ZVEZDA U SJAJNOM MEČU POKLEKLA U LIGI ŠAMPIONA! Lajpcig pokazao koliko koštaju neiskorišćene šanse

Novosti online

25. 10. 2023. u 22:54 >> 22:55

FUDBALERI Crvene zvezde gostovali su Lajpcigu u trećem kolu Lige šampiona. Fantastičan meč odigrali su nemački i srpski predstavnik, a slavio je domaćin 3:1 (1:0)

ЗВЕЗДА У СЈАЈНОМ МЕЧУ ПОКЛЕКЛА У ЛИГИ ШАМПИОНА! Лајпциг показао колико коштају неискоришћене шансе

FOTO: Tanjug/AP

Od prvog minuta padala je kiša, ali to nije umanjilo kvalitet utakmice. Ponovo je u crveno-belom (večeras plavom) dresu najbolji pojedinac bio Omri Glazer koji se istakao golmanskim bravurama.

In-Bom Hvang imao je polupriliku u trećem minutu, šutirao je ka golu rivala, ali sa spoljne strane stative. Dosta sreće crveno-beli imali su u 7. minutu, kada je Điga promašio loptu u svom šesnaestercu, a lopta je u svom letu kroz šesnaesterac iznenadila Luisa Opendu koji ju je poslao iznad gola.

Ipak, sreća je gostima okrenula leđa u 13. minutu kada je David Raum zablistao. Mirko Ivanić bio je neodlučan dvadesetak metara od svog gola, podlegao je pritisku domaćih igrača, izgubio je loptu, a sam je bio Raum koji je poentirao kroz noge Glazera.

u 17. minutu je u punom sjaju zablistao Glazer. Prvo je Jakob Poulsen šutirao, uz maestralnu reakciju izraelskog čuvara mreže, a potom je nakon kornera koji je izveo Raum maltene sa linije sklonio loptu i sačuvao svoju mrežu.

FOTO: Tanjug/AP

Imali su i gosti svojih blistavih momenata. Prvo je u 24. minutu dobro kombinovao Hvang sa Rodićem koji je gađao drugu stativu, ali je odlično reagovao čuvar mreže Nemaca.

Četiri minuta kasnije nadu je crveno-belima oduzeo sudija Hose Marija Sančes. Vendžamin Henriks je pokosio Petra Olajinku, a nakon pregleda VAR snimka promenio je odluku - do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata.

Ulaskom Osmana Bukarija, zaigrala je Crvena zvezda znatno poletnije. Imali su inicijativi u uvodnih 12 minuta, ali ne i ozbiljniju priliku da ugroze gol "bikova".

Iako nije Lajpcig stvorio nijednu šansu tokom uvodnog dela drugog poluvremena pravo niotkuda Ćavi Simons matirao je Glazera u 59. minutu. Uspeo je da pobegne Hvangu, a potom sa velike udaljenosti snažnim udarcem pošalje loptu pod prečku!

FOTO: Tanjug/AP

Tekst potpisa

Sada gotovo preslikana situacija kao kod drugog gola. Napadali su domaći, imali inicijativu, ali je zaostatak smanjio gost. Bukari je zalomio Klostermana, poslao loptu na drugu stranu, loše ju je zahvatio Mijatović, na kraju šutirao je Dragović, na odbitak je naleteo Marko Stamenić za 2:1.

Pomalo je naivno Zvezda primila treći gol. Glavom je tukao nakon kornera Simakan je glavom tukao, odbranili su se gosti, potom lopta pada na glavu Feliksa Baumgartena, koji pogađa prečku, još jednom je glavom zakačio Simakan, a na kraju ona pada pred gol, gde ju je u mrežu prosledio nekadašnji fudbaler Dinama iz Zagreba Dani Olmo.

LAJPCIG - ZVEZDA  3:1 (1:0)

(Raum 12', Simons 59', Olmo 84'- Stamenić 70')

90+2' Namestio se Ivanić na udarac, šutirao je sa dvadesetak metara, ali pored gola.

90' Četiri minuta produžen je meč.

85' Šutirao je Kosta Nedeljković neko je zakačio loptu, a ona pada na stativu i odlazi u korner.

84' GOL! Neverovatna situacija pred golom Crvene zvezde. Nakon kornera Simakan je šutirao, pa Baumgarten, koji pogađa prečku, pada lopta metar pred gol, a tu je odlično reagovao Dani Olmo koji je glavom šalje u gol.

PROČITAJTE JOŠ: ČETIRI GLAVE, JEDNA PREČKA - GOL: Ovako je Zvezda matirana u finišu meča u Lajpcigu (VIDEO)

74' Marko Stamenić je ustupio mesto Aleksandru Kataiju.

69' GOL! Odlično je prevario čuvara Bukari. Nakon toga na drugoj strani lopta dolazi do Stamenića koji je iskoristio šansu da smanji zaostatak Zvezde!

PROČITAJTE JOŠ: GOL KOJI JE DOVEO ATMOSFERU DO USIJANjA: Ovako je Zvezda zatresla mrežu u Lajpcigu (VIDEO)

FOTO: Tanjug/AP

65' Nižu se šanse pred golom Zvezde. Prekid je izveo Openda, brani Glezer. Pritom, pravi tri izmene Bahar. Izlazi Stefan Mitrović,  ulazi Stefan Mitrović, Milana Rodića menja Kosta Nedeljković, a Šerifa Endiajea, Jovan Mijatović.

PROČITAJTE JOŠ: `ZVEZDA DOŽIVELA ŠOK: Usred njene ogromne incijataive, Lajpcig dao evrogol (VIDEO)

62' Novi napad, novi udarac i krajnjim naporima sjajna odbrana Glazera. Šutirao je Kampl, siguran golman gostiju.

FOTO: Tanjug/AP

59' GOL! Nije stvorio Lajpcig šansu u drugom poluvremenu, a onda je Ćavi Simons pobegao Hvangu i poslao loptu tik pod prečku. Nemoćan je bio Glazer.

56' Jako dobrih par minuta Zvezde. Bukari je pokušao da šutira, lopta odlazi kraj gola, ako je uteha, na putu ka njoj u ofsajdu je bio Endiaje.

55' Imao je četiri bolja rešenja Stefan Mitrović, odlučio se da šutira.

53' Preambiciozan pokušaj Osmana Bukarija koji je šutirao sa velike daljine i to poprilično neprecizno.

49' Ponovo vrše domaći pritisak. Snalaze se crveno-beli za sada da se odupru tome.

46' Ušao je u poluvremenu Osman Bukari umesto Petra Olajinke.

FOTO: Tanjug/AP

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+3' Raum je pokušavao, poslao je loptu iznad svih u šesnaestercu. Potom Rodić nesmotreno u nastavku napada pravi faul i dobija žuti karton. Ponovo je Raum bio akter, šutirao je iskosa, Glazer boksuje.

45' Produženo je prvo poluvreme tri minuta.

39' Konfuzija u šesnaestercu domaćih. Prvo je pao Endiaje nakon kontre, do lopte je došao Olajinka, nije produžio je do Endajea, koji je ponovo gubi, na kraju ona dolazi još jednom do Olajinke, koji ne uspeva ništa sa njom da uradi.

38' Lepu priliku iz kontre imali su Olajinka i Endijae, ali je ovaj drugi odlučio da zastane, umesto da produži loptu do svog saigrača koji je imao otvoreni put ka golu.

29' Lukeba je oborio Olajinku u šesnaestercu. Penal za Zvezdu, tako je delovalo na prvu. Ipak. Hose Maria Sančes je nakon pregleda VAR snimka promenio odluku.

FOTO: Tanjug/AP

PROČITAJTE JOŠ: UMALO DA POGINE! Đerar Pike zbog mobilnog telefona mogao da strada, cela Španija gleda ovaj snimak (VIDEO)

28' Prekršaj je napravio Hvang. Šlager je pokušao da pronađe nekoga od saigrača u šesnaestercu, odbranila se Crvena zvezda.

26'  Iako je Jakob Pulsen po formaciji u špicu napada, često se vraća nazad i pomaže igračima oko pozicioniranja i vršenja pritiska na vezni red Zvezde.

23' Sjajna šansa nakon kornera Hvanga za Rodića. Tukao je glavom, pravo u Blasviha.

22' Pripretio je Mirko Ivanić, umalo je iskoristio neopreznost odbrane gostiju, ali je golman domaćih bio brži.

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA OVO UOPŠTE NIJE HTELA: Ovako je Lajpcig poveo u Ligi šampiona

18' Forsberg je odlično odložio loptu za Poulsena, ponovo heroj gostiju bio je Glazer. Potom iz kornera Glazer maltene vadi loptu iz mreže. Ponovo je Điga loše reagovao, a Simakan je bio egzekutor prilike.

12' GOL! David Raun bio je sam na levoj strani, poslao je loptu kroz noge Glazeru. Previše prostora dala mu je uspavana odbrana.

9' Bespoštedna borba na terenu. Rodić i Simadan završili su na travi nakon sudara glavom. Obojica su nakon kraćeg prekida nastavili meč.

PROČITAJTE JOŠ: "DELIJE" TO NISU HTELE DA PROPUSTE: Ovo su navijači Crvene zvezde uradili pred sam početak meča sa Lajpcigom

7' Inicijativa domaćina. Mogao je Lajpcig do gola. Điga je amaterski promašio loptu, a ona je završila na nozi Opende koji ju je, srećom po goste, loše zahvatio.

4' Mlak pokušaj Simonsa, lak plen za Glazera.

3' Malo je nedostajalo da Crvena zvezda dođe do vođstva. Namestio se Koreanac na šut sa velike udaljenosti, prozujala je lopta kraj stative.

1' počela je utakmica na "Red bul" areni. Igra se po kišnom vremenu, ali nekoliko hiljada "delija" prave odličnu atmosferu na dobro popunjenom stadionu.

UOČI MEČA

20.42 - PROČITAJTE JOŠ: "DELIJE" NISU MOGLE DA VERUJU! Evo šta je Lajpcig pustio s razglasa pred meč Lige šampiona sa Crvenom zvezdom (VIDEO)

20.10 - Iako je prvobitno izgledalo da Barak Bahar u sastav nije uvrstio Žan Filipa Krasoa, on se nalazi na klupi, radi se o grešci u sistemu UEFA. 

19.48 Poznati su sastavi za meč.  Iznuđenog desnog beka igra Mijailović. 

LAJPCIG (4-2-2-2): Blasvih - Henrihs, Simakan, Lukeba, Raum - Šlager, Kampl - Forsberg, Simons - Openda, Poulesn.

C. ZVEZDA (3-4-2-1): Glazer - Điga, Dragović, Rodić - Mijailović, Stamenić, Hvan, Mitrović - Olajinka, Ivanić - Endiaje.

19.00 - PROČITAJTE JOŠ: Navijači Zvezde bakljadom i pesmom kroz Lajpcig.

18.50 - Nekoliko hiljada navijača Crvene zvezde uputilo se ka "Red bul" areni.

17.26 - Završen je meč omladinskih selekcija Lajpciga i Crvene zvezde, a izveštaj čitajte u posebnom tekstu.

17:25 - PROČITAJTE JOŠ: Veliki broj navijača Crvene zvezde okupio se u centru Lajpciga, gde će u 18 časova krenuti put stadiona.

16:50 - Johan Plenge, prvi čovek Lajpciga sastao se sa predsednikom Crvene zvezde, Svetozarom Mijailovićem.

U prva dva kola u Ligi šampiona Zvezda je osvojila jedan bod, a u trećem kolu ekipa Baraka Bahara gostuje u Nemačkoj, ekipi Lajpciga.

Nemački tim je jedan od od "novijih" na evropskoj fudbalskoj sceni, klub je osnovan 2009. godine, ali daleko od toga da nema rezultate iza sebe.

"Bikovi" su dva puta bili vicešampioni Nemačke, dva puta su osvajali kup te zemlje, a najveći međunarodni uspeh ostvarili su 2020. godine, kada su igrali polufinale Lige šampiona.

Sve su to činjenice koje govore da je Lajpcig veliki favorit u susretu sa srpskim šampionom.

Barak Bahar na raspolaganju ima veliki broj iskusnih i kvalitetnih igrača i deluje da je malo potrebno da se kockice slože i da Zvezda počne da ostvaruje rezultate koji se od nje očekuju, pa i na međunarodnoj sceni.

Zvezda se na ovosezonskoj premijeri nije obrukala protiv šampiona Evrope, štaviše imala je prednost na poluvremenu utakmice u Mančesteru, dok je u drugom duelu osvojila bod protiv Jang bojsa, iako je lako mogla do sva tri.

Nemački tim je u prvom kolu bio bolji od Jang bojsa u gostima, u drugom je poražen od Sitija na svom terenu, pa je trijumf protiv Crvene zvezde nekako imperativ za momke Marka Rozea.

Upravo to može biti faktor koji će ići u prilog srpskom šampionu, koji je od mnogih unapred otpisan, ali se sigurno neće predati bez velike borbe.

REČ TRENERA LAJPCIGA - Marko Roze: Ne vežu me lepe uspomene za Zvezdu

- Naravno da smo gledali i analizirali protivnika. Imaju određene principe u igri bez lopte, odbrana im je orijentisana „čovek na čovek”a i brane gol svim raspoloživim snagama. Ipak, imaju i ofanzivni potencijal. Piter Olanjinka, Šerif Endijae i Hvang In Bom donose ekipi brzinu. Žive da se nadmeću i takmiče, te nas očekuje mnogo posla. Biće nam potrebno strpljenje i prave odluke. Ne vežu me najlepše uspomene za Beograd i Zvezdu. Već smo igrali protiv njih sa Salcburgom i tada smo ispali iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Oni su težak protivnik. Dolaze iz male lige, u kojoj ste posebno motivisani i živite za ove utakmice. Takođe, takvi mečevi ih motivišu da nadmaše 100 odsto. Dolaze puni snažne energije i spremni da ulože sve, rekao je trener Lajpciga.

REČ TRENERA ZVEZDE - Barak Bahar: Ne možemo svaku utakmicu da pobedimo 5:0

– Znamo da smo primili mnogo golova u proteklom periodu, ali ako pogledamo samo poslednju utakmicu šutnuli su nam samo jednom u okvir gola. Ne možemo svaku utakmicu da pobedimo 5:0... Želimo da se unapredimo u tom segmentu igre. Poslednje dve utakmice u Ligi šampiona igrali smo dobro, ali smo primali lake golove. Sada ćemo pokušati da promenimo to, a da ostane isti početak meča. Moja filozofija je da pobedimo svaku utakmicu, pa tako i ovu. Svi igrači su zdravi, postoji prava konkurencija u ekipi, poručio je Bahar.

BONUS VIDEO: Kosovo je Srbija: Ovo su "delije" uradile na meču Siti - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

SRAMOTA NAD SRAMOTAMA! Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici