''LESOR NIJE NAJBOLJI CENTAR NA SVETU, ALI JE U PARTIZANU TO BIO'' Andrea Trinkijeri o Partizanu, Zvezdi, Evroligi...

Novosti online

01. 11. 2023. u 18:04

Bivši trener Partizana, Andrea Trinkijeri govorio je o Partizanu, Zvezdi, Dušku Ivanoviću, kao i o ambiicijama večitih u Evroligi.

ЛЕСОР НИЈЕ НАЈБОЉИ ЦЕНТАР НА СВЕТУ, АЛИ ЈЕ У ПАРТИЗАНУ ТО БИО Андреа Тринкијери о Партизану, Звезди, Евролиги...

FOTO: EPA

- Partizan je u prednosti jer je dobio dva derbija. Reči su jedna stvar, a teren je druga stvar. Teren je rekao da je Partizan dva puta dobio Zvezdu. Zvezda je imala veliku, ogromnu šansu u prvoj utakmici, a kada propustiš takvu šansu sledeća utakmica će biti u 95 odsto slučaja mnogo teža. Ta utakmica je probudila Partizan, koncentraciju, ali igrano je u Areni, Partizan je domaćin i jako je teško dobio na strani… - rekao je Trinkijeri za portal bhbasket.

Na konstataciju da u rosteru Zvezde ima mnogo više starijih igrača nego u Partizanu odgovorio je:

- Moramo biti objektivni. Evroliga je najstarija profesionalna liga po godinama igrača na svetu. Imaju 37, 38 godina, igraju velike utakmice jer je Evroliga masakr. Mentalni, fizički… Važno je imati igrača koji zna šta ga čeka, nego mladog Amerikanca koji u decembru ne zna kako se zove.

Dotakao se i smene Duška Ivanovića na klupi Crvene zvezde.

- Uvek mi je žao kada se promeni trener, još dramatičnije posle četiri–pet kola ili čak u pripremama. Mislim da nemam nijedan komentar, samo posmatram situaciju, i jako je teško biti trener u Evroligi. Ambicije su ogromne. Ima 16 ekipa koje žele u plej-of i te ambicije su stavile ogroman pritisak na trenera i padaju ko muve.

Stara je priča da Duško Ivanović ima sistem treninga koji je prilično zahtevan za današnji kalendar takmičenja.

- Ne znam. Duško Ivanović je vrhunski trener, trebalo mu je četiri dana da nađe posao, a ne četiri godine. Otišao je da radi tamo gde ga poznaju. Gde znaju njegove mane i talente. Svi imamo mane… To je ljudski. Najvažnije kada potpišeš trenera šta će taj trener doneti ekipi. Više ne postoji ‘ovo je moj sistem’ i radićemo kako ja kažem. Ako imaš ekipu od deset mladih igrača treniraćeš jedan sistem, iskusne sa drugim sistemom.

O ambicijama beogradskih večitih za Fajnal for Evrolige.

- Ko to zna? Ja ne znam! Vi znate. Koji je taj sistem da ideš sigurno na F4. Ono što se kaže jedna je stvar, a ono kako se radi nije ista stvar. Mislim da Partizan ima dobar kostur, još traže igrače, ako su se dogovorili sa Venecijom onda su doveli igrača koji je u Nemačkoj igrao fantastičnu sezonu… Mislim da nisu pronašli zamenu za Lesora. Možda Lesor nije najbolji centar u Evroligi, ali je za Partizan je igrao kao najbolji centar. Jer motivacija koji daju navijači, on je igrao 120 odsto bolje nego ikad u svojoj karijeri. Nedostaje Egzum - rekao je Trinkijeri i dodao:

- Da je bilo sportske pravde Partizan bi prošle godine igrao F4… Partizan je zaslužio da ide na F4, s obzirom na to kako je igrao od decembra do maja. Zato nema sistema.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave