"UZEO SAM PISMO DELIJA I POKAZAO GA IGRAČIMA..." Barak Bahar otkrio šta se dešava u Zvezdi pred meč odluke sa Lajpcigom u Ligi šampiona

Novosti online

06. 11. 2023. u 16:35

Fudbaleri Crvene zvezde i Lajpciga igraju meč 4. kola Lige šampiona u Beogradu, a pred taj duel javnosti se obratio šef stručnog štaba srpskog prvaka, Barak Bahar.

УЗЕО САМ ПИСМО ДЕЛИЈА И ПОКАЗАО ГА ИГРАЧИМА... Барак Бахар открио шта се дешава у Звезди пред меч одлуке са Лајпцигом у Лиги шампиона

Ilustracija

"Novosti" vam prenose šta je sve izraelski stručnjak rekao tom prilikom, a počeo je ovako:

- Svaka utakmica je važna. Ne plašim se predstojećeg megdana. Svi u timu, od mene i stručnog štaba, tako posmatramo stvari. Pokazali smo u prvom meču sa našim predstojećim rivalom da možemo da se nosimo sa njim. Naravno, Lajpcig je svakako dobar tim, ima kvalitet, ima brze, vrlo dobre igrače, koji mogu da kazne suparnike ako im se da prostor, ali verujemo u sebe. Moramo da nađemo dobar odnos između odbrane i napada, a da u situacijama u kojima se nađamo u prilikama, postignemo gol. Moramo, takođe, da budemo agresivniji u odbrani u onim momentima kada nam ne ide najbolje. 

Lajpcig gubi od timova koji se dobro brane, ali...

- Lajpcig ima problem protiv zgusnutih odbrana, da, ali mi smo tome pribegli u prvom delu prvog meča, pa smo primili gol. Dakle, mora se naći ravnoteža između defanzive i odlaska u napad. Sve zavisi i od toga ko će od igrača nastupiti, ko neće, za koju ćemo se taktiku opredeliti... Naravno, neću reći šta ćemo uraditi na ovoj utakmici, ali imamo dosta opcija. 

Da li bi bio zadovoljan remijem i koje su mane rivala?

- Najpre, nikad ne igram meč da bih izborio remi, već da bih pobedio. To je u mojoj DNK, ali i u DNK ovog kluba. Što se tiče mana, videli smo svi da smo mi sposobni da im napravimo probleme, da stvaramo šanse za golove... Iako je je Lajpcig na papiru favorit, ipak nastupamo pred svojim navijačima, te je na nama da izađemo i igramo svoju igru.

Tri meča u Ligi šampiona bez pobede

- Imali smo teške utakmice na gostovanjima, protiv Sitija i Lajpciga, ali smo i tamo pokazali neke dobre momente, dok smo protiv Jang bojsa mogli do celog plena, no ostali smo bez dva boda. Ali, šta je tu je, to je sada iza nas. Okrećemo se meču protiv dobrog tima, utakmica je pred našim navijačima i verujem da možemo da uradimo ono što želimo. 

Zanimljiva muzika

Tokom konferencije, jednom novinaru je zazvonio mobilni telefon i začula se himna Lige šampiona. Izraelski stručnjak se nasmejao, a nedugo zatim upitan "Ako će po tom detalju da pamti ovu konferenciju, po čemu bi voleo da pamti meč sa Lajpcigom?"

- Nadam se da će interesantan momenat biti kada sudija odsvira kraj, a mi pobedili. Inače, bilo je lepo čuti himnu Lige šampiona sada, prija mi.

Taktičke promene i kadrovska situacija

- Taktiku uvek spremate da nadmudrite protivnika, ali može da se desi da već posle deset minuta stvari moraju da se menjaju. Moramo da se pripremimo i za neke naše opcije, ali i neke njihove. Lajpcig je, eto, promenio svoj sistem u poslednje dve utakmice, pa moramo da se pripremimo i za različite mogućnosti. Što se ekipe tiče, videćemo još šta će biti sa Katijem, zbog virusa, ali verujem da će biti deo tima. 

Pismo koje su "delije" ostavile u svlačionici

Tokom vikenda, svaki igrač je u svlačionici pronašao pismo u kome su najvatrenije Zvezdine pristalice objasnile sadašnjim fudbalerima da nisu u nekakvom "preko noći, ogromnim novcem stvorenom gigantu kao Mančester siti ili veštačkom Lajpcigu", već da igraju za klub velike tradicije i da se od svih u njemu zateva posvećnost, jer su deo velike sportske svetinje. Upitan kako je doživeo to pismo, Bahar je ovako odgovorio:

- Uzeo sam pismo "delija" i pokazao ga igračima. Rekao sam im da smo mi možda dobro igrali u poslednje tri utakmice, ali "dobro" nije dovoljno za nas. Nedostajala nam je jedna stvar koju su i navijači primetili, a to je da nam je nedostajao žar u igri, srčaniji nastup. Shvatili su to (igrači), a i navijači su na pozitivan način pristupili, želeli su da budemo zajedno u ovome, podržali nas... Možda je poslednja utakmica u ligi bila ne toliko kvalitetna, ali igrači su dali više sebe, pobedili smo, a to želimo i da uradimo sada, da budemo ponosni na sebe. 

Da li je meč sa Lajpcigom "kvalifikacioni" za njegov ostanak

- Svaka utakmica je važna, u prvenstvu i u Ligi šampiona. Mi moramo da se koncentrišemo samo na ovaj meč, jer on jeste bitan, a ako pobedimo, sve će se u klubu podići. A posle toga se koncentrišemo na ligu, jer je i ona jako važna - nije želeo direktno Barak Bahar da odgovori na pitanje da li smatra meč sa Nemcima odlučujućim za ostanak u Zvezdi.

Podsetimo, utakmica Crvena zvezda - Lajpcig igra se u utorak od 21 čas na stadionu "Rajko Mitić" a prenos možete uživo da pratite uz portal "Novosti".

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona