ZVEZDA DIŠE ZA VRATOM PARTIZANU: Crveno-beli pobedili i Napredak

A. I.

03. 12. 2023. u 16:55 >> 16:57

FUDBALERI Crvene zvezde gostovali su u 17. kolu Superlige Srbije Napretku. Upisali su crveno-beli četvrtu pobedu u nizu, te su nakon Vojvodine, Železničara, Radnika, arhivirali i "čarapane" (1:0).

ЗВЕЗДА ДИШЕ ЗА ВРАТОМ ПАРТИЗАНУ: Црвено-бели победили и Напредак

FOTO: FK Crvena zvezda/ N. Mitić

U nezgodnom trenutku za izabranike Baraka Bahara došla je utakmica u Kruševcu. Nekoliko dana nakon eliminacije iz evropskih takmičenja, ali pritom je Crvena zvezda stigla na Bagdalu desetkovana.

Četa iz Ljutice Bogdana bila je oslabljena neigranjem Milana Rodića, Marka Stamenića i Aleksandra Dragovića, dok se u završnici prvog poluvremena povredio i Hvang, ali se on nakon ukazane pomoći u svlačionici vratio u igru.

FOTO: FK Crvena zvezda/ N. Mitić

Ne može da se kaže da je Zvezda u prvom delu meča blistala, imali su svojih prilika i igrači Napretka, ali je na odmor gostujući sastav otišao uz prednost 1:0, a strelac je bio Petar Olajinka u 7. minutu duela.

Sneg je uslovio nešto lošiju igru u drugom poluvremenu, a odličnu šansu da reši pitanje pobednika imao je u 72. minutu Osman Bukari, sa pet metara je šutirao u gol Vladimira Bajića, a iskusni čuvar mreže izašao je kao pobednik.

Imali su gosti do kraja terensku inicijativu, ali su mreže mirovale, ponajviše zahvaljujući odličnom golmanu Vladimiru Bajiću. 

NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA 0:1
(Olajinka 7')

90+3' Kontru dva na jedan imala je Zvezda, ali Hvang je previše čekao...

90+1' Lazar Zliić je imao sjajnu priliku sa ivice šesnaesterca, promašio je gol.

90' Tri minuta sudijske nadoknade u meču.

88' Kanga je iz prekida probao da ugrozi domaćina, šutirao je pravo u Bajića.

84' Oštar pokušaj Bukarija iskosa, poslao je loptu u aut .

81' Hvang je iskosa gađao prvi ugao, odlična odbrana Bajića.

75' Zličić i Stojiljković su imali dobre prilike, ali su previše čekali, te su defanzivci Zvezde otklonili opasnost.

72' Muče se crveno-beli u završnoj trećini terena da organizuju napad. Sada je Osman Bukari imao zicer, ali je sa pet metara Vladimir Bajić odbranio siguran gol.

FOTO: FK Crvena zvezda/ N. Mitić

68' Počeo je u Kruševcu da pada sneg.

62' Jovanović je bio blizu peterca Zvezde, pokušao je da uputi udarac, ali samo korner. Izveo ga je Zličić, ali nije bilo opasnosti po domaće. Odmah na drugoj strani Bukari je pripretio, ali su ga dvojica defanzivaca Napretka zaustavili.

55' Nema previše uzbuđenja. Igra se između dva šesnaesterca.

46'nastavljen je meč.

Dobra stvar za Zvezdu, u poluvremenu uspeli su članovi medicinskog osoblja da saniraju povredu Hvanga te se on vratio na teren.

FOTO: FK Crvena zvezda/ N. Mitić

KRAJ PRVOG POLUVREMENA 0:1

45+2' Kraso je tukao ka golu, dobro postavljen Bajić, samo korner, i to prvi na meču za goste. Spajić je iz ugla peterca šutirao, ali neprecizno.

45+1' Lazar Zličić bio je usamljen u šesnaestercu rivala, šutirao je daleko preko gola sa petnaestak metara.

45' Dva minuta produženo je prvo poluvreme.

44' Velika prilika za napredak, šutirao je Ljubomirac, a nakon odbitka nisu se domaći snašli u šesnaestercu rivala.

41' Moraće da napusti teren Hvang.

38' Ukazivala se Hvangu pomoć van terena.

FOTO: FK Crvena zvezda/ N. Mitić

36'  Nezgodno se okliznuo Hvang završio je na zemlji, imali su domaći priliku da napadnu, ali nisu uspeli da upute šut u okvir gola Zvezde.

27' Paola je petarda, popularni "topovski udara" u blizinni golmana Zvezde, a Glazer je na kratko završio na travi, nakon kratkog ukazivanja pomoći nastavio je meč

26' Ponovo Bukari preti, šutirao je preko prečke, imao je slobodnog Olaijnku.

20' Loše su postavljenji bili igrači Zvezde u šesnaestercu rivala, šutirao je Mijatović, bio je blokiran, u nastavku je malo nedostajalo da Kraso pošalje glavom loptu ka golu Vladimira Bajića, ali nije uspeo.

17' Ponovo je Napredak probao da preti preko Zličića, Spajić je bio budan pred šesnaestercem gostiju.

FOTO: FK Crvena zvezda/ N. Mitić

14'  Oprobao je udarac Bukari sa preko 30 metara, tik iznad prečke je poslao loptu.

7' GOL! Piter Olajinka je u gužvi najbolje reagovao, došao je do lopte u petercu i matirao Bajića.

4' Velika prilika za goste. Zličić je imao priliku u petercu, promašio je loptu.

1' počeo je meč u Kruševcu, navijači gostiju poslali su jasnu poruku "hoćemo titulu, hoćemo titulu".

14.00 - objavljeni su sastavi za meč. Kao što su "Novosti" juče najavile, crveno-beli su desetkovani, nastupaju bez petorice igrača u Kruševcu.

NAPREDAK: Bajić - S. Jovanović, Đeković, Marinković, Vukajlović - Jović, Krstić - Đ. Jovanović, Zličić, Ljubomirac - Stanojlović.

C. ZVEZDA: Glazer - Nedeljković, Điga, Spajić, Nikolić - Mijailović - Bukari, Hvang, Kraso, Olajinka - Mijatović.

Zvezda i dalje zaostaje za Partizanom šest boda, bar u ovom trenutku, kada imaju i meč manje, te će eventualnom pobedom ponovo prići na tri.

UOČI MEČA

Crveno-beli su u prošlom kolu slavili protiv Vojvodine sa 2:1 u Novom Sadu ali su potom na svom terenu doživeli neočekivan poraz od Jang Bojsa i eliminisani sa međunarodne scene, pa se maksimalno posvećuju domaćem prvenstvu.

Tim Zvezde u današnji meč ulazi kao veliki favorit posebno zato što je u poslednjih 30 mečeva odigranih tokom proteklih 20 godina Napredak samo jednom uspeo da dođe do pobede, daleke 2017. godine.

Uz to su pod prioritetom pobede kako bi zadržali konkurentnost sa Partizanom za vodeću poziciju na tabeli, dok je Napredak trenutno na 12. mestu sa 17 bodova.

BONUS VIDEO: Kosovo je Srbija: Ovo su "delije" uradile na meču Siti - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije