije Jovan Mijatović je mogao do svog prvenca u Ligi šampiona, izašao je pred Stefana Ortegu, pogodio stativu.

Nije tu bio kraj uzbuđenjima. In-Bom Hvang je dao nadu domaćima i oduševio navijače. Oduzeo je loptu rivalu, izašao pred gol Stefana Ortege, i nakon prvenca u Superligi upisao i prvenac u Ligi šampiona - 1:2.

FOTO: M. Vukadinović

Svu nadu ugasio je Zvezdi Kalvin Filips sa "bele tačke". Naser Điga oborio je Hamiltona u šesnaestercu, a Filips nije propustio priliku uveća prednost šampiona Evrope. Ipak, dramu u meč uneo je u prvom minutu nadoknade Aleksandar Katai, odlično je glavom reagovao na proigravanje Hvanga za 2:3.

Kako je tekao meč pročitajte u nastavku:

ZVEZDA - SITI 2:3 (0:1)

(Hvang 76', Katai 90+1' - Hamilton 20', Bob 62', Filips 85'pen)

90+1' GOL! Katai odličan na proigravanje Hvanga. Uneo je vezista Zvezde dramu u završnici meča.

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA POSTIGLA I DRUGI GOL: Katai zatresao mrežu Mančester sitija (VIDEO)

90' Pet minuta nadoknade.

87' Kakva šansa za Zvezdu. Mijatović je sa tri metara pogodio stativu, a olakšavajuća okolnost jeste ofsajd Kataija.

85' Điga je oborio Hamiltona u šesnaestercu. Penal za goste. Glazer je naspram sebe imao Filipsa, bio je precizan igrač Sitija.

82' Mateus Nunez ustupa mesto na terenu Bernardu Silvi.

78' Kabić je zamenio Nedeljkovića. Foden odmah potom imao dobru priliku, šutirao je preko gola.

FOTO: M. Vukadinović

76' GOL! Oduzeo je Hvang loptu, a potom krenuo ka golu Ortege, nakon gola u Superligi, upisao je i prvenac u Ligi šampiona.

75' Mohamadu Susoho je zamenio na terenu Matea Kovačića.

70' - Au, velika šansa Zvezde! Mijatović je imao veliku šansu, izašao je pred golmana gostiju, šutirao, pogodio stativu!

FOTO: M. Vukadinović

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA POKLEKLA DRUGI PUT: Ovako je Siti duplirao prednost na "Marakani" (VIDEO)

68' Mijatović je imao previše prostora, šutirao je iz daljine, kraj stative.

66' Žuti karton dobio je Srđan Mijailović.

62' GOL!  Oskar Bob je sve sam uradio, prošetao se kroz šesnaesterac domaćih, poslao loptu u dalji ugao Glazera.

55' Oduzeo je Olajinka loptu igraču Sitija, Filips je bio u padu pre nego što mu je prišao igrač Zvezde, dobio je Siti faul. Ušao je Katai mesto Kange, Mijatović mesto Endiajea, Vladimir Lučić mesto Olajinke.

51' Nova velika šansa za Zvezdu! Bukari je izbliza šutirao, brani Stefan Ortega, potom Kanga iz daljine šutira - korner.

47' Hamilton je umalo došao do drugog gola. Blizu stative prošla je njegova lopta.

FOTO: Tanjug/AP

KRAJ POLUVREMENA 0:1

45' Minut je produžen me.

43' Opasan napad Sitija. Griliš je izvukao loptu iz gol auta, poslao na drugu stranu, ona je stigla do Boba, koji je za sekund zakasnio da je pošalje u mrežu Glazera.

39' Džek Griliš je iskosa šutirao, dobro reaguje u odbrani Điga. Sve češće negoduju fudbaleri Sitija, prednjači u tome Manuel Akanđi.

36' Sve urade crveno-beli dobro sve do završnice. Krenuo je sada Endiaje u napad, dobro primio loptu, poslao do Bukarija koji je prjako poslao loptu napred.

30' Usledila je kontra Bukarija, pokušao je da proigra Olajinku, ali ispred je loptu pokupio Stefan Ortega.

FOTO: Tanjug/AP

29' Griliš je pokušao da proigra Hamiltona, Olajinka šalje u korner. Nunjez je šutirao iskosa, brani Glazer, nastavio se pritisak gostiju. Ponovo dobra odbrana Zvezde.

27' Au, kakav napad Zvezde. Kanga je pustio Nedeljkoviću, on lažnjakom namestio na levu nogu i šutnuo tik iznad prečke Sitija, velika šansa za Zvezdu!

25' Điga je odlično reagovao u odbrani, preneo loptu na drugu stranu, napad Zvezde Bukari je mogao da šutne, proigrao je Nedeljkovića, samo aut.

20' GOL! Hamilton se našao na ivici ofsajda po desnoj strnai, ipak uspeo je da se nađe u dozvoljenoj poziciji, te je iskosa matirao Glazera za 1:0

PROČITAJTE JOŠ: SITI POVEO IZ PRVOG ŠUTA: Evo kako je Hamilton postigao gol protiv Zvezde (VIDEO)

17' Ponovo je Hvang bio u glavnoj ulozi, oduzeo je loptu pred svojim šesnaestercem, proigrao Bukarija, ali golman Sitija bio je brži.

Tanjug/AP

PROČITAJTE JOŠ: SPEKTAKL NA "MARAKANI": Pogledajte koreografiju navijača Zvezde (VIDEO)

16' Hvang je pretio po levoj strani, pokušao da proigra Kangu, neuspešno.

8' Mirna igra za sada. Prepustila je Zvezda inicijativu rivalu, čeka šansu iz kontri, odlično se crveno-beli brane za sada.

FOTO: Tanjug/AP

1' Počela je utakmica na stadionu Rajko Mitić.

PROČITAJTE JOŠ: "VIZIJA TUNELA!" Siti oduševljen čuvenim tunelom "Marakane" (FOTO)

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ I VLASNIK SITIJA GLEDAJU MEČ ZAJEDNO: Predsednik Srbije ugostio prvog čoveka Mančestera na Marakani (FOTO)

18.35 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ušao je na stadion Rajko Mitić.

18.17 - Fudbaleri Mančester sitija izašli su na teren, propraćeni zvižducima sa tribina.

Gostima se baš dopada tunel Marakane.

17.40 - Fudbaleri Mančester sitija stigli su na Marakanu, a poseban utisak na njih ostavio je poznati tunel na stadionu Crvene zvezde.

 17.37 - U toku dana oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je poručio da će prisustvovati meču zajedno sa prvim čovekom Mančester sitija.

17.35 - Poznati su sastavi za meč.

Crvena zvezda – Mančester siti

Stadion: Rajko Mitić, Srbija. Sudija: A. Agajev.

Crvena zvezda: Glazer, Nedeljković, Điga, Spajić, Mijailović, Dragović, Hvang, Kanga, Bukari, Olajinka, Endiaje. Trener: Barak Bahar.

Mančester siti: Ortega, Luis, Stouns, Akandži, Gomez, Filips, Kovačić, Nunjes, Bob, Griliš, Hamilton. Trener: Pep Gvardiola.

16.05 - Omladinci Crvene zvezde odigrali su meč protiv vršnjaka Mančester sitija, a kako je tekao duel pročitajte u posebnom tekstu.

UOČI MEČA

Mančester siti je obezbedio prvo mesto u Grupi G i plasman u osminu finala Lige šampiona, dok je Crvena zvezda kolo pre kraja izgubila šansu da se na proleće nađe u nekom od evropskih takmičenja.

Siti je odbranu titule u elitnom evropskom takmičenju počeo pobedom upravo protiv Zvezde 3:1 na "Etihadu". Revanš susret u srpskoj prestonici biće ujedno i drugi međusobni duel klubova.

Trener engleske ekipe Pep Gvardiola je za meč protiv Zvezde poveo 23 fudbalera među kojima nije jedan od najboljih napadača sveta Erling Holand zbog povrede.

REČ TRENERA ZVEZDE - Barak Bahar: Imali smo velika očekivanja u grupnoj fazi

Želja domaćina je da se pobedom oprosti od Evrope.

 - Želimo da iskoristimo trenutak toga što smo prvi na tabeli u Superligi, da odigramo dobru utakmicu i osvojimo bodove. Do sada smo igrali dobro, i u poslednjem meču u Bernu smo bili na nivou, ali smo mnogo promašivali. Vreme je da odigramo dobro i osvojimo bodove. Velika očekivanja smo imali u grupnoj fazi. Dobro smo igrali većinu utakmica, ali su rezultati izostali i razočarani smo. Ne želim da poredim Zvezdu i Makabi Haifu, već da na pravi način završimo grupnu fazu.

U defanzivi vlada visoko samopouzdanje.

- Što se odbrane tiče, osećam da smo bolji tim u tom segmentu. Važno je da se dobro branimo sutra, jer igramo protiv kvalitetnog protivnika, ali to važi i za ofanzivni deo igre - zaključio je Bahar

O čaši vina sa Gvardiolom...

 - Sada je fokus na utakmici. Lepo je što je Gvardiola rekao posle prve utakmice da želi da sednemo i popijemo vino, ali ćemo nakon meča videti šta i kako.

REČ TRENERA SITIJA - Pep Hvardiola: Zvezda je institucija sa velikim prestižom.

Gvardiolu muče kadrovski problemi.

- Da, ima ih puno, imamo puno igrača, pola sezone su oni nosili igru, ti igrači koje ste sada pomenuli. Dakle, nije da nam nešto nedostaje, nego morate da se adaptirate. Za sada je sve to dobro, kao da smo nešto mnogo izgubili u igru, izgubili smo jednu utakmicu u sedam i to je sada propast. Navikli smo sebe i navijače na pobede, ali u tome je suština. Ne sama činjenica da si neku utakmicu dobio ili izgubio. Mi smo uspeli da pobedimo pet utakmice, ali smo za sutra spremni i pokušaćemo da pobedimo Zvezdu, koji je institucija i sa velikim prestižom.

Pohvalio je domaćina - Crvenu zvezdu.

- Pritisak je uvek prisutan kada si ovde. Kada si kvalifikovan drugačije je. Poslednja je utakmica, prilika u grupnoj fazi. Ako nisi u stanju da pobediš utakmicu i odradiš svoj posao, naročito što smo pobedili u prošlim utakmicama. Srećni smo što smo ovde već kao kvalifikovani.

Siti će u Beograd doći bez De Brujnea, Halanda i Dokua, a ovo su fudbaleri koji su doputovali u srpsku prestonicu:

Kajl Voker, Ruben Dijas, Kalvin Filips, Džon Stouns, Nejtan Ake, Mateo Kovačić, Džek Griliš, Rodrigo, Stefan Ortega Moreno, Hulijan Alvarez, Bernardo Silva, Serhio Gomez, Joško Gvardiol, Manuel Akadži, Mateus Nunes, Skot Karson, Fil Foden, Oskar Bob, Maks Alejn, Mahamadu Susoho, Riko Luis, Tru Grant, Mika Hamilton.

Grupa G

1. Mančester siti 15

2. Lajpcig 9
3. Jang bojs 4
4. Crvena zvezda 1

BONUS VIDEO: Kosovo je Srbija: Ovo su "delije" uradile na meču Siti - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!