"MOŽDA ĆETE IMATI DRUGOG SELEKTORA": Dragan Stojković Piksi izjavom uplašio celu Srbiju

Novosti online

18. 10. 2023. u 08:01

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je sinoć u Beogradu selekciju Crne Gore rezultatom 3:1 (1:1) u meču grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj.

МОЖДА ЋЕТЕ ИМАТИ ДРУГОГ СЕЛЕКТОРА: Драган Стојковић Пикси изјавом уплашио целу Србију

FOTO: AP/Tanjug

Dva gola za Srbiju postigao je Aleksandar Mitrović, u devetom i 74. minutu, a jednom se u listu strelaca upisao Dušan Tadić u 77. minutu. Jedini strelac za Crnu Goru bio je Stevan Jovetić u 36. minutu.

Litvanija i Mađarska su odigrale 2:2 u drugom meču grupe G kvalifikacija za EP 2024.

Srbiji je posle pobede nad Crnom Gorom dovoljan samo jedan bod na meču sa Bugarskom za plasman na EP 2024. godine. Selektor je uveren da će njegov tim rutinski završiti posao protiv Bugara.

- Imam spokojstvo, unutrašni mir. Uradiš sve što ti možeš, jedino da se skinem i da uđem da igram. Ovako... Radim pošteno, imam pošten odnos prema grbu, fudbalskom savezu, igračima. Ne varam, ne igram kladionicu, ne kaljam odnos. Nadaš se da će ti se to vratiti. Tu pronalazim svoj mir. Uradio sam sve što sam mogao sa klupe u Budimpešti, jedino da uđem da igram. U fudbalu moraš da veruješ i da budeš strpljiv. Mi smo verovali da ćemo pobediti, ne znam kad. Opcija da ćemo izgubiti nije postojala u mojoj glavi. To vam govorim iskreno. Tako u mojoj glavi ne postoji opcija da izgubimo od Bugarske. Ne želim da pomislim. Videćemo, možda neće biti potrebno protiv Bugara. Matematički, da kažem da nije, ali ja ovu šansu neću propustiti. Ovo je prva generacija koja će Srbiju odvesti na Evropsko prvenstvo. Na pragu smo da ispišemo istoriju. Lepu stranicu - rekao je Stojković.

Ostao je Piksi prilično zagonetan dok je govorio o svojoj budućnosti na klupi reprezentacije.

- Nije bilo priče o produženju ugovora. Kome je do priče? Imaš ove utakmice... Meni ugovor ističe 31. decembra. Možda ćete imati drugog selektora, otkud znam? Ima opcija produženja, ali možda se ne dogovorimo. Da se izljubimo... Verovatno svi treneri imaju opciju da produže kad se kvalifikuju. Ali gledajte te hotele po Nemačkoj da rezervišete na vreme! - rekao je Stojković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)