UBEDLJIVI CRNO-BELI: Partizan stigao do 10. trijumfa u nizu i osamio se na vrhu tabele! (VIDEO)

Novosti online

25. 10. 2023. u 13:17 >> 14:01

Fudbaleri Partizana gostovali su u odloženom 4. kolu Superlige Srbije ekipi Radničkog iz Kragujevca i trijumfovali ubedljivim rezultatom od 4:0.

УБЕДЉИВИ ЦРНО-БЕЛИ: Партизан стигао до 10. тријумфа у низу и осамио се на врху табеле! (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

Većim delom prvog poluvremena Radnički je čak i više pretio nego Partizan, međutim u 34. minutu Kalulu nakon sjajnog pasa Saldanje snažnim udarcem u rašlje donosi prednost crno-belima. Nakon tog gola do poluvremena nije bilo nekih većih šansi.

Radnički je i u drugo poluvreme ušao odlučno, napadao je i imao i jednu fenomenalnu šansu preko Činedua, međutim nije uspeo da postigne gol. Nemanja Nikolić ulazi u igru u 62. minutu da bi samo nakon jednog minuta i prvog konktakta sa loptom poslao loptu u mrežu domaćina i duplirao prednost crno-belih. Nakon toga Radnički dobija i crveni karton i već tada je bilo jasno da će Partizan odneti tri boda sa teškog gostovanja.

Zatim u 81. Saldanja postiže pogodak i donosi tri gola prednosti crno-belima a samo 6 minuta kasnije u 87. minutu upisuje se u listu strelaca i Severina, i to je bio i konačan rezultat od 4:0 za crno-bele.
Izabranici Igora Duljaja ovim trijumfom stižu do 10.vezanog trijumfa i sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu.

 

Radnički 1923 - Partizan (0:4 kraj)

Drugo poluvreme:

90' Kraj utakmice bez nadoknade vremena, Partizan upisuje nova tri boda!

87' GOOOOL! Ponovo je strelac Nemanja Nikolić. Mladi Stjepanović je fantastično u šesnaestercu dodao do Nemanje Nikolića koji elegantno plasira loptu iza Lekovićevih leđa.

86' Želja za golom čini svoje, Severina je izgleda izgoreo u toj želji i iz izvrsne pozicije je šutirao visoko iznad prečke gola Radničkog.

81' GOOOOL! Severina je sjajnim driblinzima izbacio nekoliko fudbalera Radničkog, šutirao je i pogodio stativu. Lopta se odbila od stative i stigla do Saldanje kojem nije bilo teško da postigne gol sa samo nekoliko metara.

77' Partizan je smirio igru nakon drugog gola i crvenog kartona Radničkog.Domaćin pokušava da oduzme loptu crno-belima koji je vešto čuvaju u svojim nogama.

71' - Saldanja je iz tog prekida postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda u kom se našao brazilski napadač.

69' - Crveni karton dobio je Milan Mitrović. On je zbog oštrog starta nad Saldanjom zaradio drugi žuti karton, što automatski znači da je meč za njega gotov pre vremena.

63' GOOOOL! Partizan duplira prednost preko Nemanje Nikolića, koji je pre minut ušao umesto Natha. Nikolić je prvim kontaktom sa loptom na terenu postigao gol, što se retko viđa.

59' Činedu je imao nestvarnu priliku. Ovo je najbolja šansa za Radnički, nakon centrašuta Činedu je glavom skresnuo loptu koja je prohujala odmah pored leve stative. Velika šansa za napadača domaće ekipe.

56' Partizan drži loptu u svom posedu, igrači Radničkog vrše presing već od centra. Iz te agresivne igre izrodilo se i nekoliko oštrih startova, naročito Mitrovića a nakon toga i Šćekića, te su oni zaradili žute kartone.

53' Kalulu je doživeo povredu i neće moći da nastavi. Igor Duljaj pravi izmenu a povređenog strelca pogotka za crno-bele menja Severina.

46' Počelo je drugo poluvreme, crno-beli nastavljaju sa napadima u nastavku igre.

45' Kraj prvog poluvremena! Na petnaestominutnu pauzu se ide sa prednošću crno-belih od 1:0.

43' Fenomenalna šansa za Radnički. Ristić je nakon auta prihvatio loptu, centrirao a Činedu je naleteo i glavom ''pucao'' malo iznad gola gostiju.

41' Sahli je pokušao da promeni rezultat šutem izvan šesnaesterca, ali njegov šut završava daleko iznad prečke Partizana.

34' GOOOL! Fenomenalan pas Saldanje ka Kaluluu, krilo Partizana je raspalio ''bombu'' u rašlje i doneo veliko slavlje ''grobarima'' i prednost crno-belima!

29' Napadač Radničkog, Gluščević, deluje najraspoloženije u domaćoj ekipi, on po treći put preti na ovom meču, ovog puta nakon centaršuta glavom pokušava da donese prednost svojoj ekipi, ali njegov udarac je bio neprecizan i crno-beli će izvesti gol-aut.

27' Najbolji strelac Superlige, Saldanja, je u prvih 25 minuta meča neutralisan, a čini se da to predstavlja najveći problem u igri Partizana u dosadašnjem delu meča.

20' Povreda štopera Partizana Ilića, koja je delovalo ozbiljnije, te na sreću nije teže prirode i mladi reprezentativac Srbije je nastavio meč.

17' Ponovo preti Bevis. Sjajnu loptu mu je poslao saigrač, Bevis šutira posle prvog driblinga ali je to bio lak posao za golmana Jovanovića koji hvata živu loptu.

14' Saldanja je probio po levoj strani terena, šutirao u bliži ugao ali je samo pogodio spoljni deo mreže.

13' Ponovo prete Kragujevčani. Bevis je probio po levoj strani, centrirao međutim nezgodnu loptu uspeo je da otkloni Svetozar Marković.

10' Već nekoliko minuta se borba odvija na sredini terena, Radnički pokušava dugim loptama da uposli svog napadača, međutim odbrana ''parnog valjka'' to raščišćava bez većih problema.

5' Velika šansa za Partizan! Partizan je izborio korner, nakon koga Saldanja preti glavom, međutim lopta prolazi pored leve stative.

3' Prvi na meču preti Radnički. Gluščević je raspalio loptu i taj projektil je odleteo malo iznad prečke crno-belih.

1' Počela je utakmica u Kragujevcu!

UOČI MEČA:

Fudbaleri Partizana tražiće na gostovanju Radničkom jubilarnu 10. vezanu pobedu, što bi izabranike Igora Duljaja udaljilo i učvrstilo na prvom mestu na tabeli Superlige Srbije. Crno-beli bi sa utakmicom više imali sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu, i tako bi skinuli pritisak sa leđa na neko vreme.

Startne postave:

Partizan -  Jovanović, Antić, Ilić, Marković, Stojković, Šćekić, Kalulu, Natho, Zahid, Menig, Saldanja

Radnički 1923 -  Leković, Adžić, Bevis, Mitrović, Gluščević, Ouiđi, Ristić, Simović, Izučukvu, Čolović, Činedu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!