IVIĆ VODI KA TITULI: Krasnodar sa srpskim trenerom jesenji prvak u Rusiji

N. Iljukić

12. 12. 2023. u 12:43

DOMINACIJU velike fudbalske moskovske četvorke, ali i aktuelnog šampiona prvaka Zenita iz Sankt Peterburga prikočio je Krasnodar. U fudbalskoj Premijer ligi Rusije upravo je završen prvi deo, a jesenji prvak je ekipa koju sa velikim uspehom trenira srpski stručnjak Vladimir Ivić.

ИВИЋ ВОДИ КА ТИТУЛИ: Краснодар са српским тренером јесењи првак у Русији

Instagram Krasnodar

Popularni "bikovi" su u nedelju na svom stadionu pred 35.000 gledalaca savladali CSKA (1:0) i tako overili jesenju titulu i u prelepom pogledu na tabelu će moći da uživaju sve do 2. marta sledeće godine, kada se karavan nastavlja.

Pobedu veliku kao kuća obezbedili su malom fudbalskom majstorijom, skoro pa "varkom" jermenski as Eduard Spercjan koji je u 90. minutu izveo korner s desne strane, a 21-godišnji ruski reprezentativac Nikita Krivcov nadmudrio potpuno uspavanu odbranu CSKA i zakucao loptu iza leđa legendarnog golmana Igora Akinfejeva. Ivić je posle utakmice sumirao utiske.

- Kod tog kornera u 90. minutu sam Spercjanu doviknuo da centrira loptu u peterac Moskovljana. On je uradio nešto potpuno suprotno, dodao je loptu Krivcovu i dali smo gol koji nam je doneo pobedu i ogromna tri boda. Asistent Spercjan je naš najpametniji igrač - hvali Ivić reprezentativca Jermenije u redovima Krasnodara.

Vladimir Ivić radi malo manje od godinu dana u Krasnodaru, klubu koji je osnovan 2008. godine. Za malo više od 11 meseci uspeo je, naizgled nemoguće. Da moskovske velikane CSKA, Spartak, Dinamo i Lokomotivu natera da gledaju u leđa njegovom timu. Pa, čak i aktuelni šampion Zenit sa kojim su pre mesec dana u Sankt Peterburgu remizirali (1:1). U Rusiji, uveliko prekrivenoj snegom, sledi pauza u prvenstvu. Puna dva meseca lopta će da miruje.

- Lepo je kada si posle prvog dela prvenstva prvi na tabeli, ali mi se nećemo zadovoljiti samo jesenjom titulom. Zna se šta je naš konačni cilj. Imamo još 12 kola do kraja prvenstva i želimo i u druom delu sezone da nastavimo u istom ritmu - naglasio je Ivić koji je, takođe, jedva dočekao odmor sa svojom porodicom.

Uz Ivića je mala srpsko-grčko-ruska trenerska kolonija u stručnom štabu Krasnodara. Pomoćnici su mu Miloš Veselinović, Siniša Gogić, Hristos Kelpekis, Nikolaos Amanatidis i Artjom Popravkin. Među prvotimcima je i srpski vezista, 24-godišnji Mihajlo Banjac. Svi oni čekaju ono što Krasnodar i njegovi navijači nisu dočekali od 2008. godine do danas - titulu prvaka Rusije.

Biće potrebna i pojačanja

PAUZA u prvenstvu i predstojeći zimski prelazni rok su uvek mali stres za svakog trenera. Pošto holandski Ajaks mesecima ne odustaje od najboljeg fudbalera Krasnodara Eduarda Spercjana, trebalo bi očekivati da će na adresu predsednika "bikova" Sergeja Galickog da dođe obnovljena ponuda za sjajnog Jermena.

- Čelnici Krasnodara vrlo dobro znaju na kojim pozicijama su nam potrebna pojačanja. Ako neko od igrača sada napusti klub, logično je da će nam biti potrebne zamene za njih - kaže Ivić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)