CRNO-BELI SLAVE GOL U 96. MINUTU! Partizan kroz neverovatan triler do pobede protiv Čukaričkog (VIDEO)

Novosti online

12. 11. 2023. u 20:55 >> 18:56

FUDBALERI Partizana nastavili su niz pobeda, pošto su u 15. kolu Superlige Srbije u Humskoj pobedili Čukarički sa 2:1, i to na dramatičan način - golom Mihajla Ilića u šestom minutu sudijske nadoknade vremena.

ЦРНО-БЕЛИ СЛАВЕ ГОЛ У 96. МИНУТУ! Партизан кроз невероватан трилер до победе против Чукаричког (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Ovo je bio 13. vezani trijumf tima Igora Duljaja, a velika serija traje još od prve runde i meča sa TSC-om u Bačkoj Topoli (3:3). Vredi istaći i to da su crno-beli primili prvi gol još od 22. septembra i pobede nad pančevačkim Železničarom (1:2).

Duel u Humskoj počeo je minutom ćutanja zbog smtri legende crno-belih Mustafe Hasanagića koji je preminuo ove nedelje u 83. godini.

Što se utakmice tiče Partizan je ušao agresivno u meč, napadao je od prvog minuta i propustio je nekoliko solidnih prilika. Domaćin je terensku inicijativu krunisao u 21. minutu kada je Mateus Saldanja ispratio dodavanje Gajasa Zahida i smestio loptu iza leđa Nenada Filipovića.

Do kraja prvog poluvremena Partizan je imao još nekoliko opasnih napada, dok gost nije pretio Aleksandru Jovanoviću. Čukarički je ušao bolje u drugi deo susreta. Nisu u tom periodu uspeli da promene rezultat, iako su zapretili preko Tošića i Adetundžija.

Nastavili su gosti da muče crno-bele. Dobre prilike imali su Nikola Stanković i Đorđe Ivanovića. Ipak, za hrabru igru su nagrađeni u 83. minutu kada je Adetundži uposlio Igora Miladinovića koji je postigao sjajan gol, najpre je obišao golmana domaćeg tima, a onda je iz neposredne blizine zatresao mrežu rivala.

Finiš utakmice bio je neverovatan.

Sve je išlo ka tome da ekipe podele po bod, ali tako nije mislio mladi Mihajlo Ilić. Štoper crno-belih je otišao u kazneni prostor rivala, lopta je stigla do njega, uhvatio je volej i zakucao je loptu u gol.

Partizan je ostao prvi na tabeli i ima 40 bodova, dok su "brđani" na devetom mestu sa 17 bodova.

Partizan - Čukarički 2:1 (1:1)

Stadion: Partizana. Gledalaca: 6758. Sudija: Danilo Nikolić. Strelci: Saldanja 21, Ilić 96 (Partizan) - Miladinović 83 (Čukarički)

Partizan (4-2-3-1): Jovanović - Filipović, Ilić, Marković, Antić - Kanute (od 66. Šćekić), Belić - Severina (od 71. Kalulu), Natho (od 80. Menig), Zahid - Saldanja (od 80. Nikolić).

Čukarički (4-2-3-1): Filipović - Stanković, Kovačević, Vranješ, Tošić - Sisoko, Kovač - Endijae (od 61. Nikčević), Miladinović (od 88. Jovanović), Ivanović (od 90+5. Subotić) - Adetundži (od 87. Cvetković).

KRAJ! Partizan - Čukarički 2:1

90+8' - Kraj utakmice!

90+6' - Kakav finiš utakmice. Partizan je došao do pobede maltene u poslednjem sekundu. Mihajlo Ilić je postigao fantastičan pogodak. Uhvatio je volej i zakucao loptu pod prečku rivala.

90+1' - Šutirao je Antić iz slobodnog udarca iz sjajne pozicije, ipak samo je pogodio  živi zid. Inače, utakmica je produžena za pet minuta.

85' - Jovanović je loše ispucao loptu, ali Adetundži je užasno šutirao. Činilo se da je mogao bolje.

83' - Šok u Humskoj. Adetundži je poslao sjajnu loptu u prostor za Igora Miladinovića koji je obišao Jovanovića i potom samo ubacio loptu u prazan gol.

80' - Nove dve promene napravio je Duljaj. Kvinsi Menig i Nemanja Nikolić su zamenili Bibarsa Natha i Mateusa Saldanju.

75' - Još jednom zapretio Ivanović. Šutirao je iskosa sa desne strane, nije to uradio uopšte loše, iako je lopta otišla malo pored gola Partizana.

73' - Đorđe Ivanović je promešao odbranu bivšeg kluba, ali nije uspeo da postigne gol. U nastavku akcije Jovanović je zaustavio udarac Sisoka.

FOTO: M. Vukadinović

70' - Ksander Severina je zbog povrede morao da izađe iz igre, a umesto njega na teren je kročio Aldo Kalulu.

67' - Umalo da gosti stignu do izjednačenja. Bojica Nikčević je iskoristio lošu procenu Antića, uposlio je Nikolu Stankovića koji je iz dobre pozicije pogodio samo spoljni deo mreže.

66' - Prvu promenu izvršio je Igor Duljaj. Utakmica je gotova za Frenka Kanuta, a zamenio ga je Aleksandar Šćekić.

57' - Umakao je Adetundži odbrani Partizana, ali priseban je bio Jovanović i stigao do lopte pre nigerijskog napadača, te do promene rezultata nije došlo. Partizan je u istom minutu zapretio. Saldanja je šutirao nakon dodavanja Antića, no bio je izblokiran.

52' - Oprobao je Tošić iz daljine. Lopta je otišla pored gola, no "brđani" bolje izgledaju u drugom delu susreta.

49' - Agresivnije je Čukarički ušao u nastavak susreta, a iako nije zapretio uglavnom se igra na poloviniu crno-belih.

FOTO: M. Vukadinović

46' - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj.

Prvo poluvreme: Partizan - Čukarički 1:0

45+1' - Završeno je prvo poluvreme u Humskoj. Partizan vodi pogotkom Mateusa Saldanje.

43' - Sjajnu loptu poslao je Natho za Saldanju koji je prebacio golmana, no lopta je otišla malo pored gola. Malo je falilo da Brazilac postigne 11. pogodak u Superligi Srbije.

37' - Ne prete "brđani" protivniku. Pokušavaju da igraju, ali crno-beli znalački čuvaju prednost i ne dozvoljavaju timu Igora Matića da i ugrozi.

31' - Opet je Partizan zapretio nakon kornera. Probao je Zahid, ipak njegov udarac nije bio precizan i lopta je otišla pored gola gostiju.

21' - Uspeo je domaćin da kruniše terensku inicijativu i povede. Zahid je sjajno izbacio Kovačevića, potom je proigrao Saldanju koji se našao na pravom mestu i zatresao je mrežu rivala.

21' - Partizan diktira tempo i više se igra pred golom ekipe sa Banovog brda, no promene rezultata i dalje nema.

14' - Bilo je opasno nakon udarca iz ugla. Filipović je odbio loptu posle udarca Natha, lopta je došla do Ilića koji je probao atraktivno makazicama, ali lopta je otišla preko goda.

13' - Opet Vranješ čuva "brađne". Ponovo se našao na pravom mestu i sprečio je domaćina da povede izbivši loptu u korner.

11' - Čukarički je prvi put zapretio. Iz daljine je šutirao Miladinović, no njegov pokušaj nije bio dovoljno dobar da ugrozi Aleksandra Jovanovića.

6' - Umalo da domaćin povede. Severina je centrirao, a u poslednji čas se isprad Saldanje pojavio Ognjen Vranješ i izbio je loptu u korner.

4' - Crno-beli su krenuli agresivno od starta ka golu rivala. Pravih prilika još uvek nema, ali nekoliko dobrih napada imao je tim Igora Duljaja.

1' - Počela je utakmica u Humskoj, prvi sa centra su krenuli domaći igrači.

Evo i sastava:

Partizan (4-2-3-1): Jovanović - Filipović, Ilić, Marković, Antić - Kanute, Belić - Severina, Natho, Zahid - Saldanja.

Čukarički (4-2-3-1): Filipović - Stanković, Kovačević, Vranješ, Tošić - Sisoko, Kovač - Endijae, Miladinović, Ivanović - Adetundži.

Uoči meča:

"Parni valjak" se nalazi u seriji od 12 prvenstvenih pobeda i želi taj niz da produži. Ipak, rival je kvalitetan i sigurno će pokušati da napravi iznenađenje.

"Brđani" u ovaj susret ulaze nakon poraza od Fiorentine (0:1) u Ligi konferencija. U šampionatu ne ide najbolje timu Igora Matića u poslednje vreme. Zadnji trijumf u Superligi ekipa sa Banovog brda ostvarila je 30. septembra u Subotici protiv Spartaka (3:0).

Prošle sezone Partizan je slavio u Humskoj (3:2), ali je obe naredne utakmice kao gosti izgubio sa po 1:0.

Crno-beli su trenutno prvi na tabeli sa 37 bodova, dok je Čukarički na devetom mestu sa 17.

BONUS VIDEO: Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković uputio Novostima čestitku za 70. rođendan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (2)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)