DA LI ZVEZDA I PARTIZAN MORAJU DA BRINU? Generalni direktor Evrolige otkrio do kada su večiti rivali sigurni u najjačem takmičenju

Novosti online

01. 11. 2023. u 10:19

Tri bogata kluba iz Londona, Pariza i Dubaija žele u elitu i to bi moglo da ugrozi mesto Partizanu i Crvenoj zvezdi.

ДА ЛИ ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН МОРАЈУ ДА БРИНУ? Генерални директор Евролиге открио до када су вечити ривали сигурни у најјачем такмичењу

FOTO: M. Vukadinović

Sada se oglasio i direktor takmičenja Paulijus Motijejunas i poslao je poruku koja je smirila večite rivale.

- Trenutno ne idemo na proširenje i ne razmišljamo o tome za sledeću sezonu. London i Pariz su velika tržišta, uvek smo pričali o tome i mislim da je to odlična prilika da Evroliga bude prisutna tu. Ali mislimo da još nije vreme za to - rekao je Motijejunas gostujući u emisiji turskog S Sporta.

 On je indirektno potvrdio da London i Pariz teoretski mogu da uđu u Evroligu sledeće sezone samo ako osvoje Evrokup, dok bi i vicešampion mogao da dobije specijalnu pozivnicu. Poruka da nema planova za proširenje odnosi se i na Dubai u kome bi takođe mogao da nastane supertim za evroligaške standarde.

- Zaista sam srećan što Pariz i London imaju timove u Evrokupu i to je prvi korak za igranje u Evroligi. Mediji govore da je Pariz vlasnik džokera za Evroligu sledeće sezone, ali to nije tačno. Ako osvoje Evrokup, očigledno mogu da budu u Evroligi. Ali u ovom trenutku, to su lažne informacije. Analiziramo tržište, gledamo kako igraju i podržavamo ih da igraju u Evrokupu, kao i ostale timove. Volimo ovo takmičenje, ali razgovori o specijalnoj pozivnici nisu tačni - dodao je Motijejunas.

Evroliga trenutno ima 18 klubova, od čega je njih 12 sa "A" licencom (CSKA Moskva ne igra zbog rata u Ukrajini), dok Alba ima dvogodišnju licencu. Preostalih pet, uključujući Crvenu zvezdu i Partizan, ima specijalne pozivnice na osnovu rezultata.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove